Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση σε επικλινές οικόπεδο


Recommended Posts

Αποτύπωσα μόλις χτές οικόπεδο εντός οικισμού του οποίου η επικλίσεις του εδάφους ξεπερνούν το 35%, με το μάτι και μόνο δίχως να έχω κοιτάξει υψομετρικά στοιχεία από το σταθμό μου ίσως να ξεπερνά και το 60-70% σε ορισμένα σημεία. Απ'όσο γνωρίζω απαγορεύεται η δόμηση σε γήπεδα με κλίσεις εδάφους άνω του 35 % αλλά πιστέψτε με, στην περιοχή όπου δραστηριοποιούμαι έχω δεί βιλίτσες πάνω σε κάτι γκρεμούς που σε πιάνει η ψυχή σου. Τι κάνω λοιπόν στην περίπτωσή μου? Αν πώ στον πελάτη αυτά τα πράγματα το βέβαιο είναι ότι θα κοιτάξει αλλού (η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχω πιάσει και γώ τον εαυτό μου να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι αλλά το συγκεκριμένο παραείναι τραβηγμένο για να το υπογράψω). Any suggestions?

Link to comment
Share on other sites

Με χωματουργικά έργα και τοιχία πώς έχω την εντύπωση πως ξεπερνιούνται τέτοιου είδους προβλήματα κλίσεων ;; Φυσικά με μεγάλες δαπάνες.

 

Πάντως , αν καλύπτεσαι από εμβαδόν και πρόσωπο μπορείς να υπογράψεις άφοβα .

 

Ας με διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος .

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις πολύ καλή γεωτεχνική μελέτη και έναν πολιτικό μηχανικό να αποφασίσει τί πρέπει να γίνει, από αντιστήριξη και πού. Από τις πιό σωστές λύσεις, κατασκευαστικά, είναι οι φρεατοπάσσαλοι με κεφαλόδεσμο.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει πολιτικός είμαι, απλά φοβόμουν μήπως μείνω ξεκρέμαστος με την υπογραφή του τοπογραφικού. Όταν αποφασίσουν να χτίσουν και μου χτυπήσουν την πόρτα θα τους πω τι πρέπει να κάνουν. Πάντως ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας μου έφυγε το άγχος.

Link to comment
Share on other sites

Engineer 21,

Δε διαφωνώ... και στα Μετέωρα μπορείς να δομήσεις. Κατασκευαστικά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ειδικά οι Πολ. Μηχ. απ' ότι είδα προσέφεραν και κατασκευαστικές λύσεις θεμελίωσης. Το 35% αναφέρεται στον Ν.3212 και αφορά στα εκτός σχεδίου. Κι εκεί όμως δεν είναι απαγορευτικό ως προς τη δόμηση απλά περιοριστικό ως προς τα υπόγεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.