Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχ. Αυτοματισμού ΤΕ - Ηλεκτρολογική εγκατάσταση


Recommended Posts

Άκου τι θα κάνεις για να έχεις την απάντηση σου. Θα πας στην Αμερική, στο Hill Valley. Θα βρεις τον καθηγητή Έμμεττ Μπράουν. ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ. Θα βρεις έξω από το σπίτι του παρκαρισμένη μία DeLorean, διερρηξε την. Στα control μέσα θα βάλεις την ημερομηνία 14-10-1970. Βάλε μπροστά το αυτοκίνητο, βγες σε μία λεωφόρο γκάζωσε μέχρι να φτάσεις τα 88 mph και με ένα μπουμ θα φτάσεις στο 1970 και συγκεκριμένα στις 14 του Οκτώβρη. Ταξίδεψε στην Αθήνα με αεροπλάνο, πήγαινε στις 15 του Οκτώβρη στο σπίτι της οικογένειας Χαραλαμπίδη που θα έχουν ένα νεογέννητο και θα σκέφτονται να το ονομάσουν Ρένο. Πείσε τους γονείς του να μην τον αφήσουν να ασχοληθεί με την ηθοποία (θα είναι μια χάρη σε όλους μας). Πλέον αφού θα είσαι το 1970 στην Ελλάδα θα μπορείς να βρεις όσους τεχνολόγους θες για να έχεις την απάντηση στην ερώτηση σου...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ΤΕΕ απλά γνωμοδοτεί περι Ε.Δ. και δεν θα έλεγα ότι δεν έχει βαρύτητα, ειδικά στις "πολεοδομίες"

Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός αυτοματισμού έχει ΕΔ? Ο ηλεκτρολόγος ΤΕΙ έχει απεριόριστο στα ηλεκτρολογικά? Αυτό που θέλω να πω είναι τι ισχύει στην πράξη σήμερα, όχι τι θα έπρεπε η τι θα μας άρεσε ή τι θα ήταν σωστό.. Στην πράξη σήμερα τιποτε από τα 2 προηγούμενα δεν ισχύει

Link to comment
Share on other sites

Σταυρο η αλήθεια είναι αυτή που είπα, το υπουργείο παιδείας έχει εκδώσει για ένα σωρό τμήματα ΕΔ που στη πραγματικότητα δεν έχουν αντίκρυσμα. Μην στρουθοκαμηλίζουμε. 

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι οι Μηχανικοί ΤΕ δεν έχουν ΕΔ δεν είναι αποτέλεσμα γνωμοδότησης του ΤΕΕ. Είναι αποτέλεσμα υπόγειων συντεχνειακών χειρισμών από τις παραφυάδες του ΤΕΕ στο βαθύ κράτος.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωμοδότηση η όχι η ταμπακιέρα αυτή είναι, ονόμασε την όπως θες. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη μελέτη μόνος του...

 

το επόμενο ερώτημα είναι αν θα πρέπει να απονεμηθούν κάποια επαγγελματικά δικαιώματα και ποιά να είναι αυτά. να εξισωθούν με τεχνολόγους ηλεκτρολόγους - μηχανολόγους, ή να αποσπάσουν μέρος της δουλειάς των τελευταίων κάνοντάς το πλέον μόνοι τους?

 

αναρωτιέμαι ποιά είναι η στάση των υπόλοιπων τεχνολόγων.. αν υπάρχει αλληλεγγύη ώστε όλοι μαζί να αποκτήσουν τα δικαιώματα που επιθυμούν ή αν υπάρχουν και μεταξύ τους φαγωμάρες για το ποιός θα πάρει και ποιός όχι.

 

αυτό ξαναπέστο, τώρα σας  βγάζω το καπέλο, τόσα χρόνια  ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι λένε ότι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και ας μην έχουν βγει ΠΔ για κανένα τμήμα ΤΕΙ  ενώ για κάποιες άλλες όχι, όπως το τμήμα αυτοματισμού, αν όλα αυτά τα χρόνια  ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι ήταν ενωμένοι με αυτοματιστές κλπ τώρα δεν θα είχαν όλοι ΕΔ?????

Link to comment
Share on other sites

THOMASTASIOP

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις η δεν θες να καταλάβεις.Το θέμα που άνοιξες μιλάς για μηχανικούς αυτοματισμού και ηλεκτρολογική εγκατάσταση.Σου απάντησε ο Σταύρος ποιο πάνω σου απάντησα και εγω σε άλλο θέμα που ρωτάς τα ίδια και σου απαντώ ξανά .Για Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις υπάρχει το ΠΔ 108/2013 όπου αναφέρονται ξεκάθαρα οι ειδικότητες που μπορουν να ασχοληθούν με το θέμα .ΟΙ Μηχανικοί αυτοματισμού ΤΕ σύμφωνα με το ΠΔ δεν έχουν καθόλου δικαιώματα σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,αν και κακός κατα την άποψη μου ούτε καν ως τεχνίτες δεν μπορούν να απασχοληθούν.  Αυτή είναι όλη η αλήθεια ,όλα τα άλλα είναι λόγια για να έχουμε να λέμε .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 Αυτή είναι όλη η αλήθεια ,όλα τα άλλα είναι λόγια για να έχουμε να λέμε .

 

 

Αυτό ακριβώς! Τίποτε άλλο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.