Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακατανομή χιλιοστών θέρμανσης-μελέτη


Recommended Posts

Καλημέρα σας και καλή χρονιά να έχουμε.

Πρόσφατα ανέλαβα την διαχείρηση της πολυκατοικίας μας κι επειδή σε πολλά διαμερίσματα έχουν γίνει ανακαινίσεις και αλλάγες στα σώματα θέρμανσης θα ήθελα την βοήθεια σας στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να γίνει εκ νέου η κατανομή ων χιλιοστών θέρμανσης στα κοινόχρηστα μας.Όλοι οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες συμφωνούν ως προς αυτό έπειτα απο την Γενική Συνέλευση που κάναμε, απλώς δεν γνωρίζω τον τρόπο που πρέπει να κινηθώ,το κόστος και τα λοιπά.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να με ενημερώσει!Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή χρονιά

Επειδή μιλάτε για ''ανακαίνιση και αλλάγες στα σώματα θέρμανσης.... και χιλιοστών θέρμανσης...'', φαντάζομαι οτι η οικοδομή σας πρέπει να είναι κατασκευασμένη (έκδοση οικ. άδειας) πρίν το Νοέμβριο 1985 (έτος έκδοσης Π.Δ. για κανονισμό κατανομής δαπανών θέρμανσης σε κτήρια).

Σ΄αυτή τη περίπτωση καλείται ένα μηχανολόγο για καταγραφή όλων των αλλαγών του κελύφους και των θερμαντικών σωμάτων (παλαιών και νέων) να γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί και στη συνέχεια να εκδόσει τα νεα χιλιοστά (0/00θέρμανσης) με τα καινούργια δεδομένα.

 

Στη περίπτωση που η οικοδομή είναι κατασκευασμένη (έκδοση οικ. άδειας) μετά το Νοέμβριο 1985 (οπότε είναι υποχρεωτική η εφαρμογή το ανωτέρω Π.Δ.στα κτήρια), πάλι καλείται τον μηχανολόγο να κάνει τις ανωτέρω καταγραφές και στη συνέχεια υπολογίζονται οι θερμικές απώλειες του κάθε διαμερίσματος σύμφωνα με το ανωτέρω Π.Δ. και τέλος υπολογίζονται τα ποσοστά (%) δαπάνης λειτουργίας και οι έκτακτες δαπάνες του κάθε διαμερίσματος του κτηρίου.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, η 2η περίπτωση (Π.Δ./1985) είναι πιο αντικειμενική και δίκαιη (διότι περιλαμβάνει παραμέτρους που στη 1η περίπτωση των χιλιοστών δεν λαμβάνονται υπόψη) αλλα και πιο χρονοβόρα

 

Εσείς πρέπει να δείτε σε πια απο τις 2 κατηγορίες υπάγεστε (αν και το ορθότερον είναι οτι και αν ανήκετε στη 1η περίπτωση, τα ποσοστά θέρμανσης να γίνουν σύμφωνα με το Π.Δ./1985)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Να ρωτήσω αν γνωρίζετε περίπου πόσα χρήματα χρειάζονται για μία τέτοια μελέτη απο έναν μηχανολόγο ή διαφέρει κατά πολύ απο μηχανολόγο σε μηχανολόγο?

 

Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του φόρουμ.

Ευχαριστώ, Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί κάθε μηχανολόγος αξιολογεί με δικά του κριτρήρια τη δουλειά που θα προσφέρει και βέβαια υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που υπεισέρχονται στο καθορισμό της τελικής αμοιβής (πόσα διαμερίσματα είναι, πόσο προσβάσιμοι είναι οι χώροι για μέτρηση-επιθεώρηση, κλπ)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και στις δυο περιπτώσεις από την στιγμή που τα σώματα είναι άλλα ντάλον στην πολυκατοικία αμφιβάλω αν μπορεί να βγει κατανομή δαπανών χωρίς θερμιδομετρητές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.