Μετάβαση στο περιεχόμενο

MSc Μεταλλικές Κατασκευές


 

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Δεν είμαι σίγουρος αν είμαι στον σωστό τομέα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό με σπουδές γιαυτό και ποστάρω εδώ. Καθώς είμαι τελειόφοιτος πολιτικός μηχανικός στο ΑΠΘ, θέλω να κάνω στη συνέχεια ένα μεταπτυχιακό στις μεταλλικές κατασκευές. Προς το παρόν εντός Ευρώπης το μόνο που έχω βρεί είναι στο Imperial College. Θα ήμουν ευγνώμων εάν κάποιος είχε γνώση και άλλων αντίστοιχων μεταπτυχιακών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Δυστυχώς μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει αντίστοιχο section με σπουδές, αν μπορεί κάποιος να το μεταφέρει θα ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ και συγνώμη. 

Edited by mpalie
Link to comment
Share on other sites

θέτεις ως προϋπόθεση το πανεπιστήμιο να έχει ανεξάρτητο τομέα μεταλλικών κατασκευών?

 

πιθανώς να βρίσκεις λίγα προγράμματα με αυτό το "φίλτρο" γιατί οι περισσότεροι μπορεί σαν εμάς να έχουν όλα τα δομοστατικά μαζεμένα και να επιλέγει ο καθένας το συνδυασμό της αρεσκείας του. για ψάξε και με άλλα tags.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο.

Εκτός του Imperial που ανέφερες, καλό πρόγραμμα που όμως εμπεριέχει μεταλλικές κατασκευές είναι το

Structural engineering στο TU Delft στην Ολλανδία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα μου. Θα ήθελα κάποιο που να είναι απόλυτα εξειδικευμένο στις μεταλλικές κατασκευές και όχι να προκύπτει έπειτα από επιλογή τομέα κτλ. Το ξέρω πως είναι δύσκολο να βρω κάτι τέτοιο ωστόσο. Κατά βάση τα πανεπιστήμια έχουν MSc Civil Engineer που είναι κάτι γενικό γιαυτό και δεν ξέρω κατα πόσο ωφέλιμο θα είναι ως προς τις γνώσεις που προσφέρει. Γιατί ίσως πράγματα που έχουμε ήδη δει εμείς στην 5ετή φοίτηση εδώ στην Ελλάδα, αυτοί να τα έχουν στα μεταπτυχιακά τους και δεν θέλω να τα επαναλάβω.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω γιατί κι εμένα ήταν αυτός ο καημός μου :P. Αλλά δύσκολο να βρεις μόνο μεταλλικές κατασκευές.

Κοίτα στο μεταπτυχιακό στην Ολλανδία από ότι έχω ακούσει και δει από φίλους, μαθαίνουν πολύ επιφανειακά πράγματα και κατά βάση το υπόβαθρο.

Π.χ. δε θα σου πουν στην εργασία σου φτιάξε μας ένα σύμμικτο κτίριο και δείξε μας και τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες και τα σχέδια και την ανάλυση που έκανες κτλ.

Όντως πολλά τα έχουμε διδαχθεί προπτυχιακά.

Στο εξωτερικό αν μπορείς να πας για μεταπτυχιακό όμως πήγαινε όχι για τις γνώσεις που θα σου προσφέρει αλλά για να δεις άλλον τρόπο σκέψης, άλλη νοοτροπία.

Άλλωστε οι 5ετείς σπουδές μας είναι ισάξιες με τίτλο MSc και αν δεν είναι ακόμα, πρέπει να αναγνωριστούν!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς επειδή ήδη από το προπτυχιακό έχουμε διδαχθεί σχεδόν τα πάντα, το μεταπτυχιακό συνήθως είναι η επανάληψη του τομέα, πολύ συχνά στην ίδια αίθουσα με τους προπτυχιακούς φοιτητές! Η μόνη του χρησιμότητα είναι ότι αποτελεί ένα περιβάλλον από το οποίο μπορεί να προκύψει κάποια δουλειά, αν δεν έχεις δικές σου διασυνδέσεις.

 

Εφόσον είσαι αποφασισμένος να αφοσιωθείς στα σίδερα, μπορεί να σε ωφελούσε να δεις το υλικό αυτό με τα μάτια κάποιας άλλης ειδικότητας. Πχ σε τμήμα μηχανολόγων, μεταλλουργών, ναυπηγών.. Η τεχνολογία συγκολλήσεων, η αντιδιαβρωτική τεχνολογία, oι κατεργασίες, τα κράματα.. είναι χρήσιμες γνώσεις που μπορούν να σου ανοίξουν τις πόρτες για τα λεγόμενα heavy industries, όπως λέγονται στην ιαπωνία και την κορέα οι εταιρείες που κατασκευάζουν πλοία, τρένα, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, δεξαμενές, πετρελαιαγωγούς, κτίρια, γέφυρες, τανξ, ανεμογεννήτιρες, λέβητες, τουρμπίνες υδροηλεκτρικών, πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, τα πάντα.. huyndai heavy industries, kawaskaki heavy industries, mitsubishi heavy industries, daewoo-sampsung heavy industries και πάει λέγοντας..

Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον από τη στιγμή που παίρνεις το δίπλωμα σου και είσαι μηχανικός καλό είναι να μη βασίζεσαι στο τι θα σου διδάξει ένα πρόγραμμα MSc.

Από μόνος σου θα πρέπει να μαζέψεις υλικό για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει (εδώ μεταλλικές κατασκευές) και να το ψάχνεις! Η γνώση αποκρύπτεται πολλές φορές και ως εκ τούτου κλέβεται ;)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σας συνάδελφοι. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω σίγουρα κατά πόσο είναι απαραίτητο ένα μεταπτυχιακό στις μέρες μας. Γιατί από άποψη γνώσεων σίγουρα βοηθάει αλλά μπορείς να επιβιώσεις και χωρίς αυτό. Κατά τα άλλα το θεωρώ ένα εμπορικό παρασκεύασμα. Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν είναι τόσο εύκολα πλέον να βρείς δουλειά χωρίς ένα μεταπτυχιακό. Πιθανότατα σε αυτό μπορούν να απαντήσουν μεγαλύτεροι σε ηλικία. Παρόλ' αυτά θέλω να κάνω κυρίως για να αποκτήσω και μια σύνδεση με εταιρίες. 

Link to comment
Share on other sites

Σωστά το σκέφτεσαι συνάδελφε. Βασικά τη σύνδεση με εταιρεία να επιδιώξεις. Αυτό βέβαια κατά την επιλογή του θέματος της διατριβής σου και μέσω του καθηγητή με τον οποίον θα συνεργαστείς. Κατά τα άλλα στις εταιρείες που θα πας δε θα σε ρωτήσουν τι βαθμούς έχεις κτλ. Προϋπηρεσία θέλουν και να μπορείς να αυξήσεις τα κέρδη τους με τη δουλειά σου. Σίγουρα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα το μεταπτυχιακό ασυζητητί και αξίζει να κάνεις. Αλλά δίνω έμφαση στο ότι πρωτίστως ό,τι μαθαίνεις το πετυχαίνεις επειδή έχεις ψαχτεί εσύ! Αυτήν την άποψη έχω διαμορφώσει ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια!

Link to comment
Share on other sites

τη σύνδεση με εταιρεία να επιδιώξεις. Αυτό βέβαια κατά την επιλογή του θέματος της διατριβής σου και μέσω του καθηγητή με τον οποίον θα συνεργαστείς.

 

τουλάχιστον στην ελλάδα τέτοια σύνδεση δε πολυγίνεται διότι οι καθηγητές είναι και οι ίδιοι αποσυνδεδεμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.