Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίβλεψη μεταλλικής αποθήκης


 

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον έμπειρο στην κατασκευή μεταλλικών κτιρίων , τι πρέπει να προσέξω στην επίβλεψη ενος μεταλλικού κτιρίου και ποιές είναι οι παγίδες που υπάρχουν. πως γίνετε η παραλαβή των μεταλλικών στοιχείων?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ,

 

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

οχι , δεν κάνω μελέτες. κάνω μόνο επιβλέψεις και μελέτες σκυροδέματος. το θέμα είναι να δώ τι πρέπει να προσεχτεί στην κατασκευή....

Link to comment
Share on other sites

Εφαρμογή των σχεδίων (διατομές, πλήθος - ποιότητα βιδών - πάχη λαμών - μορφή - συνεχείς κολλήσεις)

Βαφή ( καλή βαφή, προσοχή στα χτυπήματα του εργοταξίου)

Σωστή θεμελίωση

Σωστή τοποθέτηση αγκυρόβιδων! ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ

Σωστά μήκη αγκυρίων

Μετά την κατασκευή προσθήκη EMACO κάτω από πλάκες

Να υπάρχει βίδωμα που να περισσεύει μετά από το σφίξιμο.

Σωστά βιδώματα σε πανέλλα (δύσκολο)

Μαστίχη σε συναρμογές (?)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρη, πολύ εμπεριστατωμένα τα είπες!! Κι εγώ δεν έχω κάνει μέχρι τώρα επίβλεψη μεταλλικού, σε κανά μήνα θα ξεκινήσει η πρώτη μου, και αυτά που ανέφερες θα μου χρησιμέψουν πολύ!! Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δίνεις κανείς με την μεταλλική μελέτη και σχέδιο κοπής των μελών και ακριβή αρίθμισή τους ? (Για όλη την κατασκευή)

 

Δηλαδή σχεδιάζει κανείς την μελέτη και τις συνδέσεις με κάποιο πρόγραμμα, ώστε μετά να πάρει λίστα λεπτομερέστατη των μελών και των συνδέσεων ή κάνετε μια-δύο λεπτομέρεις στο CAD και τέλος ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, σχέδια κοπής δεν χρειάζεται να δώσεις διότι οι μελέτες των ιδιωτικών έργων γίνονται σε επίπεδο οριστικής μελέτης, χωρίς κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Όπως δεν δίνεις και αναπτύγματα οπλισμών για τα στοιχεία από μπετόν.

Εγώ κάνω τα γενικά σχέδια (κατόψεις, όψεις, τομές) με όσες περισσότερες διαστάσεις γίνεται και βέβαια αρκετές λεπτομέρειες συνδέσεων. Αν μου ζητήσει ο μάστορας κάτι ακόμα τότε του το κάνω, αλλά σε λογικό βαθμό βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

εγώ σχεδόν πάντα δίνω σχέδια με όλες τις λεπτομέρειες.

Απλά δεν αριθμώ μέλη, δεν κάνω σχέδιά κοπής.

Περιλαμβάνονται όμως στα σχέδια μου τα πάντα και αυτό για να μην πάθω ανακοπή στην επίβλεψη.

Link to comment
Share on other sites

thanks για την απάντηση. μαστίχη στην συναρμογή εννοείς στον αρμό μεταξύ τοίχων και κολώνας ? και εμακο που ακριβώς εννοεις?

κάτι άλλο...που μπορεί να με κλέψει ο έργολάβος? σε τι θέματα?

Link to comment
Share on other sites

Tα σχέδια κοπής , μοντάζ , ανέγερσης με κωδικούς στα βγάζει μόνο κάποιο πρόγραμμα σαν το Strucad ή το XSteel (Tekla) αλλά για να το δουλέψεις σωστά θα πρέπει να έχεις δουλέψει σε εργοστάσιο.Οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν δικό τους τμήμα μοντελοποίησης.

Προσωπικά μετά τη στατική ανάλυση στο Robot τα κάνω και στο Strucad για τις λεπτομέρειες και για να γνωρίζω ακριβές βάρος κτλ..Αλλά δεν τα δίνω αν δεν πληρωθώ επιπλέον για τα κατασκευαστικά .Αν είναι καλά οργανωμένο το εργοστάσιο που αναλαμβάνει το έργο , το μόνο δύσκολο στην επίβλεψη είναι η θεμελίωση.Θα συμφωνήσω με τον Άρη ότι αρκετά προβλήματα συναντάς στα αγκύρια είτε από λάθος των εργατών (κλίσεις ή κακή χάραξη στις μπετονένιες κολώνες) είτε ακόμα π.χ. από λάθος του μελετητή όσο αφορά την αναγκαία διατομή του λαιμού του πεδίλου ώστε να χωράνε τα αγκύρια και ο οπλισμός του λαιμού του πεδίλου.

Επικίνδυνη αμέλεια είναι όταν το συνεργείο δεν βιδώνει καλά όλες τις βίδες και στην πράξη τις ροπές και τις δυνάμεις τις αναλαμβάνουν μερικοί κοχλίες και όχι όλοι όπως στην μελέτη.

Απέφυγε εργοταξιακές συγκολλήσεις γιατί δεν είναι τόσο αξιόπιστες όπως οι εργοστασιακές.Το θέμα των συγκολλήσεων είναι μεγάλο και αρκετές φορές π.χ. τα μαστόρια όχι μόνο δεν τις κάνουν σωστά αλλά ούτε στο απαραίτητο μήκος.Κανονικά στα εργοστάσια οι συγκολλητές θα έπρεπε να είναι πιστοποιημένοι αλλά στην Ελλάδα......

Για την επικάλυψη αν έχεις λαμαρίνες πάρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας γιατί αν πέσουν από ψηλά κόβουν σα μαχαίρι.Αν έχεις πανέλα , ακολούθα τις οδηγίες του κατασκευαστή , π.χ. κατά την προσωρινή τοποθέτηση στο έδαφος τοποθέτησε τα με ελαφριά κλίση για να απομακρύνονται τα νερά της βροχής...Πρώτα θα μπει η επικάλυψη της στέγης για να μπορείς να ρίξεις και το δάπεδο (συνήθως κάνεις βιομηχανικό) και μετά η πλαγιοκάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.