Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ!!

"ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΤΑΑ"

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ !!

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!! 3 ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ!!

ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!

 

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ!

 

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ?

Edited by C.KOKKINIDIS
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι αναρτημένα όλα τα έγγραφα που κατά καιρούς έχουν βγει δε αυτό το topic. Δείτε αν θέλετε προηγούμενες αναρτήσεις. Για παράδειγμα αυτή:

 

Επικοινώνησα με Περιφέρεια Θεσσαλίας,μου είπαν πως έστειλαν στον ΟΑΕΔ τα στοιχεία των μηχανικών που εργάστηκαν εκεί ,νομίζω και στο ΤΣΜΕΔΕ τα έστειλαν,αλλά και τι μ`αυτο.Δεν έχουν ζητήσει λεφτά πίσω από το ΙΚΑ,δεν είναι δικό τους θέμα ,ουτε για εργοδοτικές εισφορές ,ουτε για προσωπικές .Στο ΤΣΜΕΔΕ τηλεφωνικά τους είπαν ,απο Αθήνα,πως πρέπει να πληρώσουμε εμείς και μετα βλ΄πουμε,κανένα επίσημο έγγραφο όμως.Στον ΟΑΕΔ μου εδωσαν το έγγραφο που λέει πως ουσιαστικά υπεύθυνοι είναι οι φορείς και μόνο.Αυτά τα καταραμένα 258 ευρώ  ανά μήνα (επιλέξιμη δαπάνη) ,πού είναι??

 

Αν κάνετε κλικ στο βελάκι δεξιά θα σας πετάξει στην αρχική ανάρτηση που έχει και το ανάλογο έγγραφο. Από εκεί και κάτω θα βρείτε και τα υπόλοιπα έγγραφα του ΟΑΕΔ. Κάποια από αυτά πρέπει να τα έχω κι εγώ σε έντυπη μορφή (είναι από αυτά που μου είχε επισυνάψει ο ΣτΠ).

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

οκ ευχαριστω το ειδα αυτο, ομως δεν υπαρχει το τελευταιο που αναφερει ο Στρατουλης στο Νο 5 για την ρυθμιση των οφειλομενων, εγγραφο του ΟΑΕΔ με Αρ. Πρωτ. 11559/09-02-2015 προς τις Υπηρεσιες. Αν το εχει βρει κανενας, μηπως και περιεχει κατι επιπλεον και βοηθουσε

Link to comment
Share on other sites

Για τα κορόιδα της υπόθεσης (μες στα οποία και εγώ) που τους κρατούσαν ΙΚΑ, που από το 450ρικο που παίρναν μισθό πλήρωναν κάνοντας το σκ.... παξιμαδι για να μην χρωστάνε ΕΤΑΑ τι προβλέπεται να γίνει; Θα τα πάρουμε συντάξιμα; Γιατί να μας τα δώσουν στο χέρι γελάει ο κόσμος...

Link to comment
Share on other sites

Απο το τοπικο του ΟΑΕΔ, οπου πηγα να ρωτησω σχετικα με τα εγγραφα του ΟΑΕΔ που επικαλειται ο Στρατουλης στην απαντηση που εδωσε, μου ειπαν οτι ειναι εσωτερικα εγγραφα τα οποια δεν γνωριζουν και οτι η ολη διαδικασια για τα κοινωφελη προγραμματα εγινε απο τα κεντρικα του ΟΑΕΔ. Εχω στειλει e-mail και στα κεντρικα του ΟΑΕΔ. Απο το ΤΣΜΕΔΕ πετανε το μπαλακι στους αλλους και μου απαντησαν "

"Η υπηρεσία κατανοώντας  την δυσάρεστη θέση που βρίσκονται οι ωφελούμενοι από τα προγράμματα Κοινοφελούς Χαρακτήρα  του ΟΑΕΔ οι οποίοι τυγχάνουν και ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ έχει απευθύνει έγγραφο  στον ΟΑΕΔ ,ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ,Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής ασφάλισης και Πρόνοιας και στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το οποίο γνωστοποιεί και επισημαίνει το πρόβλημα ,απαιτεί  την ΑΜΕΣΗ καταβολή των χρημάτων από τους εμπλεκόμενους φορείς και παρέχει οδηγίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. "

Βεβαια πιο πριν μου υπενθυμιζουν οτιγια το 5μηνο θα πληρωσω και εγω ετσι και αλλιως

"

Συνεπώς , εάν η απασχόληση σας , είχε την μορφή εξαρτημένης εργασίας , θα πρέπει να παρακρατούνται και να αποδίδονται ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη , υπέρ των κλάδων ασφάλισης , του Ταμείου μας , υπολογιζόμενες  αυτές , όπως ο νόμος ορίζει .

                    Εάν δε οι αμοιβές υπολείπονται  του ποσού της Α΄ ασφαλιστικής κατηγορίας ( 693,35 € ) τότε οι ασφαλισμένοι ( παλαιοί πριν την 01/01/1993 )  πληρώνουν εισφορές ελεύθερου επαγγελματία και οι εργοδότες πληρώνουν τις αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές .  

                   Της υποχρέωσης αυτής ( για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών , λόγω του συνεχούς της ασφαλίσεως στο ΕΤΑΑ / ΤΣΜΕΔΕ  δεν εξαιρούνται ούτε οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ  . 

                  Για τους νέους δε ασφαλισμένους ( μετά την 01/01/1993 ) το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών , όταν οι αμοιβές υπολείπονται του ποσού της Α΄ ασφαλιστικής κατηγορίας , ρυθμίζεται από τις διατάξεις του αρθρ. 61 του Ν. 3996/2011 ( ΦΕΚ  Α  170) . "

Link to comment
Share on other sites

παει προς παραταση η ρυθμιση

ελπιζω να υπαρχει καμια διαταξη για μας που να εξαιρει το 5 μηνο μεχρι να τακτοποιηθει οπως λεει ο υπουργος.

Του εχω στειλει -email με αυτην την προταση για να μπορεσουμε να μπουμε και εμεις στην ρυθμιση και το κοινοποιησα ΤΣΜΕΔ, ΕΤΑΑ, και στους βουλευτες που ειχαν κανει την ερωτηση στον υπουργο. Μηπως να το κανουμε ολοι μαζιη ο καθενας ξεχωριστα, μηπως μαζι με την παραταση περασει και για μας, αλλιως βλεπω να λυνεται με την ενοποιηση των ταμειων οταν γινει και παλι με την ελληνικη γραφειοκρατεια δεν βγαζεις ακρη. Μπορει να φαμε και προστιμο σαν διπλοασφαλισμενοι! Νομιζω με την ρυθμιση επειδη καιγονται για λεφτα και επειδη οπως λεει και ο υπουργος οταν γινει η μεταφορα των εισφορων θα ληθει το προβλημα, ειναι το μονο μετρο πιεσης που εχουμε, ωστε να λυθει το προβλημνα αμεσα!! Εχει κανεις κατι νεοτερο η καμια καλυτερη λυση?

Η τροπολογια για παραταση εχει παντως κατατεθει σημερα, ισωςμε λιγο ακομα μαζικη πιεση προλαβαινουμε, βεβαια αμα υπαρχει και η καλη διαθεση απο τον υπουργο

 

 

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/23784

 
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς τι θα ισχύει για αυτούς που θα είναι στα πεντάμηνα που ξεκινάνε τώρα; Θα προκύψουν τα ίδια προβλήματα;

 

Ισχύει κάτι διαφορετικό μεταξύ αυτών που είναι θα σε θέσεις μηχανικών στους φορείς τους ή σε θέσεις κανονικές;

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι είδα στη νέα προκήρυξη του Ο.Α.Ε.Δ. μερίμνησαν να διαφοροποιήσουν τις κατηγορίες ασφάλισης και για τις ειδικότητες που ασφαλίζονται στο Ε.Τ.Α.Α. Οπότε πιστεύω ότι όσοι δουλέψουν στα νέα 5μηνα θα ασφαλιστούν κατευθείαν στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κι εγω σε χθεσινη μου επισκεψη στο ΤΣΜΕΔΕ Αθήνας ρωτησα την διευθύντρια για ακομα μια φορα αν εχει βρεθει λυση στο προβλημα μας και δυστηχως ακομα τιποτα.

Εκεινοι μας ζητανε να τα πληρωσουμε και θα δουμε αν θα τα παρουμε πισω.....

Αναρωτιεμαι αφου δεν μπορουμε να κανουμε καταγγελια στο τσμεδε..... αν μπορουμε να κανουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας?? Μηπως να ρωτησουμε και εκει??

Οσο για το ΙΚΑ.... εγω εχω κανει ηδη αιτηση επιστροφης εισφορων ..... και παρολο που εγινε δεκτη η αιτηση μου.... με ενημερωσαν πως θα γινει σε περιπου 1 χρονο..... :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.