Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρόδια στοά και κλείσιμο αυτής


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Θα ήθελα την γνώμη των πιο έμπειρων σε θέματα ΝΟΚ. Το τελευταίο διάστημα στην πόλη μου, το κακό με το κλείσιμο των παρόδιων στοών έχει παραγίνει και από ένα βαθμό κι έπειτα έχει αρχίσει να μου προκαλεί εντύπωση...

Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι σε παλαιά κτίρια με υλοποιημένη την παρόδια στοά όπως προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο, όπου εν συνεχεία επειδή ανοίγει ένας χώρος εστίασης στο ισόγειο γίνονται τα εξής:

α. είτε κλείσιμο με πλαστικές διαφανείς κατακόρυφες τέντες και πορτάκι που κλειδώνει το βράδυ ώστε να μπουν κάποια τραπεζοκαθίσματα...- επομένως εδώ δεν παρεμποδίζεται η κίνηση των πεζών επί της στοάς όπως προβλέπεται εξ'ορισμού?

β. είτε ακόμη χειρότερα με μόνιμη μεταλλική κατασκευή που  "κλείνει" είτε με τζαμαρία είτε και πάλι με πλαστικές κατακόρυφες τέντες.

Το ερώτημα είναι το εξής:Γνωρίζω ότι έναντι αντιτίμου προς τον δήμο, ένας ιδιοκτήτης χώρου εστίασης μπορεί να τοποθετήσει κάποια τραπεζοκαθίσματα στον χώρο της στοάς. Μπορεί όμως να την κλείσει σε βαθμό μάλιστα που να την καθιστά μη προσπελάσιμη, με τους τρόπους που περιγράφω παραπάνω- πολύ δε περισσότερο με χαρακτηριστικά μόνιμης κατασκευής?

 

υγ1. στο φόρουμ υπάρχουν αρκετά θέματα με παρόδια στοά και τους νόμους των αυθαιρέτων. επειδή αυτό που ρωτάω δεν ήθελα να ταυτιστεί με την νομιμοποίηση ενός τέτοιου χώρου, έφτιαξα καινούριο θέμα. αν κάποιος διαχειριστής κρίνει ότι απαιτείται ας συνενωθεί με κάποιο άλλο θέμα, για λόγους οικονομίας χώρου.

υγ2. όχι δεν ρωτάω με σκοπό να καταγγείλω κάποιον :smile:  :smile: . ο λόγος είναι καθαρά "φιλολογικός"-επαγγελματικός. 
 

Link to comment
Share on other sites

Αφού προβλέπεται από το ρυμοτομικό σχέδιο

πρέπει να αφήνει υποχρεωτικά διέλευση κοινού στη γενική τουλάχιστον 1.5 (ΝΟΚ)

ή και παραπάνω αν αυτό θεσπείστηκε  με απόφαση Δ.Σ

Link to comment
Share on other sites

Είναι κι αυτό ένα θέμα βίας-ιδιοποίησης (ιδιωτικοποίησης) στο δημόσιο χώρο

Ειλικρινά τόσο σε στοές όσο και σε απλά πεζοδρόμια θεωρώ απαράδεκτη την κατάσταση με την επέκταση-κατάληψη με δήθεν κινητές κατασκευές (σε ΚΥΕ Αλλά και σε άλλα καταστήματα ακόμα και σε περίπτερα)

Υπάρχει πρόβλεψη και όριο χρήσης/ενοικίασης σε έκταση αναλόγως με την επιφάνεια του κλειστού εσωτερικού χώρου και την πρόσοψη των καταστημάτων  

Οι δήμοι γενικά έχουν δει τον ΚΧ ως πηγή εσόδων (τραπεζάκια, στάθμευση κλπ)

Σε λίγο θα αρχίσουν να τους πουλάνε κιόλας (ότι ενοικιάζεται προφανώς μπορεί να πωληθεί)

Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταγγέλλονται οι καταληψίες που στην ουσία έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά αφού παρεμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία πεζών, ΑμεΑ, παιδιών κλπ.

Προσωπικώς με ενοχλεί ακόμα και η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων ή διακοσμητικών έξω από την Ο.Γ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.