Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση υποβολής μελέτης κλιματισμού σε "ειδικά κτήρια"


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω την εξής απορία, ακαδημαϊκής φύσης :shock:

 

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Κτιριοδομικού:

 

"4. Για τις περιπτώσεις ειδικών κτιρίων ή για τμήματα κτιρίων με ειδική χρήση απαιτείται η υποβολή και κάθε άλλης μελέτης η οποία επιβάλλεται από τις ειδικές διατάξεις που διέπουν την ειδική χρήση, καθώς και η σχετική δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών".

(Σ.Σ. Το Αρθ-25 τίθεται ως αντικατεστάθη με την Αποφ-52701/97 - ΦΕΚ-389/Δ/16-5-97)."

 

Τώρα, ο ορισμός των "ειδικών κτιρίων" είναι "ο,τιδήποτε δεν είναι χώρος διαμονής" (πάλι από Κτιριοδομικό, Χρήσεις κτιρίων). Κι έρχομαι στην ερώτησή μου: έχω ένα διώροφο Ζαχαροπλαστείο. Στο Ισόγειο βρίσκεται ο Χώρος Πώλησης και στον Όροφο το Παρασκευαστήριο. Κόβω το κεφάλι μου ότι για τον Χώρο Πώλησης απαιτείται μελέτη Κλιματισμού, ενώ για το Παρασκευαστήριο μόνο αερισμού.

 

Που μπορώ να βρω τις "ειδικές διατάξεις που διέπουν την ειδική χρήση", όπως λέει παραπάνω;

 

ΥΓ. Μερικές φορές χρειάζεται να αποδείξεις το αυταπόδεικτο...

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω τι απαιτείται βαση κανονισμών (Minimum requirements ενδεχομένως?) αλλα σιγουρα ενα παρασκευαστηριο εχει αυξημενες ανάγκες σε κλιματισμο, ενδεχομένως ανάλογες αυτων του χώρου πώλησης.

 

δεν ξερω αν βοηθάω με την τοποθέτση μου..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ βάσει 'κοινής λογικής' απάντησα (μου υπέβαλαν το ερώτημα που μετέφερα εγώ εδώ). Ωστόσο το πρόβλημά μου είναι άλλο, συγκεκριμένα αυτό που φαίνεται στο ΥΓ μου: πρέπει να το βρω γραμμένο στη νομοθεσία, διότι αν δεν έχεις πιστοποιητικό ότι είσαι άνθρωπος, τότε είσαι ελέφας...!

Link to comment
Share on other sites

...Κόβω το κεφάλι μου ότι για τον Χώρο Πώλησης απαιτείται μελέτη Κλιματισμού, ενώ για το Παρασκευαστήριο μόνο αερισμού...

 

Συγγνώμη αλλά έχετε προσπαθήσει να ψήσετε 500 κουλουράκια την ίδια στιγμή που πασχίζετε να μην κόψει η μπεσαμέλ? (το τελευταίο δεν ξέρω τί είναι αλλά το έχω ακούσει). Και ο φούρνος να έχει χτυπήσει κόκκινο.

 

Με τη δική μου λογική λοιπόν και το Παρασκευαστήριο θέλει κλιματισμό. Για να γίνει όμως σωστή δουλειά, ούτως ή άλλως, μελέτη κλιματισμού πρέπει να γίνει - για επαγγελματικό χώρο πρόκειται. Ανάθεση λοιπόν σε ένα μηχανολόγο τα σχετικά τα οποία δε χρειάζεται να μάθει ο πελάτης, αν το παίζει τσιφούτης, είτε το απαιτεί ο νόμος είτε όχι . Εξάλλου για το καλό της επιχείρησής του πρόκειται.

Link to comment
Share on other sites

Να επαναλάβω: δες το ΥΓ μου.

 

Η ιστορία είναι παντού και πάντα η ίδια: ο μηχανικός δίνει μία (χαμηλή) προσφορά για να 'πιάσει' τον πελάτη, στην πορεία (βλέπε: Πολεοδομία) προκύπτουν κι άλλες μελέτες, το κόστος ανεβαίνει, ο μηχανικός δεν έχει 'αέρα' να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τον πελάτη, πάει λοιπόν στην Πολεοδομία και κάνει εκεί το τσαμπουκά του ("που το γράφει αυτό;" λέγεται η καραμέλα), και ο υπάλληλος πρέπει... να αποδείξει ότι στο τέλος μάλλον θα κόψει η μπεσαμέλ!

 

Με άλλα λόγια: αν δεν το βρω γραμμένο εντελώς λιανά, είμαι ελέφαντας.

(πάλι καλά που μ'αρέσουν τα φυστίκια...)

Link to comment
Share on other sites

("που το γράφει αυτό;" λέγεται η καραμέλα)

 

Πολλές φορές αυτή η καραμέλα σε δικαιώνει, γιατί όντως ενίοτε κάτι δεν το γράφει πουθενά και το βγάζει ο υπάλληλος από το κεφάλι του και μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Οπότε η καλύτερη λύση κατ' εμέ είναι επίσκεψη στην Πολεοδομία, επιλογή του υπαλλήλου που μας αρέσει (ή έχουμε ακούσει καλά για αυτόν) και υποβολή της σχετικής ερώτησης (με μία αναφορά στο γενικό μπάγκραουντ). Αν ο πελάτης έχει πρόβλημα τον κουβαλάς εκεί και παίρνει την απάντηση που πρέπει (πάντως οι περισσότεροι πελάτες αποδέχονται τις υποδείξεις αυτές είτε θέλουν είτε όχι...εκτός αν έχουν μέσο και πιέσουν αλλιώς).

 

Αυτό έχει και το εξής καλό: με την κατάθεση του τελικού φακέλου κολλάς και ένα σημείωμα αν μπορεί να χρεωθεί στο συγκεκριμένο υπάλληλο λόγω προελέγχου* και δεν έχεις να ικανοποιείς πολλά βίτσια (διότι κάθε υπάλληλος έχει και διαφορετική τακτική/αντίληψη).

 

* όχι ότι σίγουρα θα του το δώσουν αλλά οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες.

Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ss_sk!

Αλλά τι γίνεται αν ο υπάλληλος της Πολεοδομίας... είμαι εγώ;!!!!!!

 

Πως να αποδείξω στον πελάτη το αυτονόητο και να του επιβάλλω να καταθέσει μελέτη κλιματισμού, το οποίο έχει κάποιο κόστος (αμοιβή) όταν δεν μπορώ να βρω γραμμένο το ότι για τη συγκεκριμένη χρήση απαιτείται κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Για την πολιτεία δεν υπάρχει "αυτονόητο". Όλα είναι γραμμένα σε νόμους. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, των δημοσίων υπηρεσιών γενικά, οι δικαστές, οι αστυνομικοί, όλοι μα όλοι εφαρμόζουν νόμους, δεν νομοθετούν οι ίδιοι. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ερμηνεύουν νόμους.

Συνεπώς αν υπάρχει κενό στη νομοθεσία ο κάθε πολίτης λειτουργεί κατά την κρίση του. Ο δημόσιος λειτουργός όμως δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει τον πολίτη να λειτουργήσει κατά την κρίση του και να του επιβάλλει τη δική του άποψη.

Link to comment
Share on other sites

the_valliant

δες τι γράφει στον υγειονομικό κανονισμό

το κοίταξα λίγο πρόχεια αλλά δεν πρόλαβα να βγάλω συμπέραασμα

http://www.michanikos.gr/dload.php?action=file&file_id=227

 

δες αν υπάρχει και ξεχωριστή νομοθεσία για ζαχαροπλαστεία + εργστήρια ζαχαροπλαστικής

εγώ βρήκα αυτά:

http://www.elinyae.gr/el/category_details.jsp?cat_id=1544

http://www.elinyae.gr/el/item_details.jsp?cat_id=1544&item_id=3582

 

http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/186a_92.1152186234144.pdf

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: 369/92

Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών έκδοσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας αρτοποιείων, πρατηρίων άρτου, αμιγών κλιβάνων έψησης χαι κουλουροποιίας; χαι πώλησης άρτου, αρτοπαρασκευασμάτων και αρτοσκευασμάτων από ζαχαροπλαστεία, γαλακτοκομεία χαι κάθε είδους μιχτά καταστήματα πώλησης ειδών διατροφής και ζαχαρωδών προϊόντων.

 

Άρθρο 4

Επιτρέπεται στα αρτοποιεία η εγκατάσταση και λειτουργία εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής και λοιπών παρεμφερών συσκευασμάτων, με την επιφύλαξη της τήρησης των αναφερομένων στα άρθρα 43 και 50 της Υγειονομικής Διάταξης ΑΙΒ 8577/83 (ΦΕΚ 526/Β/1983).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.