Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολύ ζέστη σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη


zio7

Recommended Posts

Σε διαμέρισμα 45m2 στη Θεσσαλονίκη με προσανατολισμό ΝΔ, δηλ. από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τη δύση του ηλίου είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, έχει απίστευτη ζέστη. Το διαμέρισμα δεν έχει μόνωση, έχει καινούργια κουφώματα με διπλό τζάμι, έχει σχετικά παλιά τέντα και στην όψη που «βλέπει στον ήλιο είναι και τα δύο κουφώματα διαστάσεων 1,60x2,20m. Η συνολική όψη είναι περίπου 5,5 με 6,0m. Το σχήμα είναι παραλληλόγραμμο με δύο τοίχους προς διπλανά διαμερίσματα και έναν προς κλιμακοστάσιο. Είναι πρώτος όροφος και από κάτω είναι κλειστός ΜΘΧ. Τι λύση οικονομική υπάρχει για να μειωθεί η ζέστη που έχει?

Link to comment
Share on other sites

Από πάνω έχει διαμέρισμα. Υπόψιν ότι το διαμέρισμα το νοικιάζει οπότε εξωτερική μόνωση δύσκολα να κάνει. Οι μεμβράνες στα παράθυρα είναι λύση? Τι κόστος έχουν?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να κανουν κατι οι μεμβρανες.Το μεγαλο ποσοστο μεταδοσης θερμοτητας γινεται απο τα δομικα στοιχεια.Οι μεμβρανες αντε να βελτιωσουν κατα 10% την κατασταση.Σωνεται?

Για μενα μονο εξωτερικη μονωση θα κανει τη διαφορα και ειναι μια μερα δουλεια γι αυτες τις διαστασεις.

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης πάντως δεν θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Οπότε δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση? Κάπου διάβασα για εξωτερικά στόρια στα παράθυρα. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σίγουρα η θερμομόνωση των δομικών στοιχείων θα βοηθήσει την κατάσταση, όμως στα ψυκτικά φορτία ενός κτηρίου την μεγαλύτερη επιβάρυνση την έχουμε από τα ηλιακά θερμικά κέρδη (μετάδοση θερμότητας με ακτινοβολία), οπότε η όσο το δυνατόν καλύτερη σκίαση, τόσο των διαφανών, όσο και των αδιαφανών επιφανειών, θα φέρει αποτελέσματα.

 

Οι μεμβράνες στους υαλοπίνακες μείωνουν ένα ποσοστό της εισερχόμενης ηλιακής ακτινοβολίας. Το θέμα είναι πόσο και αν αυτό είναι αρκετό (κατά τη γνώμη μου δεν είναι).

 

Πρέπει, κατά την ταπεινή μου άποψη, να προσανατολιστούμε σε καλά συστήματα σκίασης, π.χ. καινούριες καλές τέντες, εξωτερικά στόρια στα παράθυρα, ανακλαστικές επιφάνειες κλπ., ώστε να μειώσουμε την ηλιακή ακτινοβολία που προσπίτει στο κέλυφος.

 

Όσο λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία πεφτει στο κέλυφος του κτηρίου τόσο λιγότερα είναι τα ψυκτικά φορτία,

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει δυνατότητα διαμπερούς αερισμού θα προσέφερε νυχτερινό δροσισμό(αλλά και ημερήσιο) ιδιαίτερα στη Θες/νικη με την υπέργειο και απώγειο αύρα.Γενικά παθητικό δροσισμό (ιδιαίτερα σε κτίρια με μεγάλη εσωτερική μάζα) επιτυγχάνουμε εύκολα με νυχτερινό αερισμό.( και βέβαια συμφέρει να αφαιρούμε σκιάσεις το βράδυ)

Link to comment
Share on other sites

Η τέντα τι διαστάσεις έχει? Μπορέις να βάλεις καινούργια τέντα και να της προσθέσεις προεκτάσεις για να πιάνει οσο το δυνατόν μεγαλύτερη επίφάνεια. Αποτελέσματα όμως σαν την εξωτερική θερμομόνωση δεν θα πετύχεις....

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν έχει αντικριστά ανοίγματα. Και τα δύο ανοίγματα είναι στην ίδια όψη. Και επίσης με ανοιχτά παράθυρα έχει πολύ θόρυβο λόγω της κίνησης.

 

Αυτό δίνει κάποια λύση?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.