Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση εντός οικισμού


Recommended Posts

Σε εντός οικισμου περιοχή έχω οικόπεδο 1,5 στρέμματα και θέλω να του κάνω κατάτμηση για να προκύψουν 2 οικόπεδα. α) θα μπορέσει να κάνει ο πελάτης μου παραχώρηση (άνω των 50 μ μήκος) λωρίδα πλάτους 4 μ και θα περάσει αυτό από ΣΧΟΠ ή θα μου πουν από την πολεοδομία ότι δεν μπορεί να γίνει λόγω της περιβόητης απόφασης του ΣτΕ? β) εαν αφήσει λιγότερο από 50 μ μήκος λωρίδας και ίσως μια πλατεία στο τέλος τότε η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει μέσω του Δήμου αν δεν κάνω λάθος, τότε μπορεί μελοντικά να κολλήσει κάπου στην πολεοδομία το θέμα εαν το ένα οικόπεδο που θα δημιουργηθεί θέλει να χτίσει αυτόνομα π.χ. όλη την δόμηση που δικαιούται (max 400 τ.μ.)

Link to comment
Share on other sites

.................. αν βρεις συμβολαιογράφο να σου συντάξει συμβολαιο (χλωμό) και υποθηκοφύλακα να στο μεταγράψει (έως κινέζικο) .... τότε ναι μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

α, κατάλαβα είναι οριστικό και αμετάκλητο δλδ ότι δεν μπορείς να κάνεις παραχώρηση δρόμου για να κόψεις οικόπεδα

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ανατρέπει πολλά.

Μήπως μπορείτε να βρείτε και το σχετικό έγγραφο του ΠΕ.ΧΩ. Κρήτης ώστε να γνωρίζουμε και το πως ακριβώς τέθηκε το ερώτημα;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω το έγγραφο από την Περιφέρεια αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έκανα κατάτμηση με βάση αυτό το έγγραφο (μετά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του ΣτΕ) και με της ευλογίες του τοπογράφου της Πολεοδομίας Ηρακλείου.

 

Τι έκανα δηλαδή :

 

Είχα ένα οικόπεδο με πρόσωπο σε υφιστάμενο δρόμο (πρόσωπο 25μ.) και έκοψα το ένα οικόπεδο να έχει πρόσωπο 20μ και εμβαδόν 700τμ και το δεύτερο 5μ πρόσωπο (με μια λωρίδα σαν δρόμος προς το βάθος του) με εμβαδόν 1200τμ. Η λωρίδα σαν δρόμος είναι μέρος του 2ου οικοπέδου και δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη δρόμος. Αυτό μου το είπε ο τοπογράφος της πολεοδομίας (να μην αναφέρω πουθενά τη λέξη δρόμος) και είσαι απόλυτα καλυμμένος.

 

Συγκεκριμένα μου είπε: «Αυτά μας βάζουν τώρα και κάνουμε με της μα.....κιες τους»

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.