Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δίλημμα: Πρωτος οροφος - αποχετευση


User12348

Recommended Posts

Το ερώτημά μου δεν έχει έννοια θεωρητική δλδ που πάει το πρόβλημα και πως. Αυτό δεν με ενδιαφέρει ή αν θέλεις το έχω λύσει. Το ερώτημά μου είναι πρακτικό:

Υπάρχει τύπος αντεπίστροφης βαλβίδας λυμάτων που να κρατάει στεγανότητα σε πίεση από 3 έως 9 m Υ.Σ; Γιατί όλες οι συνήθεις αντεπίστροφες δουλεύουν καθημερινά σε πιέσεις από 0,1 (ισόγεια) έως 1,5 (ημιυπόγεια) m Υ.Σ.  

Link to comment
Share on other sites

Οι αντεπίστροφες λυμάτων ή είναι ανοικτές και υπάρχει κανονική ροή ή είναι κλειστές και δεν επιτρέπουν την αντίστροφη ροή. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες πως λειτουργούν καθημερινά υπό πίεση.

 

Σε περίπτωση που λόγω έμφραξης του κατάντι αγωγού κλείσουν, έχουν στεγανότητα για πολύ περισσότερο από τα 9 m που θέλεις. Το πρόβλημα μεταφέρεται στους επάνω ορόφους, αν δεν αστοχήσουν πιο πριν οι συνδέσεις της κατακόρυφης στήλης. Και βέβαια όσο είναι κλειστές δεν μπορεί να λειτουργήσει και η αποχέτευση του ορόφου που προστατεύουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που λόγω έμφραξης του κατάντι αγωγού κλείσουν, έχουν στεγανότητα για πολύ περισσότερο από τα 9 m που θέλεις

Μπράβο συνάδελφε, αυτό ακριβώς ήθελα. Ευχαριστώ πολύ.

 

Το πρόβλημα του πελάτη μου περιγράφηκε στο #20. Λείπει συχνά, η αποχέτευση προς τον υπόνομο βουλώνει και οι από πάνω δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Στις περισσότερες πολυκατοικίες (αυτό είναι το σωστό) υπάρχει φρεάτιο περισυλλογής λυμάτων κάτω από την κάθετη στήλη με δυνατότητα υπερχείλισης που διακόπτει την ενιαία αποχετευτική παροχή. Όταν δεν υπάρχει αυτό και η αποχέτευση είναι ενιαία (κακοτεχνία) από το υψηλότερο σημείο της μέχρι τον υπόνομο τότε εμφανίζεται ο παραπάνω περιγραφόμενος κίνδυνος.  Συνεπώς, σε αυτή τη περίπτωση και αφού δεν μπορεί να τοποθετηθεί φρεάτιο περισυλλογής, πρέπει να τοποθετηθεί μια αντεπίστροφη στην αποχέτευση του ισογείου και μία πρόληψη υπερχείλισης σε κάποιο σημείο του κάθετου αγωγού π.χ. φρεάτιο με συναγερμό, εξωτερική υπερχείλιση όπως την περιέγραψαν παραπάνω κλπ. Αν δεν διακοπεί η ροή του νερού προς το εσωτερικό του ισογείου τότε πως θα ανέβει η στάθμη του νερού στον κάθετο αγωγό μέχρι την υπερχείλιση ή το σημείο συναγερμού αφού η έξοδος του ισογείου είναι στη χαμηλότερη στάθμη της αποχέτευσης;

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Το πρόβλημα δημιουργείται κυρίως όταν η κατακόρυφη στήλη συνεχίζεται με γωνία κατ' ευθείαν στον αποδέκτη χωρίς φρεάτιο. Αφού ο πελάτης σου λείπει όπως λες συχνά μόνο με αντεπίστροφη μπορεί να λυθεί το πρόβλημά του. Υπάρχουν και αντεπίστροφες με χειροκίνητο κλείσιμο για επί πλέον ασφάλεια σε περίπτωση που το διαμέρισμα μένει κλειστό για πολύ χρόνο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και αντεπίστροφες με χειροκίνητο κλείσιμο για επί πλέον ασφάλεια σε περίπτωση που το διαμέρισμα μένει κλειστό για πολύ χρόνο.

Ακόμη καλύτερα!!! Και πάλι ευχαριστώ. Με σώνεις... 

Link to comment
Share on other sites

Konstantinos IB

Το πρόβλημα με τα κλαπέ είναι ότι βουλώνουν σχετικά εύκολα και θέλουν συντήρηση...

Αν είναι βαθιά η συντήρηση είναι δύσκολη και θέλει και  μεγάλο φρεάτιο....

Ο tsak πολύ καλά σου είπε ότι τα κλάπε σχεδόν όλα έχουν και κλείδωμα.

Μιας και εμεις οι υδραυλικοί τα τοποθετούμε ακριβώς μετά τον μηχανοσίφωνα κάποτε που έψαχνα πληροφορίες θυμάμαι  είχα διαβάσει ότι χρειάζεται τα λήμματα να έχουν μία σχετική  ταχύτητα ροής (πόσο.... δεν θυμάμαι) για να μπορούν να ανοίγουν.

Στην πράξη τώρα όταν είναι καινούργιο το κλαπέ ανοίγει με ελάχιστη ροή.....Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει με τον καιρό όταν πιάσουν λίπη.

Έχοντας σαν αρχή αυτό που διάβασα τότε,  προσπαθώ όσο είναι δυνατόν να τα τοποθετώ σε σχετική απόσταση από τον μηχανοσίφωνα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.