Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επένδυση σε ακίνητα


ducatista

Recommended Posts

να πω κι εγω την ταπεινη μου γνωμη. Παρτο αφου το εχεις μαραζι, φτιαξτο και μετα κλειδωσε το. Περιμενε να ανεβουν οι τιμες, βαλε μια τιμη στοχο ωστε να βγαζεις 100% (π.χ. 2000 ευρω με κοστος τα 1000, 400 η αγορα και αλλα 500-600 η ανακατασκευη με σπεσιαλ υλικα) και δωστο. Προυποθεση βεβαια να πιστευεις οτι θα ανεβουν οι τιμες σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα, οχι το 2050. Ακομα καλυτερα, παρτο τωρα αφου ειναι ευκαιρια και το φτιαχνεις μετα οταν θα υπαρχει αγοραστικο ενδιαφερον.

 

Αν το νοικιασεις, την εκατσες. Περισσοτερο κερδος θα εχεις αν κλεισεις τα λεφτα σου στην εθνικη με επιτοκιο σκαρτο 3%, ακομα και με κουρεμα καταθεσεων που λεει ο λογος!

Link to comment
Share on other sites

Τα στατιστικά δείχνουν οτι οι φοιτητές πλέον επιλέγουν με βάση οχι την σχολή αλλα την κατοικία τους. Αυτό σημαίνει οτι οι μεγάλες πόλεις θα βρεθούν με πολλά αδιάθετα που προορίζονταν για φοιτητές. Η μόνη επένδυση σε μεγάλη πόλη εδώ και χρόνια είναι το πάρκινγκ και ιδιαίτερα το εταιρικό πάρκινγκ. Το κόστος κατασκευής είναι τα 3/5 απο αυτό των κατοικιών και η απόδοση ακόμα και με το τυπικό 4Ε την ημέρα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό στις 250-300 θέσεις. Επίσης φορολογείται σαν επιχείρηση και οχι σαν ακίνητο.         

Link to comment
Share on other sites

η ανακαινιση θα κοστισει βαρια 10,000 δηλαδη 250 το τετραγωνικο και με καλα υλικα αμα θες σου στελνω σε πμ αναλυτικα το τι θα κανω.

 

φιλε πασλα το σκεφτηκα αυτο που λες αλλα να το νοικιασω καμια 5 χρονια και μετα μπορω να το πουλησω ανετα εφοσον απο θερμανση και υδραυλικα θα ειναι καλα.  εκει πονταρω περισσοτερο στο ατομικο λεβητακι

Link to comment
Share on other sites

τα στατιστικα δειχνουν οτι καθε μερα παραδιδουν πολλες πινακιδες. :mrgreen:  ο ανθρωπος πρωτα κοιταει που θα μεινει και μετα που θα βαλει το seicento (πλεον) που εχει

 

δεν ξερω για αλλες πολεις αλλα στο βολο τα παρκινγκ δεν εχουν περασει και γενικα δεν εχουμε και μεγαλο προβλημα στο παρκαρισμα

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις λεφτα να καθονται, τοτε σπαστα 25% σε ελληνικη προθεσμιακη με 4%, 25% σε συνθετα αμοιβαια κεφαλαια (θα σου προτεινα ασιας κ λατινικης αμερικης), 25% σε γερμανικά ομόλογα (ή εναλλακτικά forex, κυριως στο xauusd) κ 25% σε μετρητα που θα τα κηδεψεις σε καποιο σημειο στον κήπο σου αργα το βραδυ σε νύχτα χωρις φεγγαρι.

 

Αν απο την αλλη πας να δωσεις μετρητα για αγορα, να ριξεις κ αλλα τοσα για κτιριακη αναβαθμιση, προκειμενου να κυνηγας τον καθε κακομοίρη να σου τα δινει λιγα-λιγα (κ αμα) μεχρι να αποσβεσεις (10χρονια οπως λες) για να περιμενεις μετα τα 10 χρονια το κερδος σου παλι με τον ιδιο τροπο, τοτε εύχομαι καλη τυχη.

 

Πριν κανεις οτιδήποτε, ψαξε τις εννοιες imvestment valuation και discounted cash flow. Κ ολα αυτα δεδομενου οτι μιλαμε να εχεις τουλάχιστον καμια κατοσταρα να καθεται, διαφορετικα αν μιλαμε για 20 χιλιαρικα τοτε στην πραγματικοτητα δεν εχεις λεφτά, ουτε κάθονται ουτε μιλάμε για επενδυση.

 

Χρονια πολλα

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

στη προθεσμιακη δεν παιρνεις ουτε 3% για τα αλλα που λες αν και φαινονται ενδιαφερον δεν θα ασχοληθω γιατι εφοσον δεν ξερεις τις προθεσμιακες δεν μπορω να εμπιστευτω και αυτο που λες. να επισημανω δεν εγραψα εδω μεσα για να μου πειτε αλλες προτασεις εγραψα για κατι πολυ συγκεκριμενο που αφορα επενδυση και απασχοληση στην οικοδομη.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου το ταμειο παρακαταθηκων εδινε το σεπτεμβριο 5% για ετησιες προθεσμιακες. Βεβαια οπως ειπε κ ο φιλος σου ο νταισελμπλοιμ, οπως κ να χει αν έχεις λεφτα εισαι επενδυτης, οπου κ να τα χεις, διοτι τιμωρεισαι που δεν τα ξοδεψες.

 

Προφανως το επαγγελμα μου δεν ειναι συμβουλος επενδυσεων, οπως επισης κ καλα κανεις να μην εμπιστευεσαι τη μαλακια που γραφει ο καθενας στο ιντερνετ, οπως π.χ. κρινω εγω οτι δεν ξερεις τα επιτοκια αγοράς, αλλα επισης κ οτι ακομα θεωρεις οτι το ριαλ εστειτ μπορει να αποδωσει στξν ελλαδα.

 

Γενικα οπως κατάλαβες, πρωτον δεν ενδιαφερομαι αν εχεις ρευστο η οχι, δευτερον το επιπεδο της κουβεντας ειναι πολυ χαμηλό, τριτον μου ειναι αδιαφορο το τι θα τα κανεις, τεταρτον αν εισαι μηχανικος σου προτείνω να ξαναδιαβασεις το προηγουμενο μηνυμα μου, πεμπτον ο μοναδικος λογος που γραφω ειναι οτι βρισκομαι στο διαολο, κανει κρυο κ περιμενω τξ γυναικα μου να ξυπνησει, εκτον δεν ειμαι τρελος να δινω δωρεάν λυσεις στον καθενα το τι θα κανει τα λεφτα του οταν ενας απλος διαχειριστης κεφαλαιου παιρνει 2% ρισκλεςς συν 20% επι των κερδων.

 

Αυτα

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

στη προθεσμιακη δεν παιρνεις ουτε 3% για τα αλλα που λες αν και φαινονται ενδιαφερον δεν θα ασχοληθω γιατι εφοσον δεν ξερεις τις προθεσμιακες δεν μπορω να εμπιστευτω και αυτο που λες.

http://www.tsig.gr/lang-el/banks/fixed-deposits

 

Ελα φιλε μου, πιστευω να σε καλυψα. 29-12-2013 τελευταια ενημερωση, η τραπεζα ηπειρου δινει 4% με ελάχιστο οριο τα 10 χιλιαρικα. Επίσης ρισκ φρι στο καπμ θα παρεις το 10ετες γερμανικο που αν δεν κανω λαθος ειναι κοντα στο 2%. Αρα θα κανεις ντισκαουντ με 2+(4-2)χ0.50 (για τοσο σε κοβω, για να μη χανουμε χρονο ας πουμε οτι εισαι τυπος πλει σειφ), αρα πας για 3% στη δεκαετια. Τωρα δες αφου σου δινω μασημενο το ντισκαουντ ρειτ σου ποσα χρονια θες να κανεις αποσβεση κεφαλαιου. Θα υπολογισεις φορους, χαρατσια, επισκευες κ ο, τι αλλο νομιζεις, κ αν βγαλεις αποτελεσμα λιγοτερο απο 15 χρονια να μου πεις κ εμενα να αγορασω. Δηλαδη μιλαμε για υπο3πλασιο γιλντ απ ο,τι αν με ακουσεις, που αν με ακουσεις πας το λιγοτερο για 5%.ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 5% , ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Αλλα ακομη κ αν υποθέσουμε οτι λεω μαλακιες για 5%, με τη δικη σου αξιολόγηση εσυ μιλας για 3η ριζα του 3, ενω εγω σου μιλαω οτι ΣΗΜΕΡΑ χωρις να επενδυσεις καθολου εισαι στο 3 ηδη. Αρα κανε το σπάσιμο που λεμε κ ασε καλυτερα τις οικοδομικες δραστηριοτητες (λεω εγω)

 

Αυτα κ παλι, αν βαρεθω κ μεσα στη νυχτα θα επανελθω

 

Edit

http://mobile.bloomberg.com/quote/GDBR10:IND

 

Οριστε κ το δεκαετες γερμανιας, δεν εκανα λαθος ειναι στο 1,96 οποτε εισαι κοκκορας, στα εχω δωσει ολα στο πιατο. Κανε τα κουμαντα σου, κ αν σου δωσει πιο σωστη κ τεκμηριωμενη συμβουλη ανθρωπος της πιατσας, να μου τρυπησεις τη μυτη. Με κερνάς καποια αλλη φορα, οταν θα ξαναρθω στο βολο.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Ασε που το δεκαετές της Γερμανίας θα πάει μέσα στο 2014 στο 2,5%. Τα ακίνητα θεωρώ οτι δεν θα ανακάμψουν τόσο εύκολα και σίγουρα όχι στις τιμές του 2007. Για να ανακάμψουν τα ακίνητα θα πρέπει α) οι τράπεζες να ξεφορτωθούν τα κόκκινα, β) να καλύψουν με ρευστό αρχικά τις εξαγωγικές εταιρίες, μετά τις μικρομεσαίες και σε τρίτο χρόνο να δώσουν ξανά στεγαστικά (πλέον με πλαφόν το 30-50% της αξίας). Επίσης να μην ξεχνάμε οτι τα ακίνητα θα συνεχίσουν να σκοτώνονται με αυξανόμενο ρυθμό μέσα στο 2014-2015.

 

Βέβαια τα επιτόκια του Ζαβι make sense για ποσά της τάξεως των >500Κ και για διαβίωση εκτός Ελλάδος. Στην Ελλάδα με τους άμεσους φόρους να αυξάνονται με 5,8% τον χρόνο είσαι χαμένος με οτιδήποτε λιγότερο απο απόδοση 12-15%.   

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω τους παντες για το ενδιαφερον. το ακινητο το εκλεισα μολις πεσει και ο φορος μεταβιβασης στο 3% θα γινει και η μεταβιβαση (αρχικος ορος)

 

θα παρακαλουσα τους μοντ να κλεισουν το θεμα γιατι θα ανοιξω καινουργιο με τη διαμορφωση (απο την αρχη) του ακινητου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.