Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόπος εξόφλησης τιμολογίου


Recommended Posts

Μου παρείχαν υπηρεσία και υλικά με τιμολόγιο άξίας >500€ .

Δεν θέλω να κάνω τραπεζική συναλλαγή για την εξόφληση(ο τεχνικός χρωστάει στην τράπεζά του κ μάλλον θα του τα δεσμεύσουν, ούτε έχω μπλοκ επιταγών).

Υπάρχει άλλος τρόπος(πχ συναλλαγματική) για να είμαι καλυμμένος με το βιβλίο εξόδων μου?

Αν ναι, την συναλλαγματική θα την υπογράψει , θα την σφραγίσει αυτός και θα μου την παραδώσει?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα έβγαζα Τραπεζική Επιταγή από άλλη τράπεζα, αλλά το ποσό στο τιμολόγιο είναι πολύ μεγαλύτερο από την πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω στην περίπτωσή σου ισχύει το παρακάτω αλλά ρώτησε τον λογιστή σου καλύτερα.

 

ΦΕΚ 256Β/2011

"Άρθρο 3
Ρυθμίσεις επί ειδικών περιπτώσεων
 
1. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των Τραπεζών ή με πρόσωπα – ιδιώτες που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η από μέρους τους εξόφληση, με τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του προηγούμενου άρθρου 1 της απόφασης αυτής και
καταβάλλονται μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές, οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, ακολουθείται ειδική διαδικασία ως ακολούθως:
 
2. Από τον επιτηδευματία – πωλητή, κατά το χρόνο είσπραξης μετρητών ή παραλαβής συναλλαγματικών (εκτός τραπεζικού συστήματος) από τον πελάτη – ιδιώτη, εκδίδεται λογιστικό παραστατικό «απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων».
Η ως άνω απόδειξη, εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος και εφόσον είναι μηχανογραφική δεν απαιτείται η σήμανση αυτής μέσω Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.
Στο περιεχόμενο αυτής αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης (π.χ. προκαταβολή, τμηματική καταβολή, εξόφληση) και ο αύξων αριθμός του παραστατικού (εφόσον έχει προηγηθεί η έκδοση αυτού).
Επί προκαταβολών, πριν την έκδοση του φορολογικού στοιχείου, αναγράφονται τα αντίστοιχα στοιχεία του οικείου ταμειακού παραστατικού, εφόσον εκδίδεται από
την επιχείρηση.
 
3. Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσόν των μετρητών, που εισπράττει κατά το χρόνο έκδοσης της προαναφερόμενης απόδειξης ή κατά το χρόνο εξόφλησης των συναλλαγματικών, να το καταθέσει εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την έκδοσή τους, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα ή Πιστωτικό Οργανισμό.
Τα εκδιδόμενα τραπεζικά παραστατικά, συσχετίζονται από τον επιτηδευματία με τις «αποδείξεις είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων» που αφορούν. "
 
Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί με τα επιδοτούμενα προγράμματα, Leader, ΕΣΠΑ, Εξοικονόμηση κατ'οίκον, κτλ. 
 
Πλέον όποιος χρωστάει και δεν θα μπορεί να πάρει δουλειά από επαγγελματία. 
Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.