Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιπτώσεις ανεμογεννητριών στην υγεία του ανθρώπου???


Recommended Posts

Εγώ ξέρω ότι αρκετοί πίσω από τις οικολογικές τους ανησυχίες και μην μπορώντας διαφορετικά να πείσουν, δαιμονοποιούν τα πάντα γιατί ως γνωστόν ο πανικός είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους

Link to comment
Share on other sites

εγώ από την άλλη λέω να τα αφήσουμε τα RES σαν χωρα, δεν το έχουμε βρε παιδάκι μου ..ας μείνουμε στα πετρέλαια k στο λιγνίτη..εξάλλου τώρα με τις έρευνες στα πετρέλαια θα γίνουμε αραβικά emirates της μεσογείου..:P

Φυσικά όμως όταν τα πρόστιμα χτυπάνε κόκκινο από την ΕΕ για τους ρύπους, k όταν θα γονατίζει το δίκτυο και οι λογαριασμοί θα ανεβαίνουν μην μιλάμε τότε..

 

φυσικά τότε οι οικολόγοι θα μιλάνε για τα εργοστάσια λιγνίτη Η επειδή δεν θα είναι στην περιοχή τους θα κάνουν τουμπεκί ??

ας το καταλάβουμε καλά εάν θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι με ηλεκτρισμό k internet θα πρέπει να έχουμε συστήματα παραγωγής..από εκεί k πέρα ας κάνουν τις επιλογές τους..

Όσο για την Αγγλία, εδώ τα RES τα σπρώχνουν όσο δεν πάει, k φυσικά θα αποζημιώσουν κατοικους αλλα από την άλλη εδώ υπάρχει διαφορετική νοοτροπία από τους οικολόγους έχουν καταλάβει τι παίζεται

Link to comment
Share on other sites

αρίθμησα τα γραφόμενα σου και καταθέτω τις απόψεις μου:

 

1. Ισχύει. Όπως κάθε ηλεκτρική μηχανή/ηλεκτρική συσκευή. Οπότε πρακτικά μιλάμε για μηδενικά πεδία, εκτός και εάν κάποιος μεταφέρει το κρεββάτι του στο Hub μιας ανεμογεννήτριας.

 

2. Ισχύει πως δεν εχει αποδειχτεί κάτι. Γενικά το θέμα τον υποηχων-ανθρώπινη υγεία είχε ξεκινήσει από μία "μελέτη" που είχε δημοσιευτει και αναπαραχθεί μετά από διαφορες πηγές/sits/blog. Πρέπει να βρω ενα paper που ειχα βρει παλιότερα που έκανε κριτική στην έρευνα (που είχε την μορφή συνέντευξης - ερωτηματολογίου) και την απέρριπτε ως μη επιστημονικά ορθή, καθώς οι ερωτήσεις της "κατευθυναν" τον ερωτούμενο

 

3. Εχει αρχίσει να εξετάζεται σαν θεωρητικό φαινόμενο. Για μία πρώτη μελέτη, παραθέτω εδώ:

 

στο αρθρο με τίτλο "Αλληλεπίδραση Α/Γ και ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας σε μικρή και μεγάλη κλίμακα,"

 

Πρακτικά, δε υφίσταται τετοια περίπτωση για Α/Π στην Ελλάδα, για να παρατηρηθεί κάτι τετοιο χρειαζομαστε τεραστια Α/Π σε περιοχή αέρα χαμηλής τυρβης ήτοι επίπεδες εκτάσεις.

 

4. ΌΠως κάθε έργο, έτσι και οι Α/Γες εχουν συνοδά εργα υποδομής. Αυτά μπορούν να υπολογιστούν άμεσα σε επιφάνεια και να αξιολογηθούν οι επιπτωσεις ανάλογα με την περιπτωση. Είναι θέμα επίπτωσης/οφέλους. Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του

 

5. Δεν ξερω για το UK, αλλά προφανώς έχει να κάνει με την απόσταση από κατοικίες. Δεδομένου πως στην Ελλάδα υπάρχουν θεσμοθετημένες ελάχιστες αποστάσεις (κατ'ελαχιστον 500μ) από όρια οικισμού, και σε συνδυασμό με την βελτίωση των χαρακτηριστικών των μοντερνων ανεμογεννητριών, το θεμα λύνεται

 

 

 

 

 

1.Οι Α/Γ παράγουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία λόγω των Inverter αλλά στα όρια του αιολικού πάρκου η ισχύς του πεδίου αυτού είναι αμελητέα.

 

2. Οι Α/Γ παράγουν υπόηχους αλλά δεν υπάρχει τεκμηριωμένη έρευνα που να αποδεικνύει πως είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Παλιότερα είχε κυκλοφορήσει αυτό

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100227983/

αλλά οι νεότερες έρευνες αναφέρουν "Μη επαρκή στοιχεία"

http://cleantechnica.com/2012/01/23/no-evidence-wind-turbine-syndrome-exists/

 

 

3. Οι Α/Γ επηρεάζουν το μικροκλίμα της περιοχής καθώς αναμιγνύουν αέρα από τα υψηλότερα στρώματα και τα χαμηλότερα. Λειτουργούν περίπου όπως οι ανεμιστήρες στις καλλιέργειες για τον πάγο. Κάποια άρθρα αναφέρουν μειωμένη χιονόπτωση και κατ'επέκταση μείωση του υδροφόρου ορίζοντα λόγω αυτού του φαινομένου αλλά θέλει ακόμα έρευνα το θέμα.

 

 

4. Οι Α/Γ κάνουν ζημιά στην φύση καθώς εκτός από τα στρέμματα που απαιτούνται για την εγκατάστασή τους καταστρέφονται επιπλέον χιλιόμετρα πιθανόν καλλιεργήσιμης ή δασικής έκτασης για την διάνοιξη οδού προς τις Α/Γ.

Π.χ. σε μια περίπτωση που είδα http://m.capital.gr/News.aspx?id=1572067, το πάρκο καταλαμβάνει 24 στρέμματα σε αναδασωτέα έκταση ( ;) και θα γίνει και διάνοιξη δρόμου 5.3χλμ. Με τυπικό πλάτος δρόμου 7μ σημαίνει πως άλλα 37.1 στρέμματα θα χαθούν.

Δεν έχω δει μελέτη που να ζυγίζει τις χαμένες εκτάσεις για Α/Γ σε σχέση με τα οφέλη από την μη χρήση λιγνίτη, άρα δεν μπορούμε να κρίνουμε αν αξίζει ή όχι η εγκατάσταση σε δασική ή αναδασωτέα έκταση.

 

 

5. Οι Α/Γ ενοχλούν λόγω θορύβου τους γείτονες. Στην Αγγλία μεγάλη εταιρεία πλήρωσε αποζημίωση σε πολλούς κατοίκους καθώς αναγκάστηκαν να μετακομίσουν από την περιοχή λόγω θορύβου.

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/9653429/Wind-farm-noise-does-harm-sleep-and-health-say-scientists.html

Edited by zefuros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η μόνη βλάβη που εγώ παρατηρώ από την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην περιοχή μου είναι οι συχνές φωτιές από τις σπίθες στους μονωτήρες των επίγειων γραμμών μεταφοράς Αυτό λύνεται με περισσότερη προσοχή τους επικίνδυνους μήνες από το προσωπικό των αιολικών πάρκων και την πυροσβεστική υπηρεσία Κάτι που φέτος στην περιοχή μου έγινε και προλάβανε κάμποσες τέτοιες πχ πριν λίγες μέρες που μετρούσα κοντά σε ένα αιολικό πάρκο είδα καμένη μια χορτολιβαδική έκταση 1 στρέμματος γύρω από μια κολώνα  μεταφοράς Τώρα αν καταφέρναμε να είναι υπόγειο το καλώδιο κοντά σε δασικές εκτάσεις θα ήταν το βέλτιστο 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζι σου, ειδικά στην Εύβοια υπάρχει ΠΟΛΥ καλώδιο. ΌΠως τα λες λοιπόν, όπου είναι εφικτό υπογειοποίηση, ειδάλλως λοιπά μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.