Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκινά άμεσα η διαδικασία του ΚΕΑΟ κατόπιν εντολής του κ. Βρούτση.


dimitris2244

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μήπως θα έπρεπε  η αυριανή συγκέντρωση να γίνει έξω από το ΤΕΕ

ώστε να το πιέσουμε να πάρει μέτρα εναντίων των εκπτώσεων στις αμοιβές που το ίδιο ορίζει?

 

Φίλε αυτό δεν έχει να κάνει με όλους και με το πρόβλημα των εισφορών...Δεν ασχολούνται όλοι οι μηχανικοί με μελέτες ούτε έχουν μείωση στον τζίρο επειδή συνάδελφοι κάνουν εκπτώσεις...Αλλοι δεν έχουν κάνει καν έναρξη, άλλοι ψάχνουν για δουλειά μισθωτού, άλλοι έχουν απολυθεί από βιομηχανίες, εργοτάξια...Δεν ασχολούνται όλοι με ΠΕΑ, 4178, υπογραφές κτλ.. Ολοι όμως αυτοί για το διάστημα της αδράνειας τους επιβαρύνονται με εισφορές...όλοι ανεξαιρέτως το ίδιο.

Δηλαδή πχ νέος που τελειώνει το στρατιωτικό του, ψάχνει δουλειά και δεν βρίσκει, δεν είναι παράλογο να τον τσεκουρώνουν ασφαλιστικά και να μην έχει καν περίθαλψη και ας μην έχει κάνει καν έναρξη? Και αν αργήσει και λίγο, να του πάρουν το σπίτι που του άφησαν οι γονείς του????

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Για έναν νέο που δεν έχει αρχίσει ακόμα να εργάζεται

χίλιες φορές τον συμφέρει καλύτερα μια ιδιωτική ασφάλιση

προκειμένου να έχει υγειονομική περίθαλψη μέχρι να πιάσει δουλειά.

 

Και η υγειονομική περίθαλψη που προσφέρουν οι ιδιωτικές ασφάλειες

είναι πολύ ανώτερη από αυτή του ΤΣΜΕΔΕ 

και με ελάχιστες μηνιαίες εισφορές

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Όλοι είμαστε έξυπνοι, τα ξέρουμε όλα, κάνουμε τις τέλειες διαπιστώσεις, έχουμε τις μοναδικές λύσεις στα προβλήματα, θεωρούμε όλους τους γύρω μας άσχετους, ΑΛΛΑ ρε συνάδελφοι ειλικρινά το να τα λέτε μεταξύ σας είναι κατάντια. Ας πάμε κάποια στιγμή σε μία κινητοποίηση χωρίς να υποστηρίζεται από τα κόμματα. Μία κινητοποίηση από μηχανικούς. Ας τα πούμε σε μία ανοικτή κουβέντα μεταξύ μας όλα αυτά. Ας δοκιμάσουμε να δούμε τι σημαίνει να θέλω να εκφράσω την σκέψη μου και την αγανάκτηση μου με αυτά που με υποχρεώνουν να ακολουθήσω ενώ γνωρίζω ότι είναι παράλογα.

Επιστήμονες άνθρωποι είμαστε και δεν τολμάμε να πούμε κουβέντα προς τα έξω. Σήμερα το πρωί στο ΤΣΜΕΔΕ μαζεύτηκαν 30-40 μηχανικοί αλλά σταγόνα στον ωκεανό όταν 40000 χιλιάδες μηχανικοί είναι προ των πυλών της κατάσχεσης της περιουσίας τους από τα ταμεία. Αν δεν τους τα έχει προλάβει η Τράπεζα ή η Εφορία. Τι να λέμε τώρα. 

Θεωρούμε τους πολιτικούς βλάκες αλλά αυτοί μας παίζουν στα δάκτυλα και μας κάνουν ότι θέλουν και εμείς το παίζουμε ξύπνιοι αλλά τελικά εμείς κατεβαίνουμε όλο και πιο χαμηλά στο βιοτικό επίπεδο. Απορώ τελικά ποιος είναι ποιο χαζός.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ξέρω γω, μήπως δεν ενδιαφέρει τελικά 40.000 αλλά 100-200? Τεράστια διαφορά....

Στους 40.000 μπορεί να είναι στη μέση παροπλησμένοι, σχετικά νέοι που δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους....Οι 40.000 δεν μένουν όλοι στην Αθήνα....Από τους 40.000 που χρωστάνε δεν είναι όλοι πάνω από το όριο των 5.000, ή μπορεί να μην το φτάσουν καν..

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει σημασια αν εισαι αυτη τη στιγμη πανω απο τις 5.000 η οχι! Και να μην εισαι μεσα σε ενα χρονο χωρις δουλεια φτανεις ευκολα! Όταν καίγεται το χωριό δε χρειάζεται να περιμένεις να καεί το σπίτι σου για να κάνεις κάτι!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι εννοείται...και όποιος την έχει πατήσει ξέρει ότι άμα σε πάρει η μπάλα δεν συμμαζεύεται...

Προσπαθώ να βρω μία εξήγηση για την αδιαφορία. Ο καθένας ας κάνει ότι μπορεί τουλάχιστον...Εστω και ένα ενδιαφέρον είναι κάτι...

Βλέπω όμως ότι αφήνουμε την επαρχία απ΄έξω και από ότι γνωρίζω υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που τους ενδιαφέρει αλλά δεν ακούγονται...

Link to comment
Share on other sites

Έχει σταλεί ήδη δοκιμαστικό αρχείο οφειλετών από τη διευθύντρια οφειλών του ΤΣΜΕΔΕ  κα Λέκκα στον υπουργό Βρούτση με 44 πρώτες-δοκιμαστικές βεβαιώσεις οφειλετών.

 

Σήμερα μηχανικοί κάνουν κινητοποίηση στον δεύτερο όροφο του ΤΣΜΕΔΕ προσπαθώντας να βρουν μία λύση με αυτό που κάνει το ταμείο ενάντια στους ασφαλισμένους του.

 

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αυτοαπασχολούμενος μηχανικός στην αγορά. 

 

 

Όποιος μπορεί περνάει σήμερα από το ΤΣΜΕΔΕ στον δεύτερο όροφο για ενίσχυση της δράσης. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το ΤΕΕ στις 15:00 είχε καλέσει όλους τους φορείς (γιατρούς, δικηγόρους κλπ). Το θέμα είναι σοβαρό αλλά οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί δεν δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.