Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεργασία μηχανικού σε εταιρεία ΕΕ ή ΕΠΕ


kosmoarch

Recommended Posts

Ως απλός μέτοχος στην ΕΠΕ ευθύνεσαι μόνο για το κεφάλαιο που αντιστοιχεί στο μερίδιο σου. Πρακτικά η συμμετοχή σου μόνο ως μέτοχο με ένα μικρό ποσό συμμετοχής δεν έχει κανένα άλλο νόημα πέρα από "ψυχολογικούς" λόγους με πιθανό στόχο τον περιορισμό των απαιτήσεων σου πρός την εταιρία... και την αντίστοιχη αύξηση των υποχρεώσεων σου....

Ενδεχομένως ο λόγος ένταξης σου είναι η στελέχωση της εταιρίας με το πτυχίο σου...

Όπως και να χει πρέπει να δείς για τι είδους συμμετοχή μιλάμε, για τι ποσοστό/ποσό, και φυσικά ουτε λόγος για θέσεις εκπροσώπου/διαχειριστή κλπ

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος που τα γνωρίζει καλά (SOTHRIS?) να μας πει με πέντε λόγια ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την σύσταση ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΑΕ? Δηλαδή τις διαφορές υπάρχουν στην ευθύνη, στα έξοδα, στην φορολογία κλπ?

Προσωπικά καταλαβαίνω ότι αν έχεις π.χ. μια ΟΕ ή ΕΕ, η ευθύνη είναι ατομική ή σε 2-3 άτομα, τα έξοδα (λογιστικά κλπ) είναι λιγότερα και η φορολογία ίδια! Άρα γιατί να επιλέξω την ΕΠΕ? ή ακόμα περισσότερο την ΑΕ?

Ποιο είναι δηλαδή το καθοριστικό που πρέπει να κρίνει μια ομάδα μηχανικών για να αποφασίσει αν θα στήσει ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΑΕ?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω πολλά πολλά, αναλόγως τους τζίρους, επιλέγει αρχικά ο λογιστής σου τι εταιρεία θα στήσει. Δε μπορούμε πχ με 50.000 τζίρο να στήσουμε ΑΕ.

 

Είχαμε πριν καιρό καταλήξει σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, αλλά οι τζίροι πέσαν σημαντικά και δε το συνέχισα.

 

Η φορολογία δεν ειναι ακριβώς η ιδια. Αλλά ας μας πεί ο φίλτατος συνφορουμίτης γκουρού της οικονομο-τέχνης τα δικά του! Αν μπορεί καλύτερα Γιάννη (ως μοντ) να τα αναλύσιε σε νέο τόπικ, μόνο για αυτό το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.