Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέντευξη στη Μινέρβα Ελαιουργία: Monkey Business


Doomantia

Recommended Posts

HR manager 7ης τάξης κατασκευαστικής λαμβάνει μηνιαίο μισθό περί τα 14.000. Το δεν προσωπικό (δεν είναι πάνω από 4-5 άτομα) δεν πέφτει κανείς κάτω από 2Κ το μήνα..καθαρά πάντα.... Από τους πιο ακριβοπληρωμένους πολύ πιο πάνω από οποινδήποτε μηχανικό της εταιρείας και όχι μόνο....

Το ίδιο συμβαίνει σε 9/10 εταιρείες κάθε κλάδου. Το HR παίρνει τρελά λεφτά και είναι από τα πλέον περιζήτητα πόστα. Ευχαριστώ το συνάδελφο που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά μου πριν.

Μην νομίζετε λοιπόν ότι θα αλλάξουν τακτική επειδή κάποιοι στραβώνουν με τις διαδικασίες πρόσληψης...Κάποιες μπορεί να είναι άκυρες τελείως αλλά κάποιες έχουν νόημα. Ακόμη και πολύ απλές ερωτήσεις που πολλοί χαρακτηρίζουμε ανόητες.

Πχ, ρωτήθηκε άτομο (όπως και ο Κωνσταντίνος), πως βλέπει τον εαυτό του σε 10 χρόνια...Απάντησε "...θα είμαι σε μία μεγάλη, ίσως του εξωτερικού εταιρεία γιατί εδώ δεν υπάρχει εξέλιξη..." Απόρριψη κατευθείαν γιατί δείχνει άτομο περαστικό που δεν μπορεί να ποντάρει πάνω του κάποιος. Την εταιρεία δεν την ενδιαφέρουν οι προσωπικές βλέψεις του καθενός.

Εμένα κάποτε με είχαν ρωτήσει αν έχω δικό μου σπίτι, αν έχω αμάξι και τι τύπο!! Ψιλοσπάστηκα και απάντησα τι σχέση έχουν αυτές οι ερωτήσεις....Κόπηκα γιατί δεν κράτησα την ψυχραιμία μου.

 

Προφανώς κάπως πρέπει να γίνει η διαλογή παιδιά....Ξεκινάμε με απαιτήσεις θέσεις.

1. Πτυχίο συναφές....Ολοι έχουν πτυχίο συναφές με τη θέση, αλλιώς τσάμπα το e-mail...Συνέχίζουμε

2. Προυπηρεσία σχετική και που....Άλλος λιγότερη, άλλος περισσότερη με τις απαιτήσεις της θέσης, άλλος σε μεγαλύτερη άλλος σε μικρότερη εταιρεία...Διαλογή και από εκεί...

3. Λοιπές δεξιότητες, γνώσεις, ηλικία, κτλ κτλ....Διαλογή και από εκεί...

 

Φτάνεις από πχ 200 βιογραφικά στα 10-20 που ξεχωρίζουν, έχουν πάνω κάτω τα ίδια και σε καλύπτουν σε πρώτη φάση....Από αυτούς πως θα προσλάβεις τον 1-2? Γιατί συνέντευξη από αυτούς θα πάρεις και όχι από τους 200 αρχικά...

Στην πρώτη φάση στην προφορική συνέντευξη κάποιοι κολλάνε, κάποιοι δεν γεμίζουν το μάτι...μένουν έξω...Οι υπόλοιποι?

Για αυτό μπαίνουν διάφορα τεστ, δεξιότητας, προσωπικότητας, γνώσεων κτλ κτλ ...

 

Δεν είναι πρόβλημα για μένα αυτές οι δοκιμασίες, οκ σε λογικά πλαίσια. Αμα με βάλουν να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο στα αγγλικά, προφανώς δεν θα το κάνω.. Αλλά αυτό που απαιτώ είναι σεβασμός στην ώρα διεξαγωγής (10 είπαν 10 ξεκινάμε, τα καψώνια σταματήσανε και στο στρατό), και απάντηση είτε αρνητική, είτε πάγωσε η θέση μέσω e-,mail....Δεν είναι δύσκολο τη στιγμή που έχουν τα στοιχεία αυτών που εξέτασαν και όχι μόνο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

HR manager 7ης τάξης κατασκευαστικής λαμβάνει μηνιαίο μισθό περί τα 14.000.

 

ϊκαρε γουστάρω τα post σου και γενικά είσαι μέσα σε ότι λες αλλά εδώ έχεις πέασει θύμα τρελής παραπληροφόρησης...

 

Αν υπάρχει μία περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για κάποιον ο οποίος μετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας είναι καμιά 30 χρόνια στην εταιρεία έχει υπαρξει διευθυντής έργων καμια 15 ετία και απλά τιμής ένεκεν φέρει και τον τίτλο του Διευθυντή προσωπικού.

Άτομο που απλά είναι HR manager και αυτή είναι η μοναδική του απασχόληση ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ   ακουσέ με...(αν παίρνει το 1/4 από αυτά πρέπει να είναι χονδρότατο βυσμα)

 

Μόλις βρω χρόνο θα σας γράψω τι είναι τα HR γιατί από ότι βλέπω υπάρχει μια συγχυση (σε μεγάλο έργο ο HR αναφερόταν σε μένα)

 

Γενικώς μην μασάτε, η συμπεριφορά Ϊκαρε απένεαντι σε HR είναι σαν να την πέφτεις σε γκόμενα (επειδή σε όλους μας αρέσει το σπορ) agrressive, σίγουρος και κύριος.

 

Ανασφάλειες τύπου τι θα πω αν με ρωτήσει αυτό? κτλ δεν χωράνε..δεν υπάρχουν στανταρ απαντήσεις .

 

Συνεντεύξεις σε μηχανικούς που γίνονται αποκλειστικά από HR χώρις την παρουσία Sr Engineer είναι γελοίες.

 

Η Ελληνική πραγματικότητα είναι παντελώς μίζερη και τα HR policies έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτοί δε που τα εφαρμόζουν είναι άσχετοι κατά 90% και οι τακτικές που ακολουθουν είναι τουλάχιστον ξεπερασμένες.

 

Γι αυτό και ξαναλέω στον φίλο μπράβο και γιατί σέβεται το εαυτό του και γιατί τους "τσίμπησε" με την μία..

 

 

Υ.Γ.  Αληθινή ιστόρία: Συνάδελφος γεφυράς προ τετραετίας , αποφασίζει να παράτήσει τα εργοτάξια στη μέση του πουθενά και ξεκινάει αναζήτηση πιο soft εργασίας. Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης περνάει συνεντευξη σε εταιρεία (καμία σχέση με κατασκευαστική) που αναζητόυσε μηχανικό για την αναπτυξη των καταστημάτων της.

Η γνωστή βλακώδης ξεπερασμένη γελοία και δεικτης ασχετοσύνης ερώτηση από την κυρία του HR: "Που βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια?" Ο τύπος εργοταξιακή αλήτρα (με την καλή εννοια) :"Διευθυντή και σένα γραμματέα μου"....

 

Για την ιστορία την δουλειά δεν την πήρε η κύρία είναι πλέον γυναίκα του....

Edited by astranalysis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ίκαρε θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τους μισθούς του γενικού προσωπικού HR πιστεύω και εγώ ότι όλοι παίζανε εκεί που δούλευα πάνω από 2K. Τώρα για τον HR manager δεν ξέρω φίλε 14K ίσως είναι πολύ μεγάλο νούμερο αυτό που λες. Ξέρω ότι πάνω κάτω εκεί έπαιζε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας (7ης τάξης). Αλλά να πω την αλήθεια για το μισθό του HR manager δεν έχω ιδέα. Αυτό που ξέρω είναι ότι ,εκτός από τη μέρα που προσελήφθην και τη μέρα που παραιτήθηκα, οι υπόλοιπες επαφές με το HR ήταν e-mail για ενημέρωση περί Χριστουγεννιάτικης γιορτής, περί αλλαγής ωρών λειτουργίας του εστιατορίου, να γίνει οικονομία στα μελάνια των εκτυπωτών και διάφορα άλλα παρόμοια μέγιστης σημασίας θέματα. Αλλά αν παίρνεις 2Κ για να ξύνεσαι μέχρι αιμορραγίας και να μη σε ακουμπά κανένας νομίζω πολύς κόσμος θα ήθελε μια τέτοια θέση. Έχεις δίκιο ότι οι περισσότερες θέσεις HR είναι βυσματικές οι περισσότεροι είναι γνωστοί του γνωστού.

Όσον αφορά τις συνεντεύξεις αν το HR είναι ευγενικό απέναντι στον υποψήφιο από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας επιλογής, ενημερώνει για την εξέλιξη συνεχώς, έχει θέσει τη διαδικασία επιλογής επακριβώς στον υποψήφιο από την πρώτη στιγμή ώστε αυτός να ξέρει τι τον/την περιμένει τότε κανένας δε μπορεί να τους πει τίποτα κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Αλλά αν σε στήνουν, αν είναι αγενείς, αν σε ταλαιπωρούν χωρίς λόγο και δε δείχνουν σεβασμό όπως στην περίπτωση της ΜΙΝΕΡΒΑ τότε ναι θέλουν κράξιμο από παντού. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ.  Αληθινή ιστόρία: Συνάδελφος γεφυράς προ τετραετίας , αποφασίζει να παράτήσει τα εργοτάξια στη μέση του πουθενά και ξεκινάει αναζήτηση πιο soft εργασίας. Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης περνάει συνεντευξη σε εταιρεία (καμία σχέση με κατασκευαστική) που αναζητόυσε μηχανικό για την αναπτυξη των καταστημάτων της.

Η γνωστή βλακώδης ξεπερασμένη γελοία και δεικτης ασχετοσύνης ερώτηση από την κυρία του HR: "Που βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια?" Ο τύπος εργοταξιακή αλήτρα (με την καλή εννοια) :"Διευθυντή και σένα γραμματέα μου"....

 

Για την ιστορία την δουλειά δεν την πήρε η κύρία είναι πλέον γυναίκα του....

 

Καλά αυτό δεν υπάρχει, μόνο για σενάριο ταινίας μοιάζει.....

 

Πάντως αυτή η ερώτηση δεν θεωρώ οτι είναι γελοία αλλά αφορά περισσότερο τους νέους και όχι αυτούς που έχουν αρκετή εμπειρία. Εμένα αν με ρωτούσαν πως θα ήθελα να είμαι μετά από 10 χρόνια θα έλεγα απλά ένας επαγγελματίας με περισσότερη εμπειρία και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Επίσης ρόλο παίζει με ποιόν τρόπο θα απευθύνουν την ερώτηση εκφραστικά. Άλλο πράγμα "πώς θές/φαντάζεσαι να είσαι σε 10 χρόνια" και άλλο "πως πιστεύεις/νομίζεις οτι θα είσαι σε 10 χρόνια".

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως σε αρκετές ερωτήσεις του HR πρέπει να παίξεις ένα μικρό θέατρο. Θα χρειαστεί να απαντήσεις όχι ειλικρινά αλλά αυτά που θέλουν αυτοί να ακούσουν...Και ας μην τα πιστεύεις...

Θα μου πεις και αυτοί χαζοί είναι δεν ξέρουν ότι χαιδεύεις αυτιά σε αρκετές ερωτήσεις. Σίγουρα το ξέρουν, αλλά θέλουν να δούν πόσο καλά μπορεί να παίξεις αυτό το παιχνίδι (πχ ακόμη και ένα προβληματικό προιόν αν καταφέρεις να το πουλήσεις επιτυχία είναι), πόσο διαλλακτικός είσαι και πόσο σε αντιφάσεις πέφτεις....Αυτό είναι το νόημα αυτών των ερωτήσεων

 

ΥΓ. Παιδιά για τον HR manager που ανέφερα για 14Κ, είναι στη διοίκηση, είναι οικονομολόγος και πολλά χρόνια ναι. Άλλο ένα άτομο της διοίκησης είναι νομικός και οι υπόλοιποι μηχανικοί...

Link to comment
Share on other sites

Απλά ήθελα να σχολιάσω ότι πιθανόν να μην υπήρχε θέση εργασίας.. το εχω παρατηρήσει το τελευταίο καιρό, σε μεγάλες εταιρίες όπου ειδικά υπάρχουνν hr, απλά κάνουν recruitment, ψαχνουν να βρουν αν υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω από το ήδη υπάρχον προσωπικό. Είτε ως απειλή προς το προσωπικό τους. Δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει κενή θέση, απλά θέλουν να δουν τώρα που δεν υπάρχουν δουλειές και είναι χαμηλές και οι αμοιβές, αν μπορούν να βρουν κάτι καλύτερο. Και το καταλαβαίνει κανείς, όταν μετά από 6 μήνες ή και ένα χρόνο ξαναβλέπει τις ίδιες αγγελίες που σημαίνει ότι είτε το Hr δε κάνει καλά τη δουλειά του, είτε πάνε άτομα και φεύγουν... (γιατί άραγε?)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εδώ υπάρχει πραγματική ουσία.

 

Μπαίνουμε σε διαδικασίες συνεντεύξεων, απλά για να κόψουνε κίνηση οι του HR σχετικά με την προσφορά μηχανικών στην αγορά.

 

Έχω δύο ακόμα παραδείγματα από εταιρίες στις οποίες πήγα για συνέντευξη, απορρίφθηκα επειδή θεωρητικά η θέση καταλήφθηκε από άλλον και στη συνέχεια είδα ακριβώς την άδεια αγγελία να ξαναβγαίνει. Είναι φανερό ότι συχνά διεκδικούμε θέσεις που δεν υπάρχουνε!

 

Και θα μου πείτε, τι να κάνουμε; Να μην πηγαίνουμε σε Interviews; Προφανώς και όχι. Θα πηγαίνουμε όπου μας καλούνε, αν όμως παρατηρούμε καταστάσεις που υποτιμούνε τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας οφείλουμε να τις κοινοποιούμε και να τις σχολιάζουμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ μία αγγελία στο skywalker, ξανά, για ξενοδοχεία στην Κω που έχει παίξει πάνω από 5-6 φορές το χρόνο...Οποιος το έχει δει καταλαβαίνει τι εννοώ. Εκτός αν τους βαράνε και τους φεύγουν.. :mrgreen:

Επίσης έχω παρατηρήσει πολλές αγγελίες και στο καριέρα που είναι ανακυκλώσιμες...Οποιος είναι σε διαρκή αναζήτηση το αντιλαμβάνεται σχετικά εύκολα. 

Το επόμενο βήμα να υποψιαστείς ότι μία θέση είναι μούφα, μέσα από συνέντευξη είναι πολύ δύσκολο. Συμβαίνει μόνο σε μεγάλες εταιρείες γιατί αν σε καλέσει για συνέντευξη μικρή ΕΠΕ πχ, σιγά μην το κάνει για διαφήμηση, εγρήγορση. Ασε που δεν θα έχει κάν HR και στη συνέντευξη θα είναι το αφεντικό...

Link to comment
Share on other sites

φιλε Doomantia ,

 

δυο πραγματα θα σου πω εντελως φιλικα και συμβουλευτικα..

 

1)οταν η επιδραση του αποτελεσματος ειναι μεγαλυτερη της επιδρασης του αιτιου (=αποτελεσμα) κατι δεν παει καλα

 

τι εννοω?? εφαγες περισσοτερο χρονο κοπο κλπ κλπ νευρα φαια ουσια κλπ κλπ να αναρτας το τι σου συνεβει απο το χρονο κοπο κλπ κλπ που "σπαταλησες" στην εν λογω εμπειρια σου. σου φαινεται λογικο???

 

απλα ξεκολα και παμε παρακατω.

 

και

2)ολοι τρωμε χαστουκια. μαθαινεις κι απο αυτα.

δεν λεω σε πειραξε η συμπεριφορα τους οκ το δεχομαι. αλλα χαλαρα ρε συ...! το εχεις διογκωσει.

 

στην τελικη απο οσα γραφεις δεν βλεπω γιατι θιγεσαι τοσο ("...είναι να συμπεριφέρονται με ευγένεια και σεβασμό προς τον υποψήφιο...")

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

τι εννοω?? εφαγες περισσοτερο χρονο κοπο κλπ κλπ νευρα φαια ουσια κλπ κλπ να αναρτας το τι σου συνεβει απο το χρονο κοπο κλπ κλπ που "σπαταλησες" στην εν λογω εμπειρια σου. σου φαινεται λογικο???

 

 

Εχουν ανεβει απειρα θεματα με κακες πρακτικες εργοδοτων/καθηγητων/συναδελφων αρα με αυτον τον τροπο σκεψης δεν θα επρεπε κανεις

να ανεβαζει τιποτα γιατι αλλιως αναλωνεται σε κατι που δεν εχει νοημα..

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.