Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση οικοπέδου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

με ρωτήσανε αν μπορεί να γίνει κατάτμηση σε ένα οικόπεδο 750 τ.μ έντος σχεδίου στο οποίο ο κανονας αρτιότητας αναφέρει ότι άρτια και οικοδομ. είναι τα οικόπεδα που έχουν ελάχιστο εμβαδόν 400 τ.μ. Το εν λόγω οικόπεδο είχε αρχίκό εμβαδόν 1000 τ.μ τα οποία μετά την εφαρμογή της ρυμοτομικής απέμειναν 750 τ.μ. Επειδή το οικόπεδο προυπήρχε με τα 1000 τ.μ πρίν τη δημιουργία του πολεοδομικού σχεδίου, μπορώ να το χωρίσω σε δύο αρτια και οικοδομ. οικόπεδα???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε,

σε καμμία περίπτωση.....σημασία έχει τι εμβαδόν έχεις μετά την εφαρμογή της ρ.γ....αν γίνει κατάτμηση θα δημιουργήσεις τουλάχιστον ένα μη άρτιο οικόπεδο μ' εμβαδό <400τ.μ.....

Link to comment
Share on other sites

Σε εντός σχεδίου περιοχή πως γίνεται να προκύψει μη άρτιο οικόπεδο ?

Δύο εναλλακτικές υπάρχουν για ένα οικόπεδο, να είναι άρτιο ή προσκυρωτέο.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να μου επιτραπει να συμπληρωσω :

 

Γιατι δεν διαβάζετε τον κοπο των ανθρώπων που ασχολούνται με το χρήσιμο αυτο φόρουμ στις δημοσιεύσεις τους αλλά θέτετε ερωτήσεις τόσο αβασάνιστα ??

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Αποτύπωσα οικόπεδο επιφανείας 660 τ.μ. με κατά κανόνα αρτιότητα 300 τ.μ. Είναι ένα μακρύ οικόπεδο με πρόσωπο σε δυο δημοτικούς δρόμους. Το πρόσωπο στην ια πλευρά είναι 15 μ ενώ στην άλλη 9 μ. Εαν κάνω κατάτμηση στο πρώτο με τα 15 μ πρόσωπο ειναι μια χαρά, το πρόβληα είναι με το 2ο που δεν θα έχει τα 12 μ πρόσωπο που απαιτούνται μετά από κατάτμηση. Αρχίζω και σκέφτομαι να προτείνω στον πελάτη μου ή να αγοράσει 3 μ χ 1 μ φάτσα από τον διπλανό για να αποκτήσει τα 12 μ ή να κανω μια σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας και να πουλήσει αυτό που θέλει με τη μισή δόμηση βέβαια. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι,

kossoul: νομίζω ότι ήμουν σαφής..η απάντηση είναι όχι...

για τον engineer 21 προτιμώ τη σύσταση κάθετης ειδικά αν δεν υπάρχουν κτίσματα εντός οικοπέδου..Ο γείτονας δε θα είναι τόσο πρόθυμος να πωλήσει μέτρα στο πρόσωπο οικοπέδου...

Link to comment
Share on other sites

Engineer 21,

ως πρόσωπο νοείται το ανάπτυγμα των προσώπων σε όλους τους δρόμους.

Άρα το ένα μπορεί να έχει πρόσωπο 9μ στον Α' δρόμο και 3μ στον Β'.

9+3=12μ. Άρα είσαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO εαν γίνει η κατάτμηση τότε το ένα οικόπεδο θα έχει 15 μ πρόσωπο ενώ το άλλο 9 μ και αυτό γιατί όπως προανέφερα το οικόπεδο είναι μακρόστενο έτσι ώστε είναι αδύνατο το οικόπεδο με πρόσωπο 9 μ να έχει και πρόσωπο 3 μ στην άλλη πλευρά του οικοπέδου, θα πρέπει έτσι όπως το σκεφτομαι (για την λύση που προτείνεις) να υπάρχει μια λωρίδα στην αρχή (δίπλα από το οικόπεδο Α) τουλάχιστον 3 μ πλάτος και μετά να καταλήγει στο οικόπεδο Β. Μπορώ να σου περάσω το τοπογραφικό να μου πεις μια γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.