Μετάβαση στο περιεχόμενο

ρυμοτόμηση εκτός σχεδίου


anavatis

Recommended Posts

Γειά σας. Έχω ένα ξενοδοχείο μεγάλης κλίμακας σε εκτός σχεδίου περιοχή. η οικοδομική άδεια εκδόθηκε πριν 40 χρόνια σε έκταση 20 στρέμματα ενιαίο γήπεδο τώρα ένας δημόσιος ασφαλτοστρωμένος δρόμος το έχει 'κόψει' περίπου στα 2.ο δρόμος χαρακτηρίζεται σε πρόσφατο εξαρτημένο τοπογραφικό αποτύπωσης μηχανικού ως 'κοινοτικός' (δεν γνωρίζω αν έχει δημοσιευθεί επίσημα ο χαρακτηρισμός) αλλά είναι εμφανές ότι μιλάμε για δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο χρησιμοποιείται γενικά απ' όλους του χρήστες της γης στην περιοχή.είναι επιπλέον ο μοναδικός με τον οποίο πραγματοποιείται η πρόσβαση στα περισσότερα ξενοδοχεία της περιοχής. υπάρχουν τώρα  αυθαίρετα που πρέπει να ρυθμιστούν. τι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή?

ας πούμε ότι το γήπεδο ρυμοτομήθηκε. τότε ο όγκος του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα καθίσταται σε μεγάλο μέρος του αυθαίρετος στο τμήμα γηπέδου, πράγμα που 'ακούγεται' παράλογο. επίσης στο δεξί τμήμα έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα βοηθητικά κτίσματα. Να γίνουν 2 υπαγωγές , μία για το κάθε τμήμα? στην περίπτωση αυτή, το ξενοδοχείο ενώ είναι νόμιμα κτισμένο με εγκεκριμένα σχέδια σε κάθε όροφο, τώρα για την ρύθμιση των αυθαίρετων τμημάτων αν ληφθεί υπόψη μόνο το μισό τμήμα του γηπέδου θα καταστεί αυθαίρετο στο μεγαλύτερο τμήμα του?

Μήπως ισχύει κάτι για τις απαλλοτριώσεις σε εκτός σχεδίου που πρέπει να ληφθεί υπόψη? :confused:

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

- εσυ ονομαζεις τον δρομο "δημοσιο"...μαλλον με την εννοια οτι διερχονται διαφοροι τριτοι...

- ο τοπογραφος τον ονομασε "κοινοτικο" [ αρα, θα τον ρωτησεις  πού στηριξε αυτον τον χαρακτηρισμο]

Πάντως, αν ειχε γινει  απαλλοτριωση θα επρεπε να σημειωθει στο υποθηκοφυλάκειο και να το ξερει ο πελατης σου.

 

Πλην αυτων,

εχεις εναν ενιαιο γηπεδο με βαση τους τιτλους σου εμβαδου 20 στρ.

Παλαιοτερα διερχονταν  δια μεσω  αυτού, ενας στενος δρομος που εξυπηρετουσε τους γειτονες...μετα "φαρδυνε" και ασφαλτοστρωθηκε...

Θα δεις το συμβολαιο  και το τοπογραφικο του πελτη   σου, αν γραφει για τον δρομο αυτον

θα δεις τα  συμβολαια του απο κατω και του απο πανω, αν αναφερονται στην υπαρξη αυτου του "δρομου"

 

Αποψη μου ειναι οτι,

εχεις ενα ενιαιο γηπεδο

διερχεται δρομος εξυπηρετησης-διελευσης, αρα εχεις μια ατυπη δουλεια διέλευσης.,

 

η οποία  ούτε κατατμηση σου δημιουργει ουτε απο τον σδ σου αφαιρει.

Link to comment
Share on other sites

το ότι είναι δημόσιος, δε χρειάζεται να μου το επιβεβαιώσει κανείς, το βλέπω και είναι γεγονός!. τα τοπογραφικά και τα συμβόλαια είναι παλιά όταν βγήκε η άδεια περί το '80 και δεν υπάρχει αυτός ο δρόμος ο οποίος έγινε μετά. πριν τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής παραλιακά, υπήρχε αρχικά ένας άλλος δρόμος μακριά από την παραλία και με βάση αυτόν βγήκε ουσιαστικά και η άδεια του '80. σήμερα αυτός δεν υπάρχει. ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός που 'κοβει΄ την εν λόγω έκταση γηπέδου. 

το ερώτημά μου είναι εάν πολεοδομικά αλλάζει κάτι για το ακίνητο και για το αν αποτυπώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση μπορούν να εγκριθούν και πάλι τα σχέδια από την πολεοδομία με ταυτόχρονη ρύθμιση αυθαιρέτων με Ν.4178/'13. το παράλογο που συμβαίνει να λένε ότι, αν στα χαρτιά ο δρόμος δεν είναι δημόσιος τότε δεν τον δείχνεις και προχωράς, είναι το 'ελληνικό φαινόμενο'....νομίζω, ειδικά για την εκτός σχεδίου δόμηση που μιλάμε, ότι, οφείλει η πολιτεία άμεσα να 'δει΄το δημόσιο δρόμο και τι έχει συμβεί, δηλαδή την παραχώρηση τμημάτων γης σε κοινή χρήση και εν τέλει τη διάνοιξη και σταδιακή διαμόρφωση κανονικού -με τα σημερινά δεδομένα-  δρόμου με ιδιωτική πρωτοβουλία και να προχωρούν τα πράγματα νόμιμα 'ως είναι' και όχι 'ως ήταν'!

σχετικά, σκέφτομαι τώρα ότι, καθότι μιλάμε για ξενοδοχείο, αν εγκριθεί λειτουργική ενοποίηση των δύο τμημάτων από ΕΟΤ τότε αυτό θα βοηθούσε και στην έγκριση πολεοδομίας (εκ νέου των σχεδίων με το δρόμο) της υπάρχουσας κατάστασης. 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.