Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποίηση σχεδίου πόλεως


Recommended Posts

σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως το οποίο έχει πρόσωπο σε δημοτική οδό αλλά όχι αναγνωρισμένη, θέλω να κάνω τροποποίηση του σχεδίου πόλεως . Στα δικαιολογητικά απαιτείται τεχνική έκθεση θα μπορούσα να έχω ένα παράδειγμα τεχνικής έκθεσης για τροποποίηση?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να κάνεις τροποποίηση και δεν προσπαθείς να προκαλέσεις την αναγνώρισή της που είναι ποιό εύκολο και γρήγορο??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε μια περιοχή στην Αττική πραγματοποιείται τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου . Γνωρίζει κανείς τον χρόνο που θα πάρει μέχρι να ολοκληρωθεί η τροποποίηση ?

Αν θέλω εγώ να κάνω μεμονωμένη τροποποίηση τι απαιτείται ? Θα είναι πιο σύντομη η μεμονωμένη από την συνολική?

Για να είμαστε και πιο σαφείς στα Μελίσσια σε κάποια περιοχή μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης από 0,80 σε 0,70 αλλά θα ξαναγίνει τροποποίηση για τα οικόπεδα ως 500τ.μ.(που είναι και η περίπτωσή μου) έτσι ώστε ο συντελεστής τους να γίνει 0,80 πάλι . Σύμφωνα με την Πολεοδομία και τον Δήμο η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό .

Link to comment
Share on other sites

ΥΠΟΜΟΝΗ έχεις?

1~2 χρόνια (αν δεν φέρει αντιρρήσεις το ΣτΕ) και το ΥΠΕΧΩΔΕ ....

Και συ δε μιλάς για τροποποίηση ρυμοτομικού (αλλαγή των ΡΓ σε λίγα ή σε 1 ΟΤ) ... μιλάς για αναθεώρηση όρων δόμησης!!!! :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ grtopo . 'Eτσι μου το ανέφεραν και στην πολεοδομία και στον Δήμο . Αν δεν ξέρουν και αυτοί που είναι τοπογράφοι τη σωστή περιγραφή της διαδικασίας ... σκέψου τι άλλα λάθη θα κάνουν .

Κανείς άλλος έχει μια αίσθηση του χρόνου ?

Link to comment
Share on other sites

Adadim,

είναι πολλά αυτά που πρέπει να υπερκεραστούν. Δε ξέρω αν τα Μελίσσια έχουν ΓΠΣ στο οποίο να έχει καταχωρηθεί Μ.Σ.Δ για την περιοχή που ενδιαφέρεσαι. Αν έχει και αυτός είναι < ή =0,70 τότε μην έχεις κανένα άγχος γιατί δεν πρόκειται να γίνει ποτέ η αναθεώρηση των όρων δόμησης.

Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ότι πέφτει .... δεν ξανα ανεβαίνει (πολλώ δε μάλλον ο Σ.Δ) θα θεωρούσα ότι δεν έχεις και πολλές ελπίδες.

Θα ρωτήσω και θα επανέλθω στο θέμα άν έχω νεότερα.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ΓΠΣ . 'Ηταν μέχρι πριν 2μήνες περίπου , 0,80 ο ΣΔ , πήγε στο 0,70 για όλα τα οικόπεδα και σύμφωνα με Πολεοδομία και Δήμο θα κάνουν κάποιες αλλαγές και θα τον μετατρέψουν σε κλιμακωτό ανάλογα με την επιφάνεια του οικοπέδου . Οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενά τους για τα οικόπεδα ως 500,00τ.μ. θα ξαναπάει 0,80 και για μεγαλύτερα από 500,00τ.μ. θα πάει κλιμακωτά .

Σε ευχαριστώ πάντως grtopo για τις απαντήσεις σου και περιμένω εναγωνιωδώς ό,τι άλλο μάθεις.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις στην εφαρμογή των ΜΣΔ ων ΓΠΣ.

Μηχανιώνα Νομού Θεσσαλονίκης - Τροποποίηση ΓΠΣ με μείωση των ΣΔ στους μέσους συντελεστές έτος 2002 - Εφαρμογή αυτών έως το 2004 που με απόφαση Νομάρχη τροποποιούνται και πάλι οι ΣΔ και επανέρχονται στις παλιές τιμές!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.