Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραχώρηση λωρίδας δρόμου εντός οικισμού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν έχει παραχωρηθεί εδαφική λωρίδα πλάτους 8,00μ. το 2005 με συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης στο Δήμο, και ο δρόμος έχει στρωθεί με χαλίκι πό το Δήμο,

ο ιδιοκτήτης που έχει πέντε οικόπεδα σε σειρά, στα οποία δύο έχει εκδοθεί άδεια το 2005 και έχει θεωρηθεί η ρυμοτομική γραμμή από το Δήμο, στα υπόλοιπα τρία λοιπόν, ο τοπογράφος θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την αρτιότητα και οικοδομησιμότητά τους διότι ο δρόμος δεν έχει διανοιχθεί από το Δήμο. επειδη ο δρόμος έχει δημιουργηθεί πριν βγει η περιβόητη απόφαση Στε, και επίσης στα πρώτα δύο οικόπεδα έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες, γιατί υπάρχει πρόβλημα στα υπόλοιπα τρία?

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι με μία παλαιότερη πρόταση που είχα καταθέσει.

 

Πιστεύω πως πρέπει να ανοίξουμε μία καινούρια θεματική που να αφορά υποθέσεις περιορισμού αξιοποίησης περιουσιών και εκ των υστέρων αλλαγή κανόνων δόμησης.

 

Όλοι εκείνοι που θίγονται από την 1828/2008 του ΣτΕ, την αδράνεια του ΥΠΕΧΩΔΕ και την διαρκή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο (ΣτΕ - ΥΠΕΧΩΔΕ), όπως και για παρόμοια προβλήματα που προβλέπονται να προκύψουν στο σύντομο μέλλον (πχ. 4 στρέμματα εκτός σχεδίου), να αναφέρονται και να ομαδοποιούνται σε υποομάδες ανάλογα με την περίπτωση.

 

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συνδεθούν ομοειδείς υποθέσεις από εντελώς διαφορετικές περιοχές της χώρας και να προχωρήσουν σε ομαδικές προσφυγές και διεκδικήσεις, περιορίζοντας το κόστος και παράλληλα μεγιστοποιώντας τη δύναμη των προσφευγόντων.

 

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την 1828/2008 του ΣτΕ δεν προβλέπεται να λυθούν από μόνα τους και μη περιμένετε κάποιον άλλο να τα λύσει για σας.

 

Επίσης, μην αφήνεται τους ενδιαφερόμενους να υπογράφουν Υπεύθυνες Δηλώσεις και να αποποιούνται τα δικαιώματά τους. Παρότι αυτή η εκβιαστική απαίτηση της Διοίκησης καταρρίπτεται στα δικαστήρια, κάνει την περίπτωσή τους πιο δύσκολη.

 

Πιστεύω πως είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο μία και καλή, κάνοντας τη ζωή όλων μας καλύτερη

Link to comment
Share on other sites

Αν περιμένουμε να λύσουν τις διαφορές τους το ΥΠΕΧΩΔΕ με το ΣτΕ (όποτε και αν!!) τότε.........

Πάντως έγκριτοι νομικοί λένε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι αν καταλήξει η υπόθεση στα δικαστήρια θα δικαιωθούμε ασυζητητί!!!

 

Σε ότι αφορά την υποθηκοφύλακα του Άργους, δεν θα αργήσει να την επισκεφθεί Εισαγγελέας και πιστεύω ότι θα σφίξουν οι κ..οι (συγγνώμην!) και θα πάψει να είναι "τσιφλίκι" της.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα!

Είμαι ιδιοκτήτης που αντιμετωπίζει παρεμφερές πρόβλημα, δηλαδή έχω οικόπεδο εντός σχεδίου, σε οικισμο με <2000 κατοικους, και όλοι οι ντόπιοι μηχανικοί, (Λακωνία), μου λενε ότι δεν μπορώ πλέον να δωρίσω δρόμο στον Δήμο για να κοψω οικοπεδα. Από γνωστούς γνωστών έμαθα ότι κάποιοι "έλυσαν" αυτο το προβλημα με αιτηση στο ΣΧΟΠ.

Μήπως τελικά υπάρχει παραθυράκι ;

*********************************************************

Δεν επιτρέπεται η άγρα μηχανικών από το φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι στην περιοχή σας θα υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που θα μπορέσουν να ασχοληθούν με το θέμα σας. Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας, αλλά.....

grtopo

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ζητάς κύριε panospr, είναι παράνομο.

 

Το ΣτΕ δεν είπε τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο, δηλαδή <<Δυνάμει της εξουσιοδοτικής διατάξεως του άρθρου 42 παρ. 5 του ν. 1337/1983, ερμηνευομένης ενόψει και των ορισμών του άρθρου 24 παρ. 2 του Συντάγματος, δεν επιτρέπεται να παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας νέων κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους, κατά τρόπο αποσπασματικό και μη ορθολογικό, πριν από την έγκριση της οικείας πολεοδομικής μελέτης, και δη κατ' απόκλιση των οριζομένων στο άρθρο 20 του ν.δ. της 17.7-16.8.1923, προκειμένου να καταστούν οικοδομήσιμα ακίνητα ή τμήματα ακινήτων ευρισκόμενα εντός των ορίων του οικισμού και μη έχοντα πρόσωπο σε νομίμως προϋφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο.>>

 

Οπότε, δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

εγώ πάντως στην πολεοδομία Χανίων που έκανα ερώτημα χτές μου είπαν ότι να τεθεί λωρίδα οικοπέδου σε κοινή χρήση σε υφιστάμενο δρόμο εντός οικισμού που φαίνεται στο 5άρι της ΓΥΣ δεν υπάρχει πρόβλημα. Η συμβολαιογράφος επίσης συμφωνεί να γίνει η παραχώρηση.

 

Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να παραχωρούμε πάντα 2μ από τον άξονα του δρόμου ή, σε περίπτωση που το απέναντι οικόπεδο έχει κτίσμα που εφάπτεται στο δρόμο πρέπει να αφήνουμε ότι υπολείπεται των 4μ?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στον υφισταμενο δρομο βρισκεις τον αξονα του και απο εκει αφηνεις 2 μετρα.Ο απεναντι οταν θα κατεδαφισει το κτισμα του τοτε υποχρεουται και αυτος να αφησει τα υπολοιπα για να συμπληρωθουν τα 4 μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.