Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κουφώματα - τρόπος ανοίγματος


sundance

Recommended Posts

τι προτιματε?

 

1.συρομενα επαλληλα

2.συρομενα χωνευτα

3.ανοιγομενα

 

αναφερομαι και σε πορτες (μπαλκονοπορτες) και σε παραθυρα.

 

εχουν καποια αρνητικα και θετικα στοιχεια?

 

******************

 

κανεις?αναφερομαι σε θεματα στεγανοτητας-μονωσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν συγκρίνουμε παρόμοιας κατασκευαστικής ποιότητας κουφώματα μάλλον καταλήγουμε στη παρακάτω σειρά προτεραιότητας ως προς τη στεγανότητα / μόνωση. Η επιλογή συνήθως επηρεάζεται από αισθητικούς και πρακτικούς λόγους και αρχιτεκτονικά κυρίως από τη θέα που έχουμε. Τα χωνευτά θα τα απέφευγα εκτός και αν έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικά όμορφη θέα με βεράντα ή αυλή και θέλουμε το καλοκαίρι να έχουμε ενιαίο εσ. &εξ. χώρο. Στα τύπου "volkswagen" που έχω δει το ένα φύλλο δεν ανοίγει. Στα επάλληλα, ειδικά τα νέου τύπου με βελτιωμένη κύλιση, επιτρέπουν μεγάλες επιφάνειες γυαλιού και ανοίγουν από τις 2 πλευρές όσο θέλουμε. Στα κλασσικά έχουμε περιορισμούς στις διαστάσεις υαλοστασίου, δεν ενδείκνυνται για μεγάλα ανοίγματα με θέα, δεν προσφέρει την ευκολία ανοίγματος του συρόμενου αλλά έιναι ποιο ασφαλή (τα νέου τύπου με πρόσθετο κεκλιμένο άνοιγμα).

 

1. Ανοιγόμενα & συρόμενα τύπου "volkswagen"

2. Συρόμενα επάλληλα

3. Συρόμενα χωνευτά

Link to comment
Share on other sites

Συρόμενα χωνευτά αναμφισβήτητα . Ούτε μπλέκεις με ρολά (συρόμενα επάλληλα ή ανοιγόμενα)που δεν σου επιτρέπουν ανά πάσα στιγμή την εξωτερική πρόσβαση και θέα, ούτε χάνεις εσωτερικά χώρο όταν τα ανοίγεις (ανοιγόμενα).

Link to comment
Share on other sites

Τα "τύπου Volkswagen" μοιάζουν στη λειτουργία με τη πίσω συρόμενη πόρτα του ομώνυμου αυτοκινήτου/ βαν. Σε κουφώματα το ένα πάνελ δεν ανοίγει, ενώ το άλλο ανασηκώνεται, σύρεται σε ράγες και κλείνει ερμητικά σαν "κλασσική" μπαλκονόπορτα, προσφέροντας πολύ καλύτερη στεγανότητα και μόνωση από τα άλλα είδη συρόμενων.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις με μικρότερο κόστος να έχεις καλύτερη θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια τότε πηγαίνεις σε ανοιγόμενα. Χάνεις όμως χώρο.

 

Αν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις επάλληλα συρόμενα που προσφέρουν εξίσου καλή θερμομόνωση/ηχομόνωση/ασφάλεια (τα ακριβά) και ταυτόχρονα εξοικονομούν και χώρο. Πρέπει βέβαια να έχεις κούφωμα πάνω από 1,40 πλάτος γιατί αλλιώς μένεις πολύ μικρό άνοιγμα για την κίνηση μέσα-έξω. Προσοχή όμως τα φθηνά εργολαβικά δεν είναι και πολύ καλά ειδικά αν έχεις μεγάλα ύψη να καλύψεις. Σ' ένα παράθυρο 1,20/1,20 μπορεί να κάνουν δουλειά. Σε μια μπαλκονόπορτα ύψους 2,20 πιθανόν όχι. Βάλε το χέρι σου στην ένωση των δύο φύλλων όταν αυτά είναι κλειστά και προσπάθησε να απομακρύνεις το ένα από το άλλο. Αν δεν τα καταφέρεις σημαίνει ότι είναι καλής ποιότητας.

 

Τα χωνευτά παντζούρια έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει να βγεις έξω για να τα ανοίξεις/κλείσεις και ότι δεν μπορείς να τα κατεβάσεις τόσο όσο να κάνεις σκιά όπως στα ρολά. Μείον επίσης ότι ένα μέρος του τοίχου θα έχει μικρότερο πάχος συνεπώς και μικρότερη θερμομόνωση και αντισεισμικά είναι χειρότερη λύση γιατί διακόπτεται το σενάζ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.