Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατακτήριες / Δικαιώματα Διπλ. Ηλεκτρολόγου & Μηχανολόγου Μηχανικού


Recommended Posts

Αποφάσισα να προβώ στη διαδικασία κατατακτήριων.

Σκοπός μου είναι να μπορώ να συνεχίσω το επάγγελμά μου ως Ηλ. Μηχανικός, με επέκταση των δικαιωμάτων μου, και παράλληλη άσκηση των καθηκόντων του Μηχανολόγου.

 

Για να μπορέσω να αποφασίσω σε ποιο επάγγελμα να προσανατολιστώ, θέλω τις γνώσεις σας όσον αφορά τα δικαιώματα των Διπλ Μηχανολόγων στις Ηλεκτρολογικές εργασίες (Σχέδια, Μελέτες, Κατασκευές, Επιβλέψεις σε KW), και ποια η διαφοροποίησή τους γενικότερα σε σχέση με τον Διπλ Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

 

Ρωτάω γιατι νομίζω πως οι Διπλ  Μηχανολόγοι έχουν απεριόριστη άδεια σε Ηλεκτρολογικές Εργασίες, κάτι που ακόμα και οι πτυχιούχοι Ηλεκτρολόγοι δεν έχουν... 

 

Τα φώτα σας γιατί δεν τα ξέρω καθόλου αυτά τα θέματα. Αν κάνω κάπου λάθος δειξτε ανοχή.

 

Σας ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε μου,

Πράγματι τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων ΜΜ, ΗΜ είναι κοινά. Οπότε ένας διπλ.μηχανολόγος έχει απεριόριστα δικαιώματα στα ηλεκτρολογικά και από την άλλη ένας διπλ.ηλεκτρολόγος απεριόριστα στα μηχανολογικά. 

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή όποια σχολή και να τελειώσεις δεν αλλάζει κατι στα δικαιώματα??? Δεν ήξερα οτι και οι ηλεκτρολόγοι έχουν τα δικαιώματα των μηχανολόγων... Ελλάς....

Οι ΗΜ μαθαίνουν μηχανολογικά όντως ή απλά έχουν τα δικαιώματα?

 

Με ενδιαφέρει αρχικά η μεγαλύτερη επιμόρφωση κυρίως στα ηλεκτρολογικά, όχι ότι τα μηχανολογικά με αφήνουν αδιάφορο. Δουλεύω σε Τεχνική - Ναυπιγοεπισκευαστική εταιρία.

Θα ήθελα τις γνώμες σας αλλά και τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Για τους διπλωματούχους μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και ναυπηγούς μηχανικούς ισχύουν τα ίδια δικαιώματα στα Η/Μ πλην των πλοίων που νομίζω έχουν παραπάνω δικαιώματα οι ναυπηγοί.

 

Παλιά υπήρχε μια σχολή, "Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών".

Αργότερα οι σχολές χωρίστηκαν σε μηχανολόγων και σε ηλεκτρολόγων αλλά η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει οπότε έχουμε οι μηχανολόγοι δικαίωμα υπογραφής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και οι ηλεκτρολόγοι δικαίωμα υπογραφής μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

 

Στην πράξη, οι περισσότερες Η/Μ εγκαταστάσεις συνδυάζουν και τα δύο οπότε είτε μαθαίνεις και τα δύο είτε βρίσκεις συνεργάτη της άλλης ειδικότητας και προχωράς. 

 

Για τους αποφοίτους ΤΕΙ δεν είμαι σίγουρος αν έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά στην πράξη ασχολούνται με όλα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ σε ευχαριστω φιλε μου. Νομίζω βεβαια οτι είναι κατι άπιαστο για μενα αυτο...

Το Μετσόβιο υπερέχει έναντι των άλλων σχολών στα δικαιώματα? Μιλαω για ιδια επαγγέλματα πχ μηχανολόγος σε σχεση με το πανεπ. Πατρων.

Edited by sfinas
Link to comment
Share on other sites

Το Μετσόβιο υπερέχει έναντι των άλλων σχολών στα δικαιώματα? Μιλαω για ιδια επαγγέλματα πχ μηχανολόγος σε σχεση με το πανεπ. Πατρων.

 

Αν είναι δυνατόν να ρωτάς τέτοια πράγματα,σοβαρά τώρα

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητα άπιαστο, κοίτα τις βάσεις των κατατακτηρίων και όχι των εισαγωγικών εξετάσεων και μετά κρίνε.Λόγω κρίσης όλο και περισσότεροι δεν δίνουν κατατακτήριες εξετάσεις.

 

Όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί της ίδιας ειδικότητας έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα ανεξάρτητα από την πολυτεχνική σχολή που τους έδωσε το δίπλωμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.