Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχισε το «κούρεμα» του ΤΑΙΠΕΔ


Engineer

Recommended Posts

Κομμάτι – κομμάτι σχεδιάζει να «κουρέψει» η νέα κυβέρνηση το ΤΑΙΠΕΔ, αρχίζοντας από τα 16 περιφερειακά αεροδρόμια, συνεχίζοντας με το Ελληνικό (η συμφωνία του οποίου δεν έχει περάσει από τη Βουλή, και ούτε πρόκειται να περάσει) και ολοκληρώνοντας με την ακύρωση διαγωνισμών όπως της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΣΦΑ.

 

 

Το νέο κομμάτι που αφαιρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτό του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την πώληση του 30% και μάλιστα αυτό είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Οπως όλα δείχνουν η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητά πίσω το ποσοστό αυτό που είχε δοθεί το 2011, με αποτέλεσμα να τερματίζεται κάθε συζήτηση για διαγωνισμό. Στόχος της κυβέρνησης είναι διατηρηθεί υπό κρατικό έλεγχο ο αερολιμένας και να μείνει το 55% στην εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

 

Ομοίως ανακαλείται και η πρόθεση για επέκταση της παραχώρησης στην Hochtief κατά 20 ακόμη χρόνια.

 

Βεβαίως, η διαδικασία επιστροφής των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο παρουσιάζει ορισμένα ουσιαστικά τεχνικά προβλήματα. Είτε θα αποφασιστεί η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και η ευθύνη των περιουσιακών στοιχείων θα μεταφερθεί στη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων είτε θα πρέπει να εμπλακούν στην υπόθεση το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Σε κάθε περίπτωση, εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ και να ανακληθούν όλοι οι διαγωνισμοί που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Η «κρατικοποίηση» αυτή, όμως, προϋποθέτει χρήμα και πολλές δικαστικές διαμάχες με τους επενδυτές που ήρθαν στην Ελλάδα, πήραν μέρος στους διαγωνισμούς, πλειοδότησαν και πλέον θα πεταχτούν έξω.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/c...D/#.VMvWeyusVnY

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

σε κάποια συμφωνώ....

αλλά ελπίζω κάτι ακίνητα στην πλάκα και αλού που κάποιοι τα είχαν κάνει δικά τους να συνεχίσει η παραχωρήσή τους

 

γενικά κάτι  μικρές ιδιοκτησίες πρέπει να παραχωρηθούν και ας είναι για 99 χρόνια αντί να τα κοιτάμε

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.