Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβες από σεισμό


 
KF

Recommended Posts

Με πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

 

Στην παρούσα εργασία εξετάζονται βλάβες από το σεισμό της Αθήνας του 1999 σε κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι βλάβες κατηγοριοποιούνται, εξηγείται η αιτία τους και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα. Επιβεβαιώνεται η σημασία της σωστής διαστασιολόγησης και λεπτομερειών όπλισης των μελών και των κόμβων των κτηρίων και η ανάγκη αυστηρής υλοποίησης τους στην κατασκευή.

 

http://free-ebooks.gr/el/ebooks/download/3987/MfhTdNglMy

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι? Εδω που ειμαι εχω παρατηρησει οτι οι συνδετηρες δεν καμπτονται οπως αναφερεται στο pdf... Η μια ακρη των συνδετηρων σχηματιζει γωνια 45 ενω η αλλη 90. Αυτο το κανουν ολοι οι σιδεραδες (2-3) εδω.... ειναι κανονας. Εχω δει τι μηχανημα εχουν για να στραβωνουν το πλεγμα των συνδετηρων και πως γινεται, οποτε εχω απορια ποια η σωστη σειρα για να λυγιστει σωστα το πλεγμα. Πρεπει να λυγισουν 10-15 ποντους κατα 135, να βγαλουν απο το μηχανημα το πλεγμα, τουμπα το πλεγμα και μετα να ξεκινησουν απο την αλλη ακρη οπως συνηθως κανουν? 

Αν τα λεω σωστα, επειδη αυτοι βαριουνται να κανουν μια επιπλεον κινηση ο κοσμος πληρωνει τοσο σιδηρο που στην πραξη δεν θα προσφερει το 100% απο οσο θα μπορουσε αν η διαμορφωση ηταν σωστη...ε?

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με τους μανδυες δεν ειναι οι μοιρες που καμπεται το πλεγμα. Αυτες βγαινουν ευκολα σε γωνια 45 μοιρων. Δεν ξερω τι κουρμπαδορους δουλευουν στην περιοχη σου αλλα το θεωρω απιθανο....

 

Το προβλημα ειναι στο μηκος του γαντζου. Αυτο για να βγει σωστα, θα πρεπει το πλεγμα να εχει και το αναλογο μηκος...και επειδη αυτα ειναι τυποποιημενα ανα 0,20εκ. αν θυμαμαι καλα και προκειμενου να μην τους μενουν ρεταλια, προτιμουν να βγαλουν μικροτερους τους γαντζους....

Link to comment
Share on other sites

Με τα συγκολλητά (κλωβοί συνδετήρων, δηλ. μεμονωμένες φουρκέτες που συγκολλούνται ανά διαστήματα με διαμήκη κατασκευαστικό/βοηθητικό οπλισμό) δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα... (Το μόνο ζήτημα που τίθεται για τα συγκολλητά είναι η ποιότητα της συγκόλλησης...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.