Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα η σχέση [(καταναλωση ΠΕΑ1) - (καταναλωση ΠΕΑ2) / (καταναλωση κτιρίου αναφοράς)]  *100   για το παράρτημα Χ είναι σωστή; γιατί έχω μία περίπτωση πιστοποιητικού  : 236.9 kWh/m2 - 86.5 kWh/m2 / 87.1 kWh/m2 =  171% στέκει; 

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

δεν ειναι το ίδιο κτίριο αναφοράς... στην πρώτη επιθεώρηση με την Δευτερη στην πρώτη το κτίριο αναφοράς ειναι 87.1 kWh/m2   ενω στην δεύτερη 60.8 kWh/m

Edited by tzonth
Δημοσιεύτηκε

Πάντως και στη δικιά μου περίπτωση στην προηγούμενη σελίδα που το συζητούσαμε είχα πάνω από 100%.

Δημοσιεύτηκε

Φυσικά και δεν είναι ίδιο το Κ.Α. στο 2ο ΠΕΑ, tzonth. Αφού μειώνεται τόσο πολύ του εξεταζόμενου, λογικά έχουν αλλάξει τα η/μ συστήματά του ή και άλλοι παράγοντες (π.χ. θερμαινόμενος όγκος), τόσο που αλλάζουν και την κατανάλωση του νέου Κ.Α. Την σύγκριση την έκανα με το 1ο για να δω πόσο μεγάλη είναι η αλλαγή.

Πάντως με το Κ.Α. να ...μεταμορφώνεται σε κάθε ΠΕΑ, πάει περίπατο η αρχή της ομοιότητας.

Μήπως έχεις π.χ. τέτοια περίπτωση;

• 9 months later...
Δημοσιεύτηκε

Αναζητώ την εξοικονόμηση ενέργειας  ....% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς

Πρώτο ΠΕΑ με κατανάλωση 501,80  kWh/m2   και Δεύτερο ΠΕΑ με κατανάλωση 271,20 kWh/m2

Έχω κατανάλωση κτιρίου αναφοράς 109,40 kWh/m2   

Ισχύει (501,80-271,20) /  109,40= 211%  ???

Δημοσιεύτηκε

Αναζητώ την εξοικονόμηση ενέργειας ....% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς

Πρώτο ΠΕΑ με κατανάλωση 501,80 kWh/m2 και Δεύτερο ΠΕΑ με κατανάλωση 271,20 kWh/m2

Έχω κατανάλωση κτιρίου αναφοράς 109,40 kWh/m2

Ισχύει (501,80-271,20) / 109,40= 211% ???

Σωστα.

Στάλθηκε από το EVA-L19 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.