Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανονισμός Ελέγχου Ανυψωτικών Μηχανημάτων


Bill22

Recommended Posts

Καλημέρα στους συναδέλφους.

 

Ενας πελατης ιδιοκτητής συνεργειου με προσεγγισε και μου ζητησε να του πιστοποιησω οτι τα ανυψωτικά του μηχανήματα λειτουργουν κανονικά.

Κοιτώντας την κείμενη νομοθεσία σχετικα με τα προσοντα που πρεπει να εχεις ο επιθεωρητης βρηκα το ΦΕΚ 1186/Β’/25.08.2003 οπου καθοριζει τις απαιτησεις αυτες.

 

Στο τέλος ομως οριζει οτι "Η συνδρομη των ανωτέρω προυποθεσεων θα πιστοποιειται απο εγκεκριμενους απο καταλληλα διαπιστευμένους (ΕΝ 45004 ή ΕΝ 45013) φορείς".

 

Δηλαδη εγω που πληρώ της προυποθεσεις, θα πρεπει να με πιστοποήσει καποια εταιρεία, απο τις γνωστές του χώρου πιστοποιησεων, ή θα παω στον κατα τοπους τομεα βιομηχανίας και θα καταθέσω τα χαρτια μου?

Προσπαθώ να βγάλω ακρη με την Γενικη Γραμματεία Βιομηχανίας αλλα δεν μπορώ.

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να γνωρίζει τη σχετική διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω ποιά είναι η διαδικασία για να γίνεις πιστοποιημένος επιθεωρητής, αλλα σε δική μου περίπτωση (το 2008 ή 09) σε συνεργείο με ανυψωτικά, καλέσαμε την TUV Hellas και εξέδωσε πιστοποιητικό καταλληλότητας για όλα τα ανυψωτικά.

 

Υπάρχουν ακόμα1-2-3 αλλα δεν τις θυμάμαι... (και προς μη θεωρηθεί διαφήμηση, ούτε μέτοχος είμαι, ούτε συμφέροντα έχω, απλά ο ιδιοκτήτης του συνεργείου τότε, μου ανέθεσε να του λύσω το πρόβλημα και αυτό έκανα...τίποτα περισσότερο)

Link to comment
Share on other sites

Πανω κατω και εγω στην ίδια θεση ειμαι.

Μαλλον καποια απο τις TUV θα πάρει το εργο.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλησπέρα,

σύμφωνα με το ΦΕΚ 1186/Β/2003, ακολουθεί σύνδεσμος: https://incert.com.gr/incertepe/images/esyd_certificates/1186b2003_anipsotika.pdf θα πρέπει να παρακολουθήσεις σεμινάριο 100 ωρών για τον έλεγχο και την πιστοποίηση ανυψωτικών μηχανημάτων και να εκπαιδευτείς - αξιολογηθείς από φορέα ελέγχου ο οποίος θα σου "δώσει" το δικαίωμα υπογραφής σε πιστοποιητικά ανυψωτικών μηχανημάτων στον οποίο είτε θα εργαστείς ως εξωτερικός συνεργάτης ή σαν υπάλληλος. 

Δεν μπορείς ατομικά (σαν φυσικό πρόσωπο) εκτός φορέα ελέγχου Τύπου Α, διαπιστευμένου από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO/IEC 17020:2012, σύμφωνα με της οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ε.ΣΥ.Δ. είναι αρμόδιο από το ν.3066/2002 ως αρμόδια Εθνική Αρχή Διαπίστευσης της Ελλάδας, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του Άρθρου 4 του Κανονισμού (EK) αριθ. 765/2008 όπου κάθε κράτος μέλος ορίζει έναν και μόνο εθνικό οργανισμό διαπίστευσης.

Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείς να διαβάσεις τις διαπιστεύσεις του φορέα μας: https://incert.com.gr/incertepe/index.php?option=com_content&view=article&id=139&Itemid=446

αλλά και την διαδικασία ελέγχου ανυψωτικών μηχανημάτων: https://incert.com.gr/incertepe/index.php?option=com_content&view=article&id=104&Itemid=481

Δημήτρης Ανδρουτσόπουλος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.