Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορισμός διωρόφου


Recommended Posts

Ίσως θεωρηθεί κουφή ερωτηση, αλλά στους όρους επιδότησης νέων κτιρίων για σεισμοπλήκτους, αναφέρεται ότι τα νέα κτίρια πρέπει να είναι διώροφα. Εννοούμε ισόγειο και ένα όροφο? Ή ισόγειο και δύο ορόφους?

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομικά pilotis και δύο όροφοι χαρακτηρίζεται ως "διώροφη οικοδομή με piltois". Για την υπηρεσία που εγκρίνει τις επιδοτήσεις;

Link to comment
Share on other sites

η άδεια θα βγει από την πολεοδομία. η επιδότηση από το ΤΑΣ του Υπεχωδε, προβλέπει την κατασκευή διώροφης οικοδομής, χωρίς την κατασκευή πυλωτής.

Link to comment
Share on other sites

Χμ..ίσως όχι...στη συγκεκριμένη περιοχή που με ενδιαφέρει, δίνει ύψος 7.5 μ. που πάλι πέφτουμε στο ισόγειο και όροφος, σωστά?

 

αλλά απορώ πώς είναι δυνατόν να καθορίζει το ΤΑΣ τους όρους δόμησης αυτών των κτιρίων, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται αυτά τα κτίρια και τους όρους δόμησης της εκάστοτε περιοχής.

 

Δίνει και αισθητικά κριτήρια, όπως υψίκορμα ανοίγματα, υποχρεωτική στέγη, χωρίς πυλωτή, χρωματισμός σε γήινες αποχρώσεις κλπ. Πώς αυτό στέκει και έχει λογική?

 

 

για την ακρίβεια αναφέρει:

 

"οι διώροφες κατοικίες θα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις παρακάτω γενικές αρχές:

α) μέγιστος αριθμός ορόφων 2 και μέγιστο ύψος κτιρίου 7,50 μ. με υποχρεωτική κεραμοσκεπή μεγίστου ύψους 1,5 μ. επιπλέον του προαναφερομένου ύψους του κτιρίου.

 

.......

 

γ) απαγόρευση κατασκευής πυλωτής και περιμετρικών εξωστών. Οι εξώστες δεν πρέπει να υπερβαίνουν σε μήκος τα 2/3 του μήκους της όψης και πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1 μ. από τα άκρα της όψης, με μέγιστο πλάτος 1.20 μ.

δ) Χρήση γήινων ΄χρωμάτων αντίστοιχων με αυτά της περιοχής

ε) Ξύλινα κουφώματα ή από άλλο υλικό ώστε να μοιαζουν με ξύλινα

....."

ΦΕΚ 1336/Β/8-708 "Οριοθέτηση περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό της 8.6.2008 σε περιοχες των Νομών Αχαϊας, Ηλείας και Αιτωλ/νίας"

Link to comment
Share on other sites

Μήπως οι σεισμόπληκτοι είναι σε παραδοσιακό οικισμό ή χωριό κ δε θέλουν να αλλοιωθεί αυτή η αίσθηση από τσιμεντένια τέρατα;

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και όχι φίλε Σταύρο, αφού μιλάμε σχεδόν για ολόκληρους τους παραπάνω νομούς, και όχι συγκεκριμένα χωριουδάκια μόνο, αλλά και πόλεις. Δεν διαφωνώ ότι είναι καλό να υπάρχει αισθητική, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιβάλεις παραδοσιακά πρότυπα παντού! Είναι κι αυτό εξίσου λάθος! Και μια μοντέρνα κατασκευή μπορεί να είναι αισθητικά άψογη!

 

Τελικά καταλήγουμε ότι για το αρχικό ερώτημα μου όντως είναι ισόγειο και ένας όροφος σωστά?

Αναρωτιέμαι τι γίνεται με το πάρκινγκ, όταν δεν είναι εφικτή για λόγους εδαφικών ιδιαιτεροτήτων η κατασκευή υπογείου, την οποία επιτρέπει το ανωτέρω ΦΕΚ..

Link to comment
Share on other sites

Pardon νόμιζα ότι αναφερόσουν σε συγκεκριμένη περίπτωση. Να σου επιβάλλουν την αισθητική σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, όντως είναι λίγο περίεργο. Υπάρχει κάποια λογική άραγε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.