Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση google earth στο τοπογραφικό διάγραμμα


Recommended Posts

Θα συμφωνήσω για τα 50000 αλλά η συζήτηση περιστράφηκε μεταξύ google και 5000 οπότε και απάντησα αναλόγως. Η κτηματολόγιο ΑΕ πουλάει τα στοιχεία της σε καλή τιμή τουλάχιστον?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

anyway βλέπω ότι αρκετοί από εσάς (που είστε σαφώς εμπειρότεροι από μένα) διαφωνείτε με τη χρήση του google earth. μάλλον θα σταματήσω και εγώ να το χρησιμοποιώ.

 

μέρος της κοινότητας των τοπογράφων απεφάνθη.

Link to comment
Share on other sites

chrisven όχιιιιιι :!: δεν είπα αυτό, βάλε ο,τιδήποτε έχεις διαθέσιμο για να περιγράψεις καλύτερα που είναι το ακίνητο. Το GE αρκεί, όπως και το 50Κ.

 

Το GE είναι και γκλαμουράτο για οδοιπορικό, άν κάνεις δε και screen dump, με ένα προγραμματάκι σαν το Hyper-Snap πχ, βγάζεις ποιότητα καλύτερη παρά αν κάνεις save image μέσα απ το GE.

 

Εχω πειστεί πως στη δεύτερη περίπτωση κάποιος αλγόριθμος εφαρμόζεται στο λογισμικό του GE και υποβαθμίζει σκόπιμα την ποιότητα της σωζόμενης εικόνας (τουλάχιστον στo free).

Link to comment
Share on other sites

ο λόγος που βάζω φωτό είναι οτι θεωρώ από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα μιας επιπλέον πληροφορίας και χωρίς κόπο why not? αυτή η glamouria που θεωρούν πολλοί(προς θεού οχι εσύ) είναι ο λόγος που άνοιξα το θέμα και ηθελα να δω πως το αντιμετωπίζετε κ εσείς.

 

μηχανικός της περιοχής μου ξέροντας ότι είμαι νέος στο επάγγελμα ειρωνικά μου είπε ότι προσπαθώ να τραβήξω πελατεία με glamouria. άσχετο αν χρησιμοποιώ 3 άτομα συνεργείο. ένας στοχοφόρος ένας στημένος στο τριγωνομετρικό με το gps για την εξάρτηση η rtk αποτυπωση και ένας για να πασσαλώνει απευθείας για να εξοικονομήσω από τον πελάτη επιπλέον έξοδα μελλοντικής χάραξης(μειον αυτά τα έξοδα από την αμοιβή μου). ούτε καν εξέτασε αν η δουλειά που παραδίδεται είναι όσο γίνεται πιο επιστημονική.

 

τεσπα ευχαριστω για τις απαντησεις

Link to comment
Share on other sites

chrisven συμφωνω με agior βάζε οτι θες απλά δεν είναι κάτι το επίσημο δυστυχώς αλλά για τοπογραφικό σκαρίφημα είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

το τραγικό είναι να χρησιμοποιείται το ge αντι του 5 αριου...κ να παραμυθιάζουν τον ιδιοκτήτη ότι έχει ένα επίσημο τοπογραφικό που "περνάει" σε υπηρεσίες...και να ξαναπληρώνει ο ιδιοκτήτης...και στο τέλος να λένε ανάθεμα τα πολυτεχνεία που σπουδάζατε!

Link to comment
Share on other sites

''Οδοιπορικό σκαρίφημα που απεικονίζει το οικόπεδο ή γήπεδο με τις αποστάσεις του από

κοντινά σημεία (εκκλησίες, δημόσιους δρόμους κ.α.) κατά τρόπο που να μπορεί η υπηρεσία

να το εντοπίζει στο έδαφος.''

Απόσπασμα από τον οδηγό του ΤΕΕ για νεους μηχανικούς.

Παράγραφος:Προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Οπότε δεν διευκρινίζεται εγκυρότητα του οδοιπορικού.Όπως το καταλαβαίνω εγώ,μπορεί ο τοπογράφος να χρησιμοποιήσει ό,τι θέλει...

gzin είναι περίεργο αυτό που αναφέρεις.Σου έχει τύχει?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ας πω και γω τη γνώμη μου. Στα τοπογραφικά τουλάχιστον στις υπηρεσίες που συνδιαλέγομαι (κρήτη-νησιά) ζητάνε υποχρεωτικά 1:5.000 και 1:50.000. Το 50άρι θεωρείται ως οδοιπορικό στις υπηρεσίες.

Κάποιες από αυτές μάλιστα ΔΕΝ δέχονται το google earth παρά μόνο σε τεχνικές εκθέσεις ως "φωτογραφία οικοπέδου". Οπότε ερχόμαστε στην άποψη προλαλήσαντα ότι το google earth έχει ποιοτικό και διακοσμητικό χαρακτήρα (και πολύ καλό μάλιστα).

 

Ας μην αναφερθώ βέβαια στο πόσο μελάνι καταναλώνεις για την εκτύπωση φωτογραφιών από google σε ένα τοπογραφικό...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.