Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξεις εφαρμογής- Βηματα εφαρμογης


Recommended Posts

Καλησπερα σας. Ειμαι φοιτητης Μηχανικος Χωροταξιας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μηπως γνωριζει καποιος συναδελφος τα βηματα για την πραγματοποιηση μιας πραξης εφαρμογης?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε assassin το θέμα που βάζεις νομίζω πως δεν μπορεί να μπει εύκολα για συζήτηση σε φόρουμ. Για να περιγράψει κανείς, έστω και με περίληψη, τα βήματα μιας πράξης εφαρμογής, από το Α' κεφάλαιο (αποτύπωση και δημιουργία "μαθηματικών μοντέλων" για τις Ρ.Γ. και αξονο-διασταυρώσεων των δρόμων και την υλοποίησή τους στο έδαφος), μετά το Β' κεφάλαιο που αφορά την υψομετρία των δρόμων και τέλος την περιγραφή του Γ' κεφαλαίου που έχει σχέση με τη μελέτη του παλαιού  ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή με τη νέα διαμορφούμενη κατάσταση και την περιγραφή των νέων οικοπέδων με συντεταγμένες στις  κορυφές, χρειάζονται, όπως καταλαβαίνεις, πολλές σελίδες.

Αυτό όμως που μπορώ να πω και πρέπει να το πω (γιατί το λέω πάντα)  είναι πως ο Ν.1337/1983, πάνω στον οποίο πάτησαν όλες οι πράξεις, είναι ένας από τους ποιο άρτιους νόμους. Είχε αρχή, μέση και τέλος. Τυχόν αδυναμίες που είχε λυνόταν με τροποποιήσεις και κάποια εφαρμοστικά διατάγματα, όπως αναφέρει  παραπάνω ο Δημήτρης. Αν πρέπει να μελετήσεις το θέμα "πράξη εφαρμογής" πρέπει τον Ν.1337/83 να τον βάλεις...στο πετσί σου. Εκεί στο Βόλο βρες ένα συνάδελφο που έκανε πράξη εφαρμογής και ρώτα τον γι' αυτά τα τεχνικά θέματα. Στα αρχεία πάντως των download υπάρχει ο πίνακας του Γ' κεφαλαίου της πράξης εφαρμογής με επεξηγήσεις για κάθε στήλη. Είναι καλύτερα να θέτεις, εδώ στο φόρουμ, ερωτήματα για επί-μέρους θέματα σχετικά με μια πράξη, για να μπορεί εύκολα κάποιος συνάδελφος να απαντάει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.