Μετάβαση στο περιεχόμενο

Oικόπεδο μη οικοδομήσιμο εντός ΣΠ


Recommended Posts

δεν ειμαι μηχανικος ,υποψηφιος αγοραστης ειμαι ...

το οικοπεδο ειναι στο Αιγαλεω

Πραξη εφαρμογης ,δηλαδη αν ειναι εντος σχεδιου?Ναι

Αν προσπαθησω με τακτοποιηση στην πολεοδομια νομιμα δεν θα εχουν μεγαλο προβλημα οι διπλανοι που το εχουν παρουσιασει το 1977 και ο αλλος το 2001 οικοδομησιμο με ψευτικα τοπογραφικα?

Οι οροι δομησης της περιοχης ειναι πλατος 8 και με παρεκκλιση 6.

Τελος αν το 'τραβηξω' τμημα της μαντρας (στο σημειο Β) 0,30 μ οπως δειχνω στο τοπογραφικο "ατυπα" και φτιαξω νεο τοπογραφικο,τι θα μπορουσε να γινει?

αυτο θα περιελθει στην κατοχη μου μετα απο 20 χρονια απο χρησηκτησια?

post-10330-131887217028_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού πήρατε τις απαντήσεις σας, παρακαλώ να αποτανθείτε πλέον σ' έναν μηχανικό της επιλογής σας για να σας κάνει την τακτοποίηση...

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια σε όλους!!!!

Ειδικά στον tal που την παλεύει χωρίς να είναι μηχανικός!

tal νομίζω όμως ότι πλέον έχει ξεφύγει από το χέρι σου η κατάσταση κ ο agior κάλυψε όλους.Καλύτερα ν' ακολουθήσεις τη συμβουλή του.

Link to comment
Share on other sites

Κυριοι, δεν προσπαθω να κανω τον εξυπνο ουτε να γινω μηχανικος...

Εχω παει ηδη σε 4 μηχανικους και ολοι αφου πρωτα "το ψαχνουν" και λενε: Ελα μωρε εχω εγω τις ακρες μου ,θα "τραβηξουμε" και την κορδελα να μακρινει καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα ,"πρεπει να γινει 5μ" και μετα χανονται...

Δεν ειπα σε κανεναν πως θελω να το κανει για τη ψυχη των εκλιποντων συγγενων του!!!!

Απλα κανεις πλεον δεν ενδιαφερετε για κανενα ετσι και εγω το ψαχνω μονος μου πλεον.

Ειναι κακο που θελω να τη βρω την ακρη και να μεγαλωσουν τα παιδια μου σε ενα περιβαλλον καλυτερο απο ενα δωματιο 2.90 χ 3.20 το οποιο στη καλυτερη θα εχει απο ακρη σε ακρη παραθυρα οχι για να βλεπουν τη θεα αλλα επειδη ειναι ημιυπαιρθιος?

Και στη τελικη σας λεω πως αν παω για νομιμη τακτοποιηση θα εκθεσω χωρις εγω να ειμαι παρανομος 2 μηχανικους και 2 αδειες...

Αλλα τελικα το συστημα και το κρατος ειναι αυτο που θελει χαβιεδες και ιδιοτελεις ρουφιανους.

 

Παντως σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας!!!

και αν εχετε να παραθεσετε και κατι αλλο με χαρα θα το δω!

Link to comment
Share on other sites

1) οικόπεδο που δεν οικοδομείται ούτε και με το άρθρο 25 είναι προσκυρωτέο.-

2) για να γίνει τακτοποίηση πρέπει να αποκτήσει το πρόσωπο έστω της παρέκκλισης, δηλαδή στην περίπτωσή μας από ότι κατάλαβα τα 6μ. Τα 5μ είναι ευεργετική διάταξη (αρ. 25) του "παραθύρου". ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡ. 25.!!!! . -

3) επειδή τώρα είδα και το τοπογραφικό (οχι το αρχικό σκαρίφημα), τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο από την πλευρά ΒΓΔ : Με μετάθεση του ορίου προς το δρόμο, της πολυκατοικίας κατά 1,30μ τουλάχιστο και αποδοση ισου εμβαδού από το οικόπεδο σου, στη πολυκατοικία στο τμήμα της πλευράς ΓΔ. Αυτό προϋποθέτει ότι θα παραιτηθείς των κτισμάτων που υπάρχουν στο οικόπεδό σου tal.

Επίσης tal όταν αναφερόμουν στους 30 πόντους είχα στο μυαλό μου άλλη διάταξη (θεωρητικούς μεσότοιχους) γράψε λάθος.

 

Τέλος αν βρείς μηχανικό που να σου κάνει τοπογραφικό με "5μ" στο δρόμο θα μπορέσεις να αποφύγεις τη διαδρομή (επίπονη και χρονοβόρα) της τακτοποίησης, όμως όπως είπα και προηγουμένως θα είσαι μετέωρος.

Αυτά και καλή σου τύχη. Ενημέρωσέ μας όταν βρείς άκρη. Έχει ενδιαφέρον το θέμα σου.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO

Γιατί στην τακτοποίηση πρέπει να γίνει ανταλλαγή; μπορεί να τακτοποιηθεί αν προσκυρώσει ένα τρίγωνο για να αποκτήσει πρόσωπο 6 μ.

tal

Πήγαινε στην πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και αφού θέσεις τα ερωτήματα μπορεί οι απαντήσεις να λύνουν το πρόβλημα. Και ενημέρωσέ μας για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Για τον απλούστατο λόγο του ότι το διπλανό έχει ήδη δομήσει και όπως είναι φυσικό θα έχει εξαντλήσει τη δόμηση που προκύπτει απο τον συντελεστή. ΔΕΝ μπορείς να απομειώσεις το εμβαδό του προσκυρώνοντας τμήμα του σε όμορο, καθιστώντας το με αυθαίρετη δόμηση, προκειμένου να τακτοποιήσεις το όμορο. Έτσι γίνεται ανταλλαγή ίσων εδαφικών τμημάτων.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO

Πολύ σωστό.

Όμως (ελπίζω να μη κάνω λάθος) επειδή η λωρίδα είναι 1,30Χ4/2=2,6 τ.μ. μήπως πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα.

Αλλά και η τακτοποίηση με ανταλλαγή ίσως να προτιμηθεί αν θέλει να οικοδομήσει από την αρχή.

Γενικά η λογική μας πρέπει να είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση.

Μη ξεχνάμε ότι ή πολεοδομική νομοθεσία διαπνέεται από ένα πνεύμα να εξαντλούνται όλες οι περιπτώσεις για να μπορεί ένα οικόπεδο να οικοδομηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Στην πολεοδομία Αιγάλεω έχω υποβάλει πολλές τακτοποιήσεις, είναι καλά ενημερωμένοι οι συνάδελφοι εκεί που θα το κοιτάξουν. Και μη κολλάς στο πως ενήργησαν οι άλλοι για να κάνουν τις οικοδομές τους, κοίταξε το συμφέρον σου σε συνάρτηση με τα νόμιμα. Οταν θα προσκομίσουν τους τίτλους τους τότε θα δείς πλάκα :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας αλλα και για τις συμβουλες σας!

Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα πως θα αρχιζω να βρισκω ακρη μετα απο τοσο καιρο ψαξιματος στο internet...

 

Ενημερωτικα σας λεω πως βιαζομαι λιγακι διοτι εχω καταθεσει χαρτια στον ΟΕΚ για δανειο και θελω να φτιαξω την πλευρα αυτη με 5 ή 6 μετρα (6 το βλεπω δυσκολο) οσο ποιο συντομα γινετε (παντρευομαι τον Ιουνιο) ,διοτι ο ΟΕΚ δεν εγκρινει δανεια σε μη οικοδομησιμα οικοπεδα.Οποτε φτιαχνωντας το 'νεο' τοπογραφικο το καταθετω και ειμαι ΟΚ απο τον ΟΕΚ.

 

Απο την αλλη μιλωντας με τον μηχανικο της ΑΖ (νεας) οικοδομης δεκτηκε να μου φτιαξει τοπογραφικο με 5μ.

Ο οποιος ειπαμε εχει κανει τακτοποιηση στην πλευρα ΒΓΔ ακριβως με τον τροπο που ειπε ο GRTOPO ,αλλα μονο στο τοπογραφικο του (καταλαβαινετε τι εννοω) ,πραγμα που ο ιδιοκτητης του κτισματος εμαθε

απο τη δικη μου "ανασκαφη". Οχι επειδη ο ανθρωπος ηθελε να παρανομησει,αλλα λογο καποιας πλημηρας καποτε στη πολεοδομια εχουν χαθει τα παντα απο το 1973-1979.Εξαλου και σιγα μην δεν βρεθουν κανα-δυο σε μια πολυκατοικια 25 διαμερισματων που χωρις λογο δεν θα θελουν να "τους παρω τη πρασια" και να τραβηξουν οποιον ενδιαφερεται για νομιμη τακτοποιηση στα δικαστηρια για αρκετο καιρο. Ασε που θα ειναι και πολυ καλη ασχολια για κανεναν ενοικο συνταξιουχο που δεν θα εχει με τι να ασχοληθει! Οποτε...!!!

 

ΑΝ λοιπον κανω κατι τετοιο παρανομα θα ειμαι μετεωρος σε περιπτωση καρφωτης και ελεγχου ? Και μεχρι το περας της εικοσαετιας οπου θα γινει χρησηκτησια,Σωστα?

 

Ενημερωτικα επεισης αναφερω πως επειδη το κτισμα ειναι σε αριστη κατασταση ΔΕΝ εχω σκοπο να οικοδομησω για τα επομενα 15-20 χρονια,πρωτα ο Θεός.

 

Και τελος τι εννοεις πως θα πρεπει να παρετηθω των κτισματων μου?

 

Α! και στη πολεοδομια εχω παει 5-6 φορες ,αλλα μια τα συμβουλια,μια οι απεργιες μια τα προσωπικα του καθενος ....

Το μονο που μου ειπαν για να μπορεσω να συνεχισω ειναι οτι θελουν λεει τοπογραφικο ολου του τετραγωνου που ανηκω ,του πλατους του δρομου και του πεζοδρομιου αλλα Ακουσων...και του απεναντι τετραγωνου!!!!

 

Και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.