Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρική εγκατάσταση πισίνας


Jwatson

Recommended Posts

Γεια σας.

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας, ώστε να βρω μια μελέτη με τα σχέδια, τριφασικής ηλεκτρικής εγκατάστασης ιδιωτικής πισίνας, επιφάνειας περίπου 130τμ.

Ευχαριστώ

Βασίλης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Θα τα μελετήσω όλα, αν και το αρχείο που αναφέρεται ότι υπάρχει στο rapidshare δεν υπάρχει πλέον αν κατάλαβα καλά.

 

Μια ερώτηση έχω να κάνω, γιατί από το σχέδιο στο αρχείο pdf βλέπω ότι δεν υπάρχει ρελαί διαφυγής στην ηλεκτρική εγκατάσταση της πισίνας. Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην όλη λειτουργία; δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η μόνη περίπτωση να μην έχει ρελέ είναι να μην παίρνεις ρεύμα από το μετρητή αλλά από υφιστάμενο πίνακα που έχει αυτός κεντρικό ρελέ.

 

(Δεν ισχύει στο pdf αφού λέει από μετρητή ΔΕΗ)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Πρέπει να υπάρχει το ρελαί αλλά έχω την απορία μήπως και πέφτει κατά την όλη λειτουργία και το αποφεύγουν. Το ότι πρέπει να υπάρχει ούτε λόγος, αλλά και σε μια εγκατάσταση πισίνας που είδα εχθές, δεν έχουν καν εγκαταστήσει ρελαί και είναι σχετικά νέα η κατασκευή γύρω στα 4 χρόνια. Εκείνο που είδα επίσης, το δάπεδο του υπόγειο μηχανοστασίου της πισίνας, είχε γύρω στους 10 πόντους νερό που είχε μπει από την βροχή. Παρόλα αυτά, ο συντηρητής χειρίστηκε κάποιους ηλεκτρικούς διακόπτες πατώντας επάνω σε ένα  τούβλο! Όταν τον ρώτησα αν είναι ασφαλές το ότι δεν υπάρχει το ρελαί διαφυγής, μου είπε "τι κάνει αυτό;"

Τα σχόλια δικά σας. 

Link to comment
Share on other sites

Συχνα λογω κακοτεχνιων ή λογω τροπου κατασκευης το μηχανοστασιο μπαζει υγρασια ή ακομα και νερο απο την ραφη του μπετου, μιας και υποθετω δεν θα ριχνουν μονοκομματο το περιμετρικο τοιχειο με το δαπεδο... νερο μπορει να μπαινει και απο τα σημεια που οι σωληνες διαπερνουν το τοιχειο, οταν αυτο στεγνωσει και συσταλει λιγο και κανει ραφη. 

 Τωρα 10 ποντοι νερο ειναι απαραδεκτο....

 

Μεσα σε τετοιο περιβαλλον πρεπει να γινει καταλληλη επιλογη του πινακα και των υλικων.  Συνηθως οι διακοπτες και οι πινακες για μηχανοστασια ειναι αδιαβροχοι, με ελαστικα παρεμβυσματα-o rings κτλ, και δεν ερχεσαι σε επαφη με ταση. Οπως και να εχει ομως, ο ΔΔΕ ειναι υποχρεωτικος συμφωνα με το νομο και τους κανονες της τεχνης, και το πλημμυρισμενο δαπεδο ειναι απαραδεκτο. 

Αν δεν υπαρχει διαρροη δεν πεφτει, γιατι να πεσει.

 

Οταν βλεπω τετοιες καταστασεις αν πω καμια συμβουλη-κουβεντα και αντιμετωπιστω ως εξωγηινος απο το μαστορι το επομενο που κανω ειναι να φυγω μακρυα... μερικοι δεν προκειται ποτε να καταλαβουν, οτι και να κανεις

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.