Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή σχολής (ΠΜ/ΜΠΔ/Μαθηματικό)


Recommended Posts

Χαιρετώ τα μέλη του michanikos στο 1ο μου post

Φέτος έδωσα πανελλήνιες από τεχνολογική κατεύθυνση και συμπλήρωσα 12940 μόρια. Αρχικά είχα στόχο τους πολιτικούς μηχανικούς αλλά τώρα μοιάζει απίθανο να μπω οπότε είμαι ανάμεσα σε μηχανικών παραγωγής και διοίκησης ή κάποιο τμήμα μαθηματικών. 

Προσωπικά μου αρέσει το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού για το οποίο γνωρίζω ελάχιστες λεπτομέρειες, περισσότερες όμως από τις άλλες μου επιλόγες αφού έχω συγγενή έταιρο σε (μικρή) κατασκευαστική εταιρία.

Σκεφτόμουν να ξαναδώσω του χρόνου για ΠΜ αλλά και την πιθανότητα να μπω σε τμήμα ΜΠΔ ή μαθηματικών χωρίς αυτά να με ελκύουν όσο των ΠΜ.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Είναι αξιόλογα τα τμήματα ΜΠΔ; 

ΥΓ: είναι απίθανο να έχω έτοιμη θέση εργασίας ως ΠΜ στην εταιρία, ίσως μόνο μια μικρή βοήθεια 

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις στο βάθος του μυαλού σου την πιθανότητα να αναζητήσεις την τύχη σου στο εξωτερικό τότε το μαθηματικό τμήμα θα σου ανοίξει τις περισσότερες πόρτες.

Σου εύχομαι καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Όπως μπορεί να έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος (αν έχεις ακολουθήσει τις συζητήσεις στο forum), ο τομέας των μηχανικών τα τελευταία χρόνια πνέει τα λοίσθοια. Δυστυχώς για όλους όσους δραστηριοποιούμαστε στον συγκεκριμένο τομέα και αν λάβουμε υπόψη το πως έχουν τα πράγματα σήμερα, δεν υπάρχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις σπουδές σε τομέα που πραγματικά αγαπάς. Αν αγαπάς αυτό που θα πας να σπουδάσεις, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεις τον δρόμο σου όταν με το καλό τελειώσεις τις σπουδές.

 

Σκέψου λοιπόν, ποιόν τομέα πραγματικά θαυμάζεις και ποιόν τομέα θέλεις να εξερευνήσεις σε βάθος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η επιλογή των σχολών γινόταν για την ικανοποίηση των "θέλω" άλλων, το οποίο μόνο στεναχώρια και καταπίεση προκαλεί παρά οτιδήποτε άλλο. Τελικά, την επιλογή μπορείς να την κάνεις μόνο εσύ για εσένα. Μελέτησε το και σου συνιστώ να ακούσεις τον εαυτό σου. Έχε κατά νου πάντως, πως αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τον μέσο όρο (ανεξάρτητα από τους ακαδημαϊκούς τίτλους) είναι το πόσο πολυσύνθετος έγινες στην πάροδο των ετών. Παράλληλα λοιπόν, σου προτείνω να προσπαθήσεις να καλλιεργήσεις όσα περισσότερα ταλέντα σου γίνεται. Καλή τύχη!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.