Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυροπροστασία σε ενοικιαζόμενα καταλύματα


peratis

Recommended Posts

σε μένα στην ίδια επωνυμία και διαφορετικό κτίριο με διαφορετική διεύθυνση οδού νομίζω 2 νούμερα διαφορά, βγήκαν 2 πιστοποιητικά με 2 βιβλία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή με συντελεστή δόμησης 0,20 /άδειας δόμησης ξενοδοχείου, αν αποτελείται από κτίρια /μεζονέτες (Ισόγειο αποτελούμενο από Καθιστικό, Κουζίνα, μπάνιο και όροφος αποτελούμενος από δυο υπνοδωμάτια) για φιλοξενία πχ. 4μελούς οικογένειας, επομένως τα κτίρια αυτά έχουνε τη μορφή κατοικίας (και επομένως θεωρητικά θα μπορούσε να αξιολογηθεί σαν κατοικία στα κριτήρια αξιολόγησης / επικινδυνότητας όσον αφορά την Παθητική Πυροπροστασία) και δεδομένου ότι ο χώρος υποδοχής καθώς και πρωινού φιλοξενούνται σε αυτόνομο διακριτό ισοεπίπεδο προσβάσιμο χώρο, μπορώ να κάνω χρήση κυκλικής/σφηνοειδούς κλίμακας (Κατηγορίας 3 από Κτιριοδομικό) στα κτίρια αυτά φιλοξενίας, δεδομένου ότι είναι Ξενοδοχείο / πάμε με όρους δόμησης Ξενοδοχείου όπου η κλίμακα κατηγορίας 3 δε επιτρέπεται; Σκέφτομαι αν υπάρχει κάποια διευκρίνηση καθότι ο Κτιριοδομικός προφανώς στην εποχή του παρέπεμπε σε "μπλοκ" κτιριακών όγκων / ξενοδοχείων με πολλά δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους στο ίδιο κτίριο... επιχειρηματολογώντας, όπως ανέφερα θεωρώ ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της μορφής του καταλύματος είναι αντίστοιχος με κατοικίας, εκτός και αν μου ξεφεύγει κάτι στο πνεύμα σκέψης του νομοθέτη...

Το μόνο παράθυρο που έχω υπόψιν είναι η αναφορά σχετικά με το αριθμό κλινών, όπου αν ο αριθμός τους είναι <20 μπορεί να ελεγχθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις κατοικίας... εννοεί όμως στο σημείο αυτό πως και η άδεια θα έπρεπε να εκδοθεί με όρους δόμησης κατοικίας ή πως και ως ξενοδοχείο να εκδοθεί η άδεια αν αυτό έχει αριθμό κλινών < 20 μπορεί να αντιμετωπιστεί ως προς τη πυροπροστασία σαν κατοικία; Σας ευχαριστώ!

 

 

 

 

Edited by Gestalt
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.