Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

θα μπορούσες vissaris να μας ανεβάσεις το έγγραφο που αναφέρει την αλλαγή της ειδικότητάς σου σε ΠΕ μηχανικών για να πάμε στον υπεύθυνο προσωπικού στην δική μας υπηρεσία και να του το δείξουμε ώστε να απαιτήσουμε και εμείς την αλλαγή.

Και εμείς εδώ εργαζόμαστε στην διεύθυνση τεχνικών έργων της ΠΕ Λάρισας. Στην τελική έχουμε τον ίδιο Περιφερειάρχη....ανά ΠΕ οι αποφάσεις και η αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων είναι διαφορετική;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

 

θα μπορούσες vissaris να μας ανεβάσεις το έγγραφο που αναφέρει την αλλαγή της ειδικότητάς σου σε ΠΕ μηχανικών για να πάμε στον υπεύθυνο προσωπικού στην δική μας υπηρεσία και να του το δείξουμε ώστε να απαιτήσουμε και εμείς την αλλαγή.

Και εμείς εδώ εργαζόμαστε στην διεύθυνση τεχνικών έργων της ΠΕ Λάρισας. Στην τελική έχουμε τον ίδιο Περιφερειάρχη....ανά ΠΕ οι αποφάσεις και η αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων είναι διαφορετική;

Link to comment
Share on other sites

Η πληθώρα αν όχι ολοι μας σε Δ/ση Τεχν. Εργων ειμαστε. Περιεργε @bstoch :P

 

@ικαρος αν μπορεις βάση της εμπειρίας σου να μας διαφωτίσεις( αμα δεν καταφέρουμε και πολλά οταν θα μας χτυπαει η Σερένα Γουίλιαμς αναμεσα σε ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ) ,  το ΤΣΜΕΔΕ θα ζητήσει μονο τις εισφορες του εργαζομένου-μισθωτου και όχι και τις εργοδοτικές απο εμάς έτσι;

 

Αλλάζοντας λιγο το θέμα να ειδοποιήσω οτι βεβαιωση αποδοχών θα λάβουμε μέσω ΟΑΕΔ και όχι μέσω του φορεα απασχόλησης και μάλιστα κάπως θα το κάνει ο ΟΑΕΔ και θα φαίνεται οτι όλα τα λεφτά τα πηραμε το 2014, παρόλο που κάποιοι απο εμάς αρχίσαμε για λιγες μέρες το 2013 κ φυσικα πληρωθηκαμε για αυτες.(και αυτο ειναι παράτυπο...). Αυτο για φορολογικούς και άλλους λογους.

Link to comment
Share on other sites

Ναι παιδιά, συγνώμη για την καθυστέρηση... Λοιπόν, σας το ανεβάζω με τα προσωπικά στοιχεία καλυμμένα και αν δε σας το δεχτούν έτσι στείλτε μου προσωπικό μήνυμα για να σας το στείλω πλήρες με mail. Να μην εκθέτω και τα άλλα άτομα που αναφέρονται στο έγγραφο. Απλώς να σας διευκρινίσω, όπως θα δείτε κι εσείς, ότι το έγγραφο είναι της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία υπάγομαι και όχι της Περιφέρειας γενικά. Είναι "εσωτερικό" κατά κάποιον τρόπο.

 

post-18125-0-48053300-1394716795_thumb.jpgpost-18125-0-31995600-1394716809_thumb.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

 

vissaris, το έγγραφο που μας έστειλες στην ουσία ενημερώνει τον ΟΑΕΔ για την αλλαγή της ειδικότητας σας αλλά δεν εξασφαλίζει ότι έχετε καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την απόδοση των εισφορών στην σωστή κατηγορία και με την ανάλογη απόδοση εισφορών. Επίσης, οι 7 ΠΕ μηχανικοί στην ΠΕ Λάρισας πήγαμε στο τμήμα μισθοδοσίας και αναφέραμε ότι έγινε η αλλαγή που μας είπες και οι υπάλληλοι πήρανε αμέσως τηλεφωνο στα Τρίκαλα στο αντίστοιχο τμήμα και μπροστά μας ενημερώθηκαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ στο 101.

Άρα τζιφος....

 

Επίσης, η πολυ ευγενική και εξυπηρετική υπάλληλος εδώ, μας είπε ότι γνωρίζουν πως πρέπει να μας βάλουν στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά με βάση τις οδηγίες του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα, ακόμη και όταν τους ενημέρωσαν και ρώτηςαν για την περίπτωση των μηχανικών, πήραν οδηγια να μας καταχωρούν στην κατηγορία 101. Τέλος, μας είπε πως η σύμβαση αυτή είναι πάνω από την εργατική νομοθεσία.....έτσι λένε τα χαρτιά που έχουν αυτοί....είμαστε ωφελούμενοι άνεργοι και όχι εργαζόμενοι με βάση τα όσα ισχύουν στην εργατική νομοθεσία!!!!!

 

Δεν βλέπω θετικά το θέμα....μάλλον η διάταξη θα μείνει στο γραφείο του υπουργού μέχρι να λήξει το 5μηνο και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα....θα πάω στο ΤΣΜΕΔΕ να ρωτήσω και να προχωρήσω σε καταγγελία του εργοδότη που δεν αποδίδει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ ως όφειλε και ας τα βρουν οι δημόσιες υπηρεσίες μεταξύ τους......έκανα και αναφορά στον συνήγορο του πολίτη ώστε να είμαστε περισσότεροι και να πιέσουμε έτσι.

 

Θα σας ενημερώσω για τα νέα του ΤΣΜΕΔΕ......ελπίζω σε κάτι θετικό γιατί αλλιώς θα διαγραφώ νωρίτερα από τις 30.05 που σκόπευα.

Link to comment
Share on other sites

@ vissaris: στην αρχική αναγγελία πρόσληψής σάς είχαν δηλωμένους ως "υπάλληλοι γραφείου"; Αυτό το χαρτί δεν το είχατε δεί τότε που ξεκινήσατε και πριν υπογράψετε; Είχαμε κι εμεις εδω στην Αλεξανδρούπολη τέτοια θέματα, αλλά διευθετήθηκαν απο την αρχή (σχετικά), μετά απο προφορικο΄αίτημα των παιδιών που τους είχαν δηλώσει λανθασμένη ειδικότητα στην αναγγελία πρόσληψης.

Αυτό βέβαια, οπως προανέφερε και η jorgita, απλά είναι ενας τίτλος στην αναγγελία πρόσληψης - δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό όσον αφορά το φλέγων ζήτημα της κάλυψης των ασφαλιστικών μας εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ απο τον φορέα πρόσληψής μας. Ή τουλάχιστον, αυτό νομίζω απο την μικρή σχετικά εμπειρία μου επί του θέματος ( το οποίο μας έχει κουράσει αρκετά είναι η αλήθεια...)

 

Θέλω επίσης να ενημερώσω πως είμαστε 6 μηχανικοί που προσληφθήκαμε κι εμείς με το ίδιο προγραμμα στην Π.Ε. Έβρου και τις επομενες ημέρες θα προβουμε σε μια αντίστοιχη αναφορά προς το Συνήγορο του πολίτη. Επίσης, θα κατεθέσουμε αίτηση στον φορέα πρόσληψής μας με την οποία θα ζητάμε να ενημερώσει, ως οφείλει, το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, με τον προβλεπόμενο τρόπο, για την απασχόλησή μας σε αυτόν.

Κάποιο απο εμάς έχουμε προσκομίσει προσωπικά την αναγγελία πρόσληψης στο τοπικο υποκατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής μας, και μεσα απο τον ιστότοπο του ΤΣΜΕΔΕ, όταν παμε να ζητήσουμε μια βεβαίωση προυπηρεσίας, μας εμφανίζει οτι απασχολούμαστε απο 23/12/2013 στην ΠΕ Εβρου (φορέας πρόσληψης-εργοδότης). Επίσης, σε εμένα στην ηλεκτρονική μου καρτέλα στον ιστότοπο του ΤΣΜΕΔΕ, στο πεδίο με τίτλο "Ιδιότητα" με εμφανίζει ως "ΔΣ". Ξέρει κανείς τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "ΔΣ"? Μια συνάδελφο εδώ την εμφανίζει ως "ΕΕ".

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι θα αλλάξει κάτι στο σύστημα καταβολής εισφορών. Αν κανείς διαβάσει προσεκτικά ό,τι έχει γραφτεί εδώ μέχρι στιγμής θα καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι δομικό με την προκήρυξη του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. Έχω τονίσει κι εγώ ο ίδιος ότι το πρόγραμμα ασφαλίζει υποχρεωτικά στο πακέτο 101 του Ι.Κ.Α. και έχω αναρτήσει κι εγώ ο ίδιος αποσπάσματα της προκήρυξης που το λέει αυτό. Έχω αναρτήσει ακόμα και τη λίστα με τα πακέτα ασφάλισης του Ι.Κ.Α. και έχω επισημάνει ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί κεντρικά. 

Ακόμη, αν έχετε προσέξει, έχω πει ότι μας έχουν καταχωρήσει ως λοιπούς υπάλληλους γραφείου και όχι ως Μηχανικούς Π.Ε. για να μη χτυπάει το σύστημα του Ι.Κ.Α. που δεν επιτρέπεται πλέον να ασφαλίζει μηχανικούς. Και με την ανάρτηση του εγγράφου αυτού θέλω ακριβώς να τονίσω την αντίφαση. Ότι, δηλαδή, ενώ στην αρχή, θέλοντας να παρακάμψουν το πρόβλημα, μας δήλωναν αυθαίρετα λοιπούς υπαλλήλους γραφείου τώρα αλλάζουν την ειδικότητα και βάζουν τη σωστή. Τί άλλαξε, λοιπόν, τώρα και κάνουν αυτή τη διόρθωση; Υπάρχει κάποια οδηγία; Τώρα το σύστημα το Ι.Κ.Α. δε βγάζει σφάλμα στην αναγγελία πρόσληψης; Για αυτό και λέω ότι κάτι κινείται.

Σε καμία περίπτωση δεν άφησα να εννοηθεί ότι έγινε κάποια αλλαγή στο σύστημα ασφάλισης και εισφορών γιατί είναι ξεκάθαρο και από το ίδιο το έγγραφο ότι αυτό δε συμβαίνει. Η ίδια η γνωμάτευση του Συνηγόρου του Πολίτη, άλλωστε, σε άλλο συνάδελφο που την ανήρτησε πριν μερικές μέρες μιλά για κενό νομοθεσίας και ασφάλιση επαγγελματικής ιδιότητας και όχι δραστηριότητας. Ακόμη, μιλά για το παράδοξο της ασφάλισης στο Ι.Κ.Α. και της απώλειας της ιδιότητας του μηχανικού, θέσης για την οποία προσληφθήκαμε. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι υπάλληλοι που έδωσαν αυτήν την πληροφορία (και αυτοί που έκαναν τις ηλεκτρονικές αναγγελίες κατ΄ επέκταση) θα πρέπει να ρίξουν και πάλι μια ματιά στο νόμο περί ασφάλισης μηχανικών για να καταλάβουν ότι έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι εκτός νόμου (ασφάλιση μηχανικών εκτός Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) και να καταστήσουν και εμάς παράνομα διπλοασφαλισμένους...

 

Σε κάθε περίπτωση, θυμίζω ότι οι φράσεις μου ήταν οι παρακάτω:

Δεύτερον, και σημαντικότερο, μου ήρθε ένα χαρτί σήμερα από την υπηρεσία που λέει ότι εκ παραδρομής καταχωρήθηκα εγώ και 2 άλλοι νέοι συνάδελφοι στην αναγγελία πρόσληψης ως λοιποί υπάλληλοι γραφείου και ότι μας εντάσσουν στην κατηγορία ΠΕ Μηχανικοί. Σημειωτέον ότι εγώ δεν έκανα κάποια κίνηση για τη διόρθωση αυτή. Θα αναρτήσω αργότερα και το έγγραφο. Κάτι κινείται πάντως...

και

Με βάση το έγγραφο που πήρα σήμερα στα χέρια μου και που μου ανακοινώνει την αλλαγή ειδικότητας από λοιπούς υπάλληλους γραφείου σε ΠΕ Μηχανικούς, πιστεύω ότι δρομολογείται αλλαγή στην ειδικότητα σε όλους όσοι καταχωρηθήκαμε ως λοιποί υπάλληλοι γραφείου. Σε αυτό συντείνει και η πληροφορία που μας έδωσες σχετικά με τη διάταξη που θα ρυθμίζει το θέμα. 

 

Μετά από όλα αυτά και με δεδομένες τις ήδη υπάρχουσες αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη (αν προσθέσουμε και αυτές που θα κατατεθούν), πιστεύω ότι η υπόθεση θα κλείσει σύντομα και θα βρούμε κάπως το δίκιο μας.

 

Όλα αυτά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και για να μην εκληφθεί ως προσπάθεια παραπληροφόρησης. Εδώ και πάνω από ένα μήνα προσπαθώ να βγάλω άκρη με το ζήτημα (ίσως είμαι και ο μόνος στην Περιφερειακή Ενότητα που ανήκω αν κρίνω από τις απαντήσεις εδώ μέσα) και σκόρπιες, αυθαίρετες και ασαφείς πληροφορίες δεν βοηθάνε ούτε εμένα τον ίδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Για να προλάβω άλλα σχόλια δεν έχω προσβληθεί ούτε στο ελάχιστο απλά θέλω να γίνω ξεκάθαρος πως ότι έχω αναφέρει είναι ακριβές και με όλη τη διάθεση να βοηθήσω τους συναδέλφους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

@ vissaris: στην αρχική αναγγελία πρόσληψής σάς είχαν δηλωμένους ως "υπάλληλοι γραφείου"; Αυτό το χαρτί δεν το είχατε δεί τότε που ξεκινήσατε και πριν υπογράψετε;

Όπως ανέφερα και σε ένα από τα αρχικά μηνύματά μου αυτό το κατάλαβα αργότερα όταν κάποιος από τα παιδιά εδώ το ανέφερε για τη δική του περίπτωση. Τότε ρώτησα κι εγώ στη διεύθυνση προσωπικού και το έμαθα.

 

Από το τοπικό γραφείο του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., πάντως, μου είπαν ότι δεν μπορούμε εμείς μονομερώς να προσκομίσουμε την οποιαδήποτε αναγγελία πρόσληψης. Για αυτό είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο εργοδότης μας. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.; Δεν πιστεύω πάντως ούτε εγώ ότι η αλλαγή της ειδικότητας στην αναγγελία πρόσληψης θα καταχωρηθεί στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. για να φαίνεται σε τυχόν βεβαίωση προϋπηρεσίας. Σε εμένα δε φαίνεται πουθενά στο ηλεκτρονικό σύστημα ότι απασχολούμαι στη Π.Ε. Τρικάλων. Συγκεκριμένα, ούτε καν εκδίδει βεβαίωση προϋπηρεσίας το σύστημα...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως βοηθάει αυτό για την τελευταία σου πρόταση σχετικά με την μη έκδοση βεβαίωσης προϋπηρεσίας.

 

Όσον αφορά την τελευταία σειρά της επιστολής μη σας προβληματίσει γιατί γράφτηκα στο Τ.Ε.Ε. μόλις στα τέλη Νοέμβρη και είναι λογικό να μην μας έχουν καταχωρήσει ακόμη στη βάση τους. Ούτε την επίσημη άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε. δε μου έχουν στείλει ακόμα... Άλλο κι αυτό...

 

Είχες γράψει στις 17/02/14... 

 

Λέω τώρα, μήπως ακόμη και σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ δεν σε έχει περασμένο στις λίστες του? Γιατί για να εκδοθεί βεβαίωση προϋπηρεσίας, θα πρέπει να ισχύουν

1. Είναι ενεργός μηχανικός...

2. Εχει εγγραφή στον πίνακα εργαζομένων/εργοδοτών...

3. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μην ενημέρωση αποχώρησης

 

Μήπως υπάρχει μπέρδεμα και από το ΤΣΜΕΔΕ για το τυπικό της υπόθεσης τουλάχιστον στη δική σου περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.