Jump to content

Παράταση ή λουκέτο για τα εθνικά στάδια της χώρας


Engineer

Recommended Posts

Μελέτες πυρασφάλειας και έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκθέσεις στατικής επάρκειας εξεδρών, ιατρεία άρτια εξοπλισμένα με απινιδωτές, φιάλες οξυγόνου για το ενδεχόμενο αναπνευστικής υποστήριξης σε περίπτωση που ο μη γένοιτο χρειαστεί, είναι μερικές μόνο από τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος 4049/2012 για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων, κλειστών και ανοικτών.

 

 

Οπως μάλιστα ρητά προβλέπει, «για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφάλειας σε αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στο φορέα στον οποίο αυτή ανήκει. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδεια λειτουργίας».

 

Επιπρόσθετα καθιερώνει «ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη ή το χρήστη αθλητικής εγκατάστασης, που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σ' αυτή αθλητικής εκδήλωσης. Ποινές επιβάλλονται και στον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση».

 

Ετσι έχουν τα πράγματα, οπότε εκ πρώτης όψεως εύκολα μπορεί καθένας να κατανοήσει πού έγκειται το πρόβλημα, το οποίο ξαφνικά μεγιστοποιείται όσο ο Γιάννης Ανδριανός παραμένει αμετακίνητος, μη δίνοντας νέα παράταση μέχρι το τέλος του έτους, όπως ζητούν όλοι οι θιγόμενοι.

 

Οι προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και κατ' επέκταση της πολιτείας να μπει μια τάξη στους αθλητικούς χώρους, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν «μπέστε σκύλοι, αλέστε», ήταν μεν αγαθές -καμιά αμφιβολία- ωστόσο κατά την υλοποίησή τους, επί του πρακτέου, δυστυχώς δεν αποφεύχθηκαν οι υπερβολές. Πώς, αλήθεια, να κατασκευαστεί ιατρείο, και μάλιστα να εξοπλιστεί, σε τοποθεσίες όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι θολό (σύνηθες φαινόμενο στα περισσότερα γήπεδα όχι μόνο της Αττικής, αλλά όλης της επικράτειας), όταν λεφτά δεν υπάρχουν; Σε συνθήκες ευημερίας, στην Ελλάδα προ κρίσης, ενδεχομένως κάτι τέτοιο να ήταν εφικτό, τώρα όμως;

 

Στο γήπεδο της Ανθούσας, το οποίο περιβάλλεται από ένα εκπλητικής ομορφιάς δάσος, πώς είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει πυρασφάλεια, ή η Πυροσβεστική να εγγυηθεί εγγράφως ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα;

 

Εκλεισε η Παλλήνη

 

Τις παραμέτρους αυτές και άλλες έχουν θέσει έγκαιρα υπόψη του κ. Ανδριανού, αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών (π.χ. Αργύρη Ντινόπουλου) εκπρόσωποι της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ομως ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος, σημειωτέον, επανεξελέγη, το πήγε πιο μακριά. Εβαλε λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής, που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Ετσι, σωματεία και αθλούμενοι (πολίτες), όταν πήγαν τη Δευτέρα να γυμναστούν, βρήκαν τις πόρτες κλειστές.

 

Ο κ. Ζούτσος, με επιστολή του προς τον κ. Ανδριανό στις 31 Ιουλίου προειδοποιούσε...

 

«1. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραδόθηκαν σε αυτούς από τη γγΑ, ή τον ΟΣΚ. Οι παραπάνω κρατικοί φορείς κατασκεύασαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομικές άδειες με τεχνικές προδιαγραφές, που οι ίδιοι συνέταξαν και ενέκριναν. Αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές, που το ίδιο το κράτος εφάρμοσε, σήμερα τις κρίνει πλέον ως ανεπαρκείς...

 

2. Παράλληλα, μας καλείτε να νομιμοποιήσουμε, καθ' όσον αυθαίρετες, τις κατασκευές που μας παραδώσατε χωρίς να διαθέτουμε καν κατασκευαστικά σχέδια και λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει η στατική τους επάρκεια. Αυτό όμως συνεπάγεται αναμφιβόλως επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, αλλά και χρονική καθυστέρηση.

 

3. Τα παραπάνω ζητούνται από τους ΟΤΑ σε μια εποχή, όπου η μείωση των ΚΑΠ υπερβαίνει το 60% και η ΣΑΤΑ, μετά και την τελευταία μείωση κατά 53%, έχει πρακτικά εκμηδενισθεί...».

 

Πηγή: http://www.enet.gr/?.../2014&id=445969

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εχω ζήσει το πρόβλημα απο πολυ κοντά με 8 γήπεδα στην Αθήνα. Για την διεξαγωγή των αγώνων συνήθως υπογράφει και αναλαμβάνει την ευθύνη κάποιος παράγοντας ομάδας. Η ΕΠΟ το αποδέχεται διότι γνωρίζει το πρόβλημα. Πολλά απο τα γήπεδα εχουν σοβαρότατα προβλήματα στατικής επάρκειας. Στην πιθανότητα βέβαια να μην γίνουν οι αγώνες κάνουν ολοι το κορόιδο. Το κόστος επισκευής/ενίσχυσης καταλαβαίνετε οτι είναι σημαντικό και υπάρχει αδυναμία απο τις ομάδες και τους δήμους να το διαχειριστούν. Ταυτόχρονα πολλά γήπεδα θα πρεπει να βγουν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 1-3 χρόνια. Αν πάμε και σε δημόσιο διαγωνισμό τότε βλέπε 10ετία. Αν βάλουμε στην εξίσωση και το στοίχημα, ΟΠΑΠ, κλπ είναι προφανές οτι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.  Μην ξεχνάτε οτι η συντήρηση του στατικού φορέα είναι λέξη άγνωστη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πήρε μαι ολιγόμηνη παράταση όλη αυτή η ιστορία , αλλά θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά  δύσκολο να βγάλουνε κάποια άκρη , ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.