Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρέωση κατασκευής εγκατάστασης φυσικού αερίου.


hara

Recommended Posts

Καλημερα, θα ηθελα να ρωτησω κατι αν μπορει καποιος να βοηθησει. Έκανα αιτηση αποπερατωσης σε ενα σπιτι μιας οικοδομης που εγινε το 1994 και μεσα σε ολα που μου ζητηθηκαν οταν φτασαμε στο τελευταιο σταδιο ζητησαν μελετη απο Μηχανολογο Μηχανικο για το φυσικο αεριο ενω ειχε γινει οταν ανεγερθηκε η οικοδομη. Ειναι δυνατον να με υποχρεωσουν να βαλω και της εγκαταστασεις ενω υπαρχει νομος που οριζει οτι υποχρεωνονται να βαλουν τις εγκαταστασεις οι οικοδομες που ανεγερθηκαν απο το 2004 και μετα. Υπαρχει πιθανοτητα εφοσον εχει γινει αυτη η μελετη να μη ξαναγινει? Το σπιτι ειναι σε τελευταιο σταδιο, εχει σοβατιστει αχουν μπει πλακακια και ειδη υγιεινης..

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε ποιά πόλη είναι το σπίτι.

Ποιοί σου ζήτησαν μελέτη;

Γιατί σου ζήτησαν μελέτη (αφού όπως λες υπάρχει ήδη μελέτη);

 

Αν κατάλαβα καλά είσαι ο μελετητής. Είσαι και ο κατασκευαστής;

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι απλα ο ιδιοκτητης.το χαρτι αυτο το ζητησε υπαλληλος της πολεοδομιας απο τη μηχανικο μου για να μπει η υπογραφη και να μπορεσω να συνεχισω.το σπιτι ειναι στο μαρουσι. Αυτο μου κανει και εμενα εντυπωση. Αφου εχει γινει η μελετη για το φυσικο αεριο οταν εγινε η οικοδομη και το γραφει πανω η αδεια για ποιο λογο πρεπει να κανουν καινουργια μελετη.απλα για να δωσω αλλα 1300 ευρω στο Μηχανολογο Μηχανικο? Υπαρχει πιθανοτητα να εχει αλλαξει κατι?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

hara, μη γράφεις με κεφαλαία γράμματα. Στο ίντερνετ τα κεφαλαία ισοδυναμούν με το να φωνάζεις και θεωρείται αγένεια. Αν θέλεις κάνε μια επεξεργασία στις δημοσιεύσεις σου για να μη σου γίνει παρατήρηση από τους moderators. Το κουμπί είναι πάνω δεξιά.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησε από εδώ: http://www.michanikos.gr/ftopic3731.html

Έχει γραφτεί ειδικά για όσους δεν είναι εκικοιωμένοι με τα fora.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς είναι δυνατόν και το συνηθίζουν τώρα πια αν και δεν είναι νόμιμο . Και μένα που είμαι μηχανικός με υποχρέωσε ο μηχανολόγος της Πολεοδομίας Μενιδίου να ξαναυποβάλλω καύσιμο αέριο και να στείλω τη μελέτη στην ΕΠΑ για απλή αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος και ονόματος ιδιοκτητών και ας είχε η άδεια πάρει παράταση επ' αόριστον και ας ήταν η άδεια του 2003 . Ελληνικό μπάχαλο!!!!

Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/ftopic3593.html Στην συζήτηση αυτή αναφέρεται ότι ο νόμος που προβλέπει την υποχρεωτική κατασκευή των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου είναι από το 1994 περίπου.

 

Τώρα, υποθέτω ότι σου ζητάνε νέα μελέτη διότι η κατασκευή της εσωτερικής εγκατάσταση με βάση την παλιά μελέτη είναι από ανέφικτη μέχρι επικίνδυνη.

Σκέψου εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις αέριο, ή όχι.

Αν είσαι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται (στα επόμενα 5-10 χρόνια) να χρησιμοποιήσεις αέριο, και δεν θέλεις να πληρώσεις τώρα το κόστος των σωλήνων αερίου, τότε μπορείς απλώς να υποβάλλεις μία τυπική μελέτη και ΜΟΝΟ. Το θέμα είναι να μην έρθουν να σου κάνουν αυτοψία από την πολεοδομία.

Αν πάλι σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις αέριο, σκέψου ότι κάνεις μία επένδυση και μην κάνεις οικονομία εκεί που δεν πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για να συνεχίσουμε λίγο την συζήτηση που άρχισε πριν λίγο καιρό , θα ήθελα να πω τα εξείς :

Η νομοθεσία που αφορά το καύσιμο αέριο είναι η παρακάτω :

1) Π.Δ. 420/87 ΚΑΙ Π.Δ. 321/88

2) Π.Δ. 38/91 ΚΑΙ Π.Δ. 48/95 ΚΑΙ Π.Δ. 55/00

3) ΤΟΤΕΕ 2471/86

4) Ν. 2364/95

5) ΚΥΑ Δ3/Α/5286/97

6) ΚΥΑ Δ3/Α/11346 (ΦΕΚ 963/Β/15-7-03)

7) Ν. 3175/03 και ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 27/2004

 

Μπορεί να πρόκειται για λάθος ? Πότε έγινε η αρχική μελέτη ? Με ποιές προδιαγραφές ? Μήπως άλλαξε ο Νόμος και τώρα πρέπει να υποβάλλει με τις νέες προδιαγραφές ?

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για άδεια του 1993-1994 και ο 420/87 , λέει οτι εφαρμόζεται η μελέτη ανεξάρτητα από την δυνατότητα σύνδεσης. Τώρα η αρμοδιότητα πέρασε στην ΕΠΑ κλπ. (ιδιώτης). Οι μελέτες εγκρίνονται από τις ΕΠΑ και πληρώνεις τον έλεγχο κλπ..

Και παλιότερη κατασκευή να ήταν θα της ζητούσαν μελέτη. Οι προδιαγραφές σύνταξης της μελέτης είναι σήμερα διαφορετικές από ότι ήταν τότε (1994).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.