Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα-Οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

[align=justify:fdfd6ada68] Καλημέρα, προ ολίγου συνάδελφος μηχανικός επέμενε ότι αγροτεμάχιο το οποίο έχει πρόσωπο σε δρόμο που ενώνει δυο οικισμούς (δεν έχω καταλάβει αυτού του είδους ο δρόμος τι χαρακτηρισμό έχει, αγροτικός, δημοτικός ?) σε κάθε περίπτωση το αγροτεμάχιο είναι εκτός οικισμού (γι'αυτό και αγροτεμάχιο) είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον έχει ελάχιστη επιφάνεια 750 τ.μ. και γενικά ότι ισχύει για τα εκτός οικισμό που έχουν πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο. Θα ήθελα να δω ορισμένες απόψεις επί του θέματος. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι χρειάζονται 4 στρέμματα.[/align:fdfd6ada68]

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως το χρόνο δημιουργίας του. Πιο συγκεκριμένα κοίταξε το ΦΕΚ 270Δ για τα εκτός σχεδίου και κάνε μια αναζήτηση σε παρόμοια θέματα.

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι προ 12/11/62 τοτε θελει Ε=750μ2 ,Π=10μ και Β=15μ,αλλα για εντος Ζωνης Α Αττικής.Που βρισκεται το γεωτεμαχιο σου?

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις επειδή με ενδιαφέρει από που προκύπτει πως οι παρεκλίσεις του 270Δ ισχύουν μόνο για εντός ζώνης Α αττικής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το χω μπροστα μου τωρα να σου πω αν οντως ειναι οι παρεκλίσεις του 270Δ η καποιου αλλου ΦΕΚ,αλλα σιγουρα ισχυουν για εντος ζωνης Α Αττικης,προ 12/11/62.Με την πρωτη ευκαιρια θα το κοιταξω να σου πω...

Link to comment
Share on other sites

Οι παρεκκλίσεις του ΦΕΚ 270Δ' ισχύουν κατ' αρχήν για όλη την Ελλάδα

εφόσον όμως δεν υπάρχουν ειδικότερες τοπικές διατάξεις , διατάγματα κλπ οι οποίες κατισχύουν..

 

Ειδικά για την Α' ζώνη Αττικής του ΦΕΚ 707' ισχύουν , άλλωστε αναφέρεται και στην αρχή του ΦΕΚ. Αλλά κατά περιοχές έχουν εγκριθεί δ/τα ΖΟΕ μέσω των οποίων έχουν καταργηθεί/τροποποιηθεί οι παρεκκλίσεις αυτές.

 

Για τo τι θεωρείται κοινοτική/δημοτική οδός για εφαρμογή της παρέκκλισης δες εδώ:

 

http://www.michanikos.gr/fpost14461.html#14461

http://www.michanikos.gr/fpost20969.html

http://www.michanikos.gr/ftopic2752.html

Link to comment
Share on other sites

Μόλις ξανακοίταξα το ΦΕΚ 270 και είδα ότι αναφέρει και κοινοτικές οδούς. Μου είχε διεφύγει εντελώς καθότι πίστευα ότι οι παρεκλίσεις ίσχυαν για γήπεδα με πρόσωπο σε επαρχιακές οδούς. Οπότε αυτό που πρέπει τώρα ουσιαστικά να μάθω είναι αν πρόκειται για κοινοτικό δρόμο ή ίσως κανένα αγροτικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.