Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόλλημα στα GPS South 9600-9200


Recommended Posts

Ειμαι κατοχος 3 γεωδαιτικών gps της SOUTH 2 9200 και 1 9600

Αν και είνα απλά στην χρήση τους με σχετικά καλή κατασκευή περιβλήματος το πρόβλημα το ουσιαστικό είναι ότι κολλάνε .

Επειτα απο κάποιο χρόνο σταματάει η καταγραφη. Ο χρόνος αυτός δεν ειναι φυσικά συστηματικός και ποικίλει απο 10 λεπτά εως 90 λεπτά ή και καθόλου..

Με την αντιπροσωπεία δύσκολα τα πράγματα....πολυ δουλειά για το τίποτα.

Τα επιστρέφω και περιμένω...Καλά και φτηνά τα κινέζικα αλλά αν σου κατσει...αστα...δεν κανουν για επαγγελματική χρήση. Εκτός εαν έπεσα στην παρτίδα που είπε και ο αντιπρόσωπος...ό οποίος δεν απαντάει στα email ποτέ.

Του είχα στείλει μια επίλυση δικτύου για αξιολόγηση της επίλυσης εφόσον γνωρίζει αυτός καλύτερα το πρόγραμμα επίλυσης και ακόμα περιμένω...

Τελος πάντων για το κόλλημα είναι το θέμα και εαν το εχει συναντησει κανεις ας πει καποια αποψη...

Link to comment
Share on other sites

Tα συστήματα αυτά είναι RTK ή τριγωνίζουν; σταματάει η καταγραφή στον δέκτη ή στον controller;

Αν σταματάει να γράφει εποχές στη μνήμη του δέκτη τότε χαιρετίσματα...

Αν σταματάει στον ελεγκτή τότε κοίτα μήπως "χάνει" το bluetooth.Τα πρώτα Ζ-max είχαν τέτοια προβλήματα από firmware.

Αν είναι μηχανές RTK με GSM modem κοίτα μήπως το πρόβλημα παρουσιάζεται οταν το σήμα του παρόχου (ΤΙΜ, Vodafon, Cosmote) είναι κατώτερο του μεγίστου. Υπόψη οτι το σήμα πρέπει να είναι >75% για να δουλεύει απρόσκοπτα η σύνδεση, οι data συνδέσεις είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε αντίθεση με τις voice.

Link to comment
Share on other sites

το σύστημα είναι μονόσυχνο χωρις controller , σταματαει να γραφει εποχές στην μνήμη και φυσικά σταματαει το ρολοι εγγραφής (έχει ενα display ο δεκτης όπου "τρέχει" ο χρόνος.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

πρώτη δουλειά που θα έκανα:

ένα update στο πιο πρόσφατο firmware.

Αν κωφεύει ο αντιπρόσωπος, e-mail στην κατασκευάστρια (τη βρήκα στο http://www.southgnss.com) που θα έγραφα τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενου και του ξεχεσ@@@τος που χρωστάς στον αντιπρόσωπο.

Πιστεύω κι εγώ πως το μηχάνημά σου δεν είναι τόσο σκάρτο, απλά σου έτυχε εσένα το πρόβλημα. Οταν βέβαια λες

αστα...δεν κανουν για επαγγελματική χρήση
δεν το ασπάζομαι γιατί δεν νοείται ερασιτεχνική χρήση σε γεωδαιτικό εξοπλισμό. Με λίγη υπομονή θα το ξεπεράσεις.

Για παρηγοριά, μπορώ να σου απαριθμήσω σοβαρότατα προβλήματα για όλα τα major brand GPS που λύθηκαν με χιλιάδες ευρώ, πεταμένα λεφτά για βλάβες που παρουσιάστηκαν αμέσως μετά τη λήξη των εγγυήσεων :!:

Leica 300 RTK, καμμένη μητρική (έτσι το λένε όταν δε πολυνιάζονται να ψάξουν τη βλάβη). Τhales Z-max, επίσης καμμένη μητρική, προβληματικό modem, κολλήματα bluetooth. Ashtech ProMark, καμμένη οθόνη και άλλα διάφορα που σε κάνουν να λες το πατερημών ανάποδα...

Link to comment
Share on other sites

Το update στο πιο πρόσφατο firmware έγινε..αλλα δεν εγινε τιποτα ..

Σου ειπα ταξιδευουν για Λαμια..

το "αστα...δεν κανουν για επαγγελματική χρήση " ηταν σαφως ειρωνικο...

Θα την βρουμε την ακρη...Ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Γεια και χαρά,

Στη συγκεκριμένη παράγραφο ειπώθηκαν κάποια πράγματα πρέπει να απαντήσω.

1)

->δεν απαντάει στα email ποτέ.

->Του είχα στείλει μια επίλυση δικτύου για αξιολόγηση της επίλυσης εφόσον ->γνωρίζει αυτός καλύτερα το πρόγραμμα επίλυσης και ακόμα περιμένω...

Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία προσφέρθηκα αν βοηθήσω για να αξιολογήσουμε την εργασία του πελάτη μας.

Δέχτηκα ένα email και μοναδικό στο οποίο και απάντησα σχετικά με το δίκτυο και την επίλυση του. Αν είναι εύκολο δείτε το email box ή το spam box και υπάρχει ο mailer daemon που έκανε την δουλεία λόγο του όγκου του αρχείου.

Άλλο email πραγματικά δεν μου ήρθε, εάν στείλατε και άλλα παρακαλώ όπως με ενημερώσετε

2)

-> Με την αντιπροσωπεία δύσκολα τα πράγματα....πολύ δουλειά για το τίποτα.

Αρχικά ενημερώστε μας σε πιο σημείο τα πράγματα έγιναν δύσκολα;

Με δύο λόγια ενημέρωσα τον πελάτη ο οποίος προμηθευτικέ το GPS από αλλή εταιρεία η οποία και μεταπουλά το 9200, από εμάς ότι είμαστε πρόθυμοι να τον βοηθήσουμε σε περίπτωση που ο άμεσα συμβαλλόμενος μεταπωλητής δεν μπορεί να τον υποστηρίξει.

Επιπλέον Ενημερώσαμε τον πελάτη ότι σε περίπτωση που ξεκινά το GPS στο Auto. Τότε η καταγραφή εκκινεί αυτόματα και διαρκεί για όσο χρόνο είναι ικανοποιητικές οι συνθήκες. Στην περίπτωση αυτή να εκκινεί σε manual το 9600 και το «πρόβλημα» θα λυθεί.

Με λίγα λόγια περίμενα απάντηση σε αυτό το θέμα που ποτέ δεν πήραμε.

Έπειτα:

Α) Ενημερώσαμε την SOUTH η οποία και με την σειρά της μας απάντησε να γίνει firmware update το οποίο και θα έλυνε το πρόβλημα

Β) σε περίπτωση που δεν είναι θέμα firmware θα αντικαθιστούσαμε με καινούριους δέκτες.

Γ) θέλαμε λίγο περισσότερο feedback για να μπορέσουμε να βρούμε το πιθανό πρόβλημα για αυτό το λόγω και ζητήσαμε να επιστραφούν οι δέκτες και στο διάστημα αυτό να προμηθεύσουμε τον πελάτη με άλλους ίδιους δέκτες για να συνεχίσει την δουλεία του.

 

3)

Για το θέμα κινέζικα

 

Γενίκευση αυτή δεν είναι τόσο δόκιμη. Δυστυχώς δεν μπαίνουν όλα σε ένα τσουβάλι.

Να είστε καλά

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον κύριοι σπουδασα στην Αγγλία. Οι Βρετανοι μας ελεγαν οταν πουλας κάτι, ακομα και να το χαρισεις στον πελατη και τελικα δεν του βγει καλο ποτε δεν θα πει οτι μου το χαρισε ο ταδε η οτι το αγςρασα πολυ φθηνα. Θα πει το πηρα απο εκεί και δεν βγηκε καλο.

 

Τυχαίνει να έχω αγωρασει GPS γεωδετικό από τον ίδιο στην Λαμία σε μισή τιμή από οτι δινουν οι αλλοι τα branded.

 

Για θέματα αξιοπιστιας¨Τους δυο τελευταιους μήνες το οργανακι λειτουργουσε για περιπου 10 ωρες την ημερα. Το τσεκαρα με γεωδετικο σταθμό και τριγων ΓΥΣ πανω απο 30 φορές. Μέτρησε πάνω απο 100 οικοπεδα διαφορων διαστασεων και ιδιομορφιων. Δεν με εφερε ΠΟΤΕ σε δυσκολη θεση και εκανε πολυ γρηγορα αποσβεση. (καποιος γνωστος που πηρε Magellan 'κολησε΄' ιο και του το εστηλαν στην Γαλλια αυτους τους δυο μηνες για διακοπες, επαιρνε το δικο μου.)

 

Ο τυπος που τα εμπορευεται εινα αψογος επαγγελματιας και γνωστης τοσο σε hardware οσο και software. Νομιζω μαλιστα οτι σχεδιαζει μονος του συστηματακια και γραφει προγραμματα.

Α!!! Οσο για το εαν απαντάει στα μηνηματα και εαν εχει υποστηριξη δοκιμαστε να το στειλετε μηνημα Κυρικη βραδυ, σε μιση ωρα θα εχετε απαντηση. Ειναι και συναδερφος!!

 

Εκτος απο πολ. μηχ ειμαι και μηχ. μηχ εχουν δει πολλα τα ματια μου στην Κινα και την Μαλεσιακαι Ινδονισία. Που νωμιζετε οτι κατασκευαζονται τα Magellan, Sokkia, Leica η τελος παντων καποια μέρη τους. Και κατι άλλο την κατασκευη τη δινουν σ'αυτον που θα δωσει η μικροτερη προσφορά.

Φευγουν οι εκπροσωποι των εταιριων απο το κινεζικο εργοστασιο οι Κινεζοι ανοιγουν τα φωτα και τα μηχανηματα και συνεχιζουν την παραγωγη.

Μην περιμενετε να δειτε κορυφαιας ποιοτητας συσκευασιες η τομους με οδηγιες και ωραια παρουσιαση και ωραίο περιβλημα. Αυτα φαινονται ωραια οταν ακους την Τιμή.

 

 

Δεν θελω να υποστηριξω κανενα ουτε να επιρεάσω κανεναν.

 

Τα οργανακια αυτα δεν ειναι μηχανικά εινα ηλεκτρονικα και οπως καταλαβαινετε σε ενα χρονο Θα εχουν βγει άλλα που που θα κανουν πολυ περισσοτερα πραγματα απο τα σημερινα. Γιατι να δοσεις μια περιουσια τώρα με την προοπτικη να βγει το HEPOS και δεν ξερω εγω τι άλλο. Παρε ενα καινουριο του χρονου (ο τυπος παιρνει το παλιο και σου δινει καινουριο)

Στην τελικη ειναι τόσο φθηνά που μπορεις να πάρεις ενα ρίσκο. (Χαλασε εκτος εγγυσης το πεταξες πηρες αλλο προχορισες, δεν περιμενεις μηνες 'για το ανταλλακτικο').

Πηστεύω οτι η τιμη των κινεζικων ειναι η σωστη τιμη και οχι των άλλων.

 

Θυμηθειτε οτι η συσκευασία, η μεταφορα και η διαφημιση κοστιζουν τα 2/3 το προιοντος και την δωρεαν επιδιξη την πληρωνετε πολυ ακρηβά.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

ο φιλος μιλαει για την civil shop στην Λαμία. Ενας γνωστος μου από Πάτρα έχει south κινεζικο και αυτος μου έχει αναφέρει οτι του παρουσιάζει πολυ συχνα κολίματα.

 

Τα gps γενικα ειναι ακριβα μηχανιματα και με ημερομηνια λειξεος οσο και αν σας

φενεται παραξενο.Εχω δουλεψει και trible και αυτα πανακριβα και απο κολιματα

και φθορες στα καλοδια και δυσλειτουργια στο bluetooth καθε μερα..

 

Για αυτο κινεζικο και παλι κινεζικο τουλαχιστον ειναι φτινο και δεν κλες τα λεφτα σου !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.