Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός θέρμανσης κοινοχρήστων


IONATHAN600

Recommended Posts

Κανονικά πρέπει να γίνει ότι λέει ο κανονισμός, επειδή δεν υπάρχει και ο ιδιοκτήτης αρνείται να βγάλει αποφάσισα να φύγω από το σπίτι για να μην τα πληρώνω όλα μόνος μου. (είμαι ο νοικάρης του 1ου )

Αυτό που θέλω να μάθω, για να χρησιμοποιήσω σαν προφορικό επιχείρημα, τι θα είχαν πληρώσει οι άλλοι στο περίπου αν υπήρχε κανονισμός και μελέτη. Στην προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα π.χ. το 20% του κόστους του πετρελαίου επιμεριζόταν σε όλους λόγω απωλειών και του χρόνου που θέλει για να ζεσταθεί το νερό στον λέβητα.

Ξέρω ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική και χρειάζεται επιτόπια διερεύνηση αυτό που θέλω να μάθω αν κάποιος έχει κάνει 5 μελέτες και είχε αντίστοιχα ποσοστά 5%, 22%, 3%, 9 %, 17% να μου πει τάξη μεγέθους 10%.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν είναι εύκολα κατανοητό, ενώ δεν υπάρχει κανονισμός, ούτε η γενική συνέλευση αποφάσισε κατα πλειοψηφία ή ομοφωνία να βάλουν πετρέλαιο, έβαλες μόνος σου, με αντίθετη (πιθανόν) γνώμη, (θα ήταν παράλογο, ότι αφού οι άλλοι, δεν συμφωνούσαν (?) να θες να τους επιβαρύνεις σήμερα με ένα συνιθισμένο - οπως γνωρίζω - 20%)

Link to comment
Share on other sites

 με ένα συνιθισμένο - οπως γνωρίζω - 20%)

 

Δηλαδή το 20% που έδινα και στο προηγούμενο σπίτι είναι συνηθισμένο, αυτό έψαχνα ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ! Το σύνηθες - που γνωρίζω εγώ, κατά την καλή μου εμπειρία - είναι το 20% !

Arche καλά τα λες εσύ και έχουν μια λογική σειρά που ακολουθείται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κατασκευές.

 

Από την άλλη ποιος ιδιοκτήτης θα δεχτεί να δώσει τις μελέτες από τη στιγμή που έχει τέτοια αντιμετώπιση του θέματος και είναι οικογενειακή πολυκατοικία.

 

Είναι να μην μπεις στο τρυπάκι των μπλεξιμάτων.

 

Οι μελέτες βρίσκονται από την πολεοδομία ........

 

Κακώς στο παρόν νήμα θίγεται τις οικογενειακές πολυκατοικίες. Οι οικογενειακές πολυκατοικίες είναι πολύ ιδιαίτερες κατασκευές, κυρίως όταν έχουν ένα λογικό μέγεθος και - συνήθως - μια πιο επιμελημένη κατασκευή.

Ο ιδιώτης κυρίως, με αγάπη χτίζει το σπίτι του, όχι όπως μια ομάδα κατασκευαστών, που χτίζαν με τα μέτρα και με νούμερο 1 κριτήριο Αρχιτεκτονικής, το κόστος.

Δηλαδή το 20% που έδινα και στο προηγούμενο σπίτι είναι συνηθισμένο, αυτό έψαχνα ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε οικογενειακά κτήρια, συνήθως δεν υπολογίζονται σύμφωνα με το ισχύον φεκ. Οι ενδιαφερομενοι προς ενοικίαση καλό είναι να ρωτούν τους ιδιοκτήτες πώς τα υπολογίζουν. Αν σας πουν ότι τα δίνουν σε εταιρεία , είναι θετικό μεν, αλλά δεν αρκεί. Ρωτήστε αν υπάρχει μελέτη κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης από μηχανολόγο

Link to comment
Share on other sites

οι λόγοι παραπάνω δεν δείχνουν ως στιγμής αν τα χιλιοστά υπολογίζονται με κάποιο φεκ κοκ με ποιό τρόπο υπολογίζονται. Εγώ ξέρω για οικοδομές της περιόδου 2003 - 2012 που έχτισα ότι τα υπολογίζαμε με τον πολιτικό μηχανικό, κάναμε τον πίνακα δηλαδή με τα ακριβή τ. εκατοστά και τις αναλογίες.
Μην ξεχάσω τον Μηχανολόγο Μηχ. θα πρέπει να υπήρχε στις μελέτες, πιθανών την θέρμανσης, οι ανάλογοι πίνακες πως υπολογίζονται τα χιλιοστά ανά ιδιοκτησία.

Αν θέλει κάποιος παλιότερος Συνάδερφος ας μας μιλήσει για το τι ίσχυε το 60 - 85,
85-2000 και κατόπιν.
Καθώς θέλω να πω για τις οικοδομές που χτίστηκαν παλιότερα, τι καθεστώς τι διέπεπε.
Ειπώθει παραπάνω, ότι τα κλειστά διαμερίσματα τα επιβαρύνει ένα - κατά πως εγώ γνωρίζω - 20%.

Ομως το βρίσκετε σωστό?
Και τι γίνετε με την περίπτωση του κυρίου παραπάνω, που λέει μόνο εγώ έβαλα 1000ε πετρέλαιο, πρέπει να επιβαρυνθούν οι άλλοι(?)
Τι ρόλο παίζει ο κανονισμός, για τις πριν το 2003 οικοδομές που δεν γνωρίζω. Και ακόμη να ζητήσω μια συγνώμη για το λάθος που έκανα παραπάνω, ότι υπερτερούν οι οικογενειακές οικοδομές. Υπερτερούν, οι οικοδομές που σέβονται το περιβάλλον, που έχουν κάτι να πουν, που μελετήθηκαν σωστά και κατασκευάστηκαν σωστά.

υγ: ακόμα πετρέλαιο βάζετε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.