Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία για μελέτες δημοσίων έργων


djchris

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα μελετητικά πτυχία, τη διαφορά μεταξύ της κατηγορίας 9 ΗΜ και 14 ενεργειακές μελέτες.

Σε περίπτωση που πρόκειται σε ένα δημόσιο κτήριο να γίνει μελέτη για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, και απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, πχ εγκατάσταση ΦΒ, ηλιοθερμικών κτλ. ποια από τις 2 κατηγορίες μελετών απαιτούνται;

 

Επίσης, για να κάνει ένας ενεργειακός επιθεωρητής ενεργειακή επιθεώρηση σε δημοσιο κτήριο, πρέπει να είναι μελετητής δημοσίων έργων;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Γνωρίζει κάποιος ποιες μελέτες πρέπει να παραδώσει ένας μελετητής σε περίπτωση απ' ευθείας ανάθεσης? Ισχύει ότι στην περίπτωση απ' ευθείας ανάθεσης δεν κατατίθεται προκαταρκτική και προμελέτη, αλλά μόνο οριστική μελέτη?

 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει σχεση ο τροπος αναθεσης και το ειδος των παραδοτεων

Τα παραδοτεα θα ειναι αυτα που ζητα η προσκληση ή η συμβαση .Εκει πρεπει να γραφονται αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι! Δεν ισχύει! Κάνεις σύμβαση για συγκεκριμένη κατηγορία μελέτης. Αν δεν υπάρχουν προκαταρκτικές ή προμελετες τότε αμοίβεσαι την οριστική + ένα ποσοστό (νομίζω 50%) από τις προηγούμενες κατηγορίες...

 

ΕΔΙΤ: Με πρόλαβε ο KF...Συμφωνώ...

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Επειδη η μελετη ειναι με απ ευθειας αναθεση  δεν μπορει να εφαρμοσει (για την πληρωμη του) τον κανονισμο προεκτειμομενων αμοιβων.

Θα υποβαλλει ομως πινακιο απ οπου θα προκυπτει οτι η αμοιβη βασει του εν λογω κανονισμου βγαινει μεγαλυτερη της αμοιβης που θα παρει.

Και κατι πολυ σημαντικο για τις απ ευθειας αναθεσεις μελετων απο δημους (εκει κυριως εφαρμοζεται)

Επειδη οι δημοι μπορουν να δινουν απ ευθειας αναθεσεις μελετων που οι αμοιβες τους ειναι εως 30% του πτυχιου μελετων Α ταξης

θα πρεπει, για να ισχυει αυτο, η αμοιβη να βγαινει τοσο (το πολυ) με την εφαρμογη του κανονισμου αμοιβων και οχι αυθαιρετα.

Υπαρχει και σχετικη ανημερωση γιαυτο προς τους δημους απο το Υπουργειο Εσωτερικων.

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr31705_06082013.pdf

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Επειδη η μελετη ειναι με απ ευθειας αναθεση  δεν μπορει να εφαρμοσει (για την πληρωμη του) τον κανονισμο προεκτειμομενων αμοιβων.

 

Γιατί με μπερδεύεις τώρα? :)

Γιατί δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός στις απ' ευθείας αναθέσεις? Αφού παρακάτω μόνος σου λες για τους Δήμους και το σχετικό έγγραφο της ΓΓΔΕ....

Δώσε λίγο περαιτέρω εξήγηση αν θέλεις....

Link to comment
Share on other sites

Θελω να πω οτι αν π.χ μια μελετη προκυπτει εκ του κανονισμου προεκτειμομενων αμοιβων ποσο π.χ 3000 ευρω (< 30% του αντιστοιχου Α) τοτε μπορει ο δημος να δωσει αναθεση με αμοιβη 3000 κατα μεγιστο.Ομως καλλιστα μπορει να την δωσει με 2000 ευρω (παντα για την απ ευθειας αναθεση μιλω).

Μην ξεχναμε οτι αν η δημοπρασια ηταν ανοιχτη τοτε επι των 3000 θα υπηρχε εκπτωση χωρις καποιο οριο (το παλαιο 20% εχει καταργηθει).

Σε καλει λοιπον ο δημος και σου λεει.Μου κανεις αυτη τη μελετη με 2000; αν ναι εχει καλως.

Απλα για να μπορει να ακολουθησει αυτη τη διαδικασια πρεπει βασει του κανονισμου να βγαινει κατα μεγιστο <30% της Α ταξης.

Ή αν το θεσω διαφορετικα

Βγαινει με βασει τον κανονισμο 3000 Ευρω και σου λεει να στο δωσει με αναθεση δινοντας εκπτωση (εσυ) 1000 ευρω και αρα να δεχτεις τη μελετη με 2000 ευρω

Το παραπανω εγγραφο του ΥΠΕΣ βγηκε μετα απο δικη μου επιστολη γιατι ηταν (και ειναι;) συνηθης τακτικη των δημων μελετες που βασει του κανονισμου εχουν αμοιβες πολλων χιλιαδων να δινονται με ποσα <30% του Α ταξης με απ ευθειας αναθεση!!!!!!

Προσεχε παραδειγμα

Μηχανολογικη μελετη σχολειου με κανονικη προεκτειμομενη αμοιβη 30000 Ε(περιπου) δοθηκε με αναθεση με ποσο <30% Α ταξης!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις, θα ήθελα όμως να ξέρω αν το ποσό της προεκτειμόμενης αμοιβής τελικά το καθορίζει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ή ο μελετητής.

Επίσης, γνωρίζετε που μπορώ να βρω πρότυπα τεύχη ή έστω κάτι επίσημο για το περιεχόμενο που θα πρέπει να έχουν οι προμελέτες, οριστικές μελέτες κτλ, κυρίως για ΗΜ και ενεργειακές μελέτες;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για περιεχομενα μελετων κοιτα το ΠΔ696/74 οπως εχει τροποποιηθει με τα  ΠΔ 515/89 ΠΔ 99/78 και ΠΔ 152/87(δευτερο μερος προδιαγραφες εκπονησεως  μελετων κ.λ.π) .Δεν ξερω ποσο σε καλυπτει.

Το ποσο της προεκτειμομενης αμοιβης για την απ ευθειας αναθεση την καθοριζει ο Δημος με αποφαση του (μαζι με την αποφαση για την αναθεση)

Στις αλλες περιπτωσεις καθοριζεται στα τευχη δημοπρατησης της μελετης απο τον Δημο και παλι , αυτη τη φορα οχι αυθαιρετα αλλα βασει του κανονισμου (οπως προειπαμε).

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.