Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση ορόφου - αποθηκευτικου χωρου συνεργειου


VasiPa

Recommended Posts

Κυριοι Συνάδερφοι,

 

θα ήθελα μια γνώμη για το ποιες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες απαιτούνται για την νομιμοποίηση ορόφου κάτω από νομίμως υφιστάμενο συνεργείο αυτοκινήτων. Ο όροφος θεωρείται ισόγειος με πρόσβαση από τον κάθετο δρόμο, λόγω κλίσεων φυσικού εδάφους (όπως και το συνεργείο με πρόσβαση από την κεντρική όψη). Ο όροφος αυτός λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για το συνεργείο αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει κάποια άλλη λειτουργία (ούτε καν WC για παράδειγμα). Επίσης υπάρχει εγκατεστημένος "ανοιχτος" ανελκυστήρας εμπορευμάτων (που σαφώς χρησιμοποιείται και από τους ιδιοκτήτες του συνεργείου)

 

Άλλος όροφος δεν υπάρχει και ειναι σε οικισμό <2000 εαν αυτό παίζει ρόλο.

 

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μου έρχεται λίγο δύσκολο να αντιληφθώ το πάνω-κάτω του συνεργείου...μπορείς να ανεβάσεις ενδεικτικά σκαριφήματα κάτοψης και τομής ?

Link to comment
Share on other sites

Οι Η/Μ μελέτες είναι αντίστοιχες της χρήσης του κάθε χώρου. Εσύ κατά τη νομιμοποίησή του τι χρήση θα δηλώσεις; Αποθήκη Συνεργείου Αυτοκινήτων;

Και κάτι άλλο. Μήπως επειδή είναι υφιστάμενη δομή υπάρχει ήδη κάποια δηλωμένη χρήση που δεν έχεις ανακαλύψει; Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει καμία άλλη; Τότε τι ακριβώς ήταν; Μήπως πυλωτή;   

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Λίγο βιαστικα τα σκαριφήματα, αλλα ελπίζω να σας καλύψουν.

Δεν έχουμε λόγο να το δηλώσουμε σαν κάτι άλλο, αφού το χρησιμοποιούν σαν αποθήκη. Στην άδεια του συνεργείου ο όροφος αυτός δεν εμφανίζεται πουθενά.Είχε θεωρηθεί σαν "υπόγειο" τότε γιατί από την μπροστά και την αριστερή όψη είναι μπαζωμένο πλήρως. Άρα νομιμοποιούμε όροφο κάτω από το νομιμως υφιστάμενο ο οποίος δεν υπήρχε πουθενα.

 

Ελπίζω να σας διαφώτισα λιγο παραπανω

 

post-61784-0-83966800-1409383979_thumb.jpg

post-61784-0-54266300-1409383987_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει επίσης κάποιο κείμενο, εγκύκλιος, κανονισμός, νόμος στο οποίο αναφέρονται οι απαιτούμενες μελέτες? Γιατί η απάντηση που εισπράττω συνήθως από την πολεοδομία είναι "αυτές που απαιτούνται από τον κανονισμο"

 

Και πάλι ευχαριστω πολύ

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, με τα παλιά δεδομένα (προ ΚΕΝΑΚ), απαιτουνταν όλες οι Η/Μ μελέτες για σ.δ. > 300τμ και όγκο > 1300.

 

Στη περίπτωση σου :

- σίγουρα χρειάζεται η μελέτη ανελκυστήρα, δεδομένου οτι εξυπηρετεί το συνεργείο και τον χώρο κατω απ' αυτόν ως αποθηκευτικο χώρο (ανεξάρτητα τα  

  τμ που θα νομιμοποιήσεις) - όμως με μπερδεύει το "ανοιχτος" ανελκυστήρας εμπορευμάτων

- παθητική & ενεργητική πυροπροστασία

- ? (δεν νομίζω κατι άλλο)

 

Καλό είναι να πας στο μηχανολογο της ΥΔΟΜ και να τον ρωτήσεις... αν και γράφεις οτι σου απάντησαν ''οτι προβλέπονται απο την νομοθεσία'' (υποθέτω οτι την απάντηση στην έδωσαν άλλοι υπάλληλοι εκτός του αρμόδιου υπαλλήλου)

Link to comment
Share on other sites

Εννοω για τον ανελκυστηρα κατι σα το επισυναπτομενο 1, το οποίο ίσως να μην ειναι καν υδραυλικό και με προδιαγραφές, αλλά να έχει ένα μοτερ από ανεβατόρι (φωτο 2).

Δυστυχώς ο ένας και μοναδικός αρμόδιος υπάλληλος της ΥΔΟΜ μου δινει αυτη την απάντηση σε κάθε περίπτωση. Για να είσαι σίγουρος οτι έχεις κάνει όλες τις μελέτες που απαιτούνται πρέπει να είσαι στη φάση του ελέγχου του φακέλου, οπότε και θα σου ζητήσει την αντίστοιχη μελέτη εαν δεν υπάρχει ή θα σου πει οτι αυτό δε χρειαζόταν. Επειδή εγώ απλώς θέλω να δώσω μια προσφορά στην παρούσα φάση, ζητώ τη δική σας βοήθεια.

 

Και πάλι ευχαριστω πολύ

post-61784-0-32632400-1409388691_thumb.jpg

post-61784-0-88954800-1409388843_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η 1η φωτο είναι παλάγκο , δεν ανήκει στους ανελκυστήρες, εν αντιθέσει με τη 2η που είναι υδραυλικός (αν καταλαβαίνω σωστά απο τη φωτο)

 

Υποθετω οτι έχεις κάνει αυτοψία να δεις τι παίζει για να δώσεις προσφορά.

 

Τέλος πάντων, χρέωσε στη παρούσα φάση τις 2 μελέτες που ανέφερα και αν απαιτηθούν επιπλέον μελέτες (που δεν νομίζω), τότε υποθέτω οτι θα έχεις μια χασουρα της τάξης του 0,5-1% του προϋπολογισμού (κατ' εκτίμηση)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Κάπως έτσι το φανταζόμουν αλλα δε θα μπορούσα να ειμαι σίγουρος. 

Ευχαριστω θερμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.