Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έπεσαν οι υπογραφές για το μέγα έργο στην Ακαδημία Πλάτωνος


Engineer

Recommended Posts

Την υπουργική απόφαση για την αλλαγή χρήσεων γης στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου σχεδιάζεται να υλοποιηθεί ο χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής Academy Gardens υπέγραψαν οι Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Καλαφάτης υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα είχε δημοσιεύσει το Capital.gr.

 

Η υπουργική απόφαση θα αναρτηθεί στο «Διαύγεια» μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες. Προβλέπει την τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Αθηνών με μετατροπή των οικοδομικών τετραγωνικών της περιοχής, όπου θα υλοποιηθεί το έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, από Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) σε ζώνη ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση.

 

Η υπουργική απόφαση θα επιτρέψει την δημιουργία νέων χρήσεων στην υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, με το επόμενο στάδιο της επένδυσης να προβλέπει την υποβολή προς έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

 

Από το 2007

 

Οι επενδυτές της εταιρείας Artume, που έχει συσταθεί με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη του πολυχώρου Academy Gardens, επιδιώκουν να πετύχουν την αδειοδότηση του έργου κατά την τελευταία επταετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι απαιτήθηκαν έξι μήνες για να υπογραφεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που στηρίχθηκε σε διαβούλευση...δύο ετών του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου.

 

Πάντως, εάν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, έως το τέλος της χρονιάς υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60) που απέχει 1,4 χλμ από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

 

Το Academy Gardens θα διαθέτει εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Έχει υπολογιστεί ότι το έργο θα δημιουργήσει 1.965 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της λειτουργίας του και 1.600 στο στάδιο της κατασκευής.

 

Ας σημειωθεί ότι το έργο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Blackrock, αποτελώντας την πρώτη επένδυση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου στην ελληνική αγορά ακινήτων.

 

Πηγή:www.capital.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

´¨ψυχαγωγία¨ καί ¨αναψυχή¨ της blackrock

ή πώς το χρήμα καταστρέφει την ψυχή,ξεκινώντας με την αποβλάκωση

Κλαίει η ψυχή του Πλάτωνα.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

επειδή δεν το έχω παρακαλουθήσει το θέμα η black rock θα επενδύσει για να κατασκευαστεί το Academy Gardens (ουάου ονομάταρα)

 

το οποίο τι είναι ακριβώς;;;

δεν λέει το κείμενο

 

υποννοείται οτι είναι εμπορικό κέντρο

 

και ότι απέχει 1,4χλμ απο την ακαδημία πλάτωνος

 

οκ και τι έγινε που απέχει 1,4χλμ απο την ακαδημία πλάτωνος

και η παλια βιομηχανία Κλωστοϋφαντουργίας τόσο απέιχε

 

δεν μπορω να καταλάβω πως συνδέεται η ειδηση με τον χωρο της ακαδημίας πλάτωνος

προβλεπόταν από τον ΟΡΣΑ κατι εντελώς διαφορετικό εκει (να γίνει πάρκο ; εχει αρχαια απο κάτω ; )

 

δημιουργεί πρόβλημα στην ενωποίηση των αρχαιολογικών χώρων;

 

διαβουλεύονταν 2 χρόνια για ένα εμπορικό κέντρο ;

το ΣΤΕ το ρώτησαν στο ΥΠΕΚΑ;

γιατι εκει τριγύρω πετάνε και κάτι κορμοράνοι

 

και στην τελικη δεν πιστεύω ότι θα πιάσει
εχουμε φτάσει να αντικαθιστούν τα περίπτερα με εμπορ. κεντρα.

Link to comment
Share on other sites

Ο μαυρόβραχος ελέγχει τα  ελληνικά σαράφικα με πολύ αυστηρούς όρους και τα πιέζει να βγάζουν κόκκινα τα δάνεια και άλλα τέτοια ωραία .

 

Εντελώς τυχαία στους ταλαίπωρους δανειολήπτες που τα τελευταία χρόνια τους έχει απαγορευτεί να έχουν έσοδα , αφού οι τράπεζες δίνουν δάνειο μόνο σε όποιον δεν το χρειάζεται , περιλαμβάνονται συνάδελφοι του μαυρόβραχου στο ρίαλ εστέιτ που βέβαια τώρα είναι μειωμένης ανταγωνιστικότητας .

 

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι επενδυτές στον μαυρόβραχο είναι οι σοφές οικονομικές κεφαλές του τσίριζα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.