Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέρμανση σε κατοικία του 80


karmagos

Recommended Posts

Διαθέτω ένα διαμέρισμα το οποιό δεν έχει καθόλου θέρμανση ούτε σωληνώσεις-αναμονές για ζεστό νερό θέρμανσης. Τι προτείνεται σε αυτή τη περίπτωση (εκτός απο κλιματιστικα); Είναι εφικτό να περαστούν εξωτερικές σωληνώσεις; Θα δέιχνει ωραία;

Link to comment
Share on other sites

Αμα τις βαψεις στο χρωμα του τοιχου, μετα απο μια βδομαδα δεν θα τις βλεπεις καν. Αν δεν εχει καμμια υποδομη το σπιτι, η μονη οικονομικα λυση ειναι τα κλιματιστικα. Αν θελεις να μπεις στον κοπο, περνα σωληνωσεις, κανε καλο υπολογισμο και βαλε μεγαλυτερα σωματα με μια αντλια και εισαι μια χαρα (πολυ φτωχοτερος ομως).

Link to comment
Share on other sites

Με διαμέρισμα σε πολυκατοικία, για ο΄ποια εξωτερική επέμβαση, πρέπει να εχεις το 50%+1... το έχεις ?

 

Αν όχι, πας στα κλιματιστικά... αλλα και πάλι οι εξωτερικές μοναδες σε εξ. τοιχους θα μπούν...μπορείς να τα βάλςεις ?

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για οικογενειακή 3 όροφη πολυκατοικία και η δικιά μου ειναι στο πρώτο, οπότε δεν υπάρχει θέμα περί  παρεμβάσεων. Επίσης το κόστος θα καλυφθει απο το εξοικονωμω οπότε μπορώ να κάνω κάποια υπέρβαση

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απντήσεις.

@Did ναι Άγιο Δημήτριο είναι το σπίτι!

 

Είμαι ανάμεσα σε α/θ και σε επιτοίχειο λέβητα φ.α. Άρα και στη μια και στην άλλη περίπτωση θα πρέπει να τοποτεθητούν σωληνώσεις εντός σπιτιού εκτός και αν η α/θ ειναι αέρα αέρα που γιαυτο το λόγο δεν επιλέγω τα κλιματιστικά γιατί τα θεωρώ αρρωστημένη θέρμανση με σκόνες μικρόβια κτλπ.

 

Απλά μια τάξη μεγέθου θα ήθελα να ρωτήσω πόσο θα κοστίσει 1)Η εσωτερική εγκατάσταση σωληνώσεων και β)εγκατάσταση λέβητα αερίου ή α/θ για σπίτι 80μ2.

Link to comment
Share on other sites

αφου σε πιανει το εξοικονομω, αντλια θερμοτητας και οχι αεριο

η νοοτροπιας της εταιριας ειναι αποικιοκρατικη (και αμα σαρεσει γιατι δεν εχουμε και ανταγωνισμο)

 

θα σου λεγα να σκεφτεις λυση με fancoils που τραβανε και αερα απεξω (ωστε να μπορεις να κανεις και αερισμο) ωστε να δουλεψεις με χαμηλων θερμοκρασιων εργαλειο ενω επιπλεον (αν δεν εχεις ηδη κλιματιστικα) θα εχεις και ψυξη το καλοκαιρι.

 

για αεριο σκεψου οτι θα πληρωσεις τελη συνδεσης (κατα καιρους εχουν προσφορες αυτη τη στιγμη ειναι 440 για την πρωτη παροχη - υπο την εννοια οτι ο αγωγος ειναι εξω απο το σπιτι σου , αν ειναι στο απεναντι πεζοδρομιο ενδεχεται να σου χρεωσουν εκσκαφες που μπορει να ειναι κανα 500αρικο επιπλεον) θα πληρωσεις μια σωληνωση 1" απο τον μετρητη μεχρι το σπιτι σου (χοντρα χοντρα πες 25 το μετρο ) και μετα εχεις αγορα λεβητα εγκατασταση εναυση στην ξεφτυλα 1000 ευρω. 

αρα το εξωτερικο κομματι του αεριου δυσκολα θα μεινει κατω απο 1800 ευρω.

 

το εσωτερικο στην περιπτωση του λεβητα μονο για θερμανση αναλογως υλικου (χαλκος/πολυστρωματικη/κλπ) και αν θα κανεις συλλεκτη για τα σωματα (να υποθεσω κουζινα , μπανιο , 2 υ/δ και 2 στο καθιστικο , 6-7 σωματα?) δυσκολα θα μεινει κατω απο τα 1200-1500 ευρω. η διαφορα για fancoil που θελουν μονωμενους σωληνες και μεγαλυτερους σε διαμετρο την υποθετω στο +20-30% (ελπιζω να μην ειναι πολυ λαθος). Τα σωματα παλι σε απλα τυπου πανελ (οχι του πεταματου οχι διακοσμιτικα) θελουν μεσες ακρες 150-200 τμχ (φυσικα του μπανιου ειναι φθηνοτερο , αυτα που θα μπουν σε βορινο δωματιο θα εινια μεγαλυτερα) αρα χονδρικα 1000-1400 ευρω. για fancoils υπολογιζεις παλι +30% (αναλογως μοντελο , δυνατοτητες μεγεθος κλπ μπορει να βγει και ακριβοτερο). 

 

αν το καλοσκεφτεις (πως να το καλο-σκεφτεις οταν ολα τα παραπανω ειναι στο πολυ περιπου) το επιπλεον κοστος μεταξυ αεριου-α/θ ειναι το κοστος της α/θ (αν βγαλεις και το κοστος αγορας κλιματιστικων ερχεσαι σχεδον στο ιδιο). η διαφορα παντως σε καταναλωση ειναι μεγαλη , επιπλεον επειδη το διαμερισμα ειναι 80τμ εχεις πιθανοτητες να μεινεις χαμηλα στα δυο 4μηνα καταναλωσης του χειμωνα κατω απο 2000KWh και να μην πας στο ανωτερο κλιμακιο χρεωσης ΔΕΗ. 

 

επιπλεον πλεονεκτημα των f/c ειναι οτι μπορεις να ελεγχεις θερμοκρασια ανα δωματιο  αρκετα πιο ευκολα απο οτι με σωματα και θερμοστατικες οποτε θα εχεις καλυτερες συνθηκες ανεσης. 

 

μειονεκτημα η απαιτηση καθαρισμου φιλτρων καθε βδομαδα (αλλα και πλεονεκτημα απο την αλλη καθως η μαυριλα που μαζευουν τα σωματα πρακτικα δεν καθαριζει και μενει να αιωρειται) 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

και γιατι να βαλει ΑΘ αερος νερου και fankoil και οχι ΑΘ αερος αερος (τα γνωστα μας κλιματιστικα)?

Ποιο το κερδος? Ισα ισα θα ειναι πιο οικονομικα,εσωτερικες μοναδες μπορει να βαλει δαπεδου (σαν fan coil) ,απο θεμα φιλτρων κλπ ,οτι πληρωσεις περνεις εννοειται.Επισης δη εχουν βγαλει συστημα διαχειρησης-εκκινησης (αν σε ενοχλει το πατροπαραδοτο τηλεκοντρολ) να το συνδεσεις με το θερμοστατη του σπιτιου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.