Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείνουν οριστικά οι εφορίες για το κοινό


Engineer

Recommended Posts

Το επιχείρημα του κ. υπουργού " για την αποδέσμευση προσωπικού το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες δραστηριότητες πχ στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ....." ακούγεται ως εύλογο , αλλά έχω την εντύπωση πως δεν είναι απολύτως σωστό . 

Βλέποντας τα στατιστικά υποβολής των φετινών δηλώσεων (Ε1 , Ε2 φυσικων και νομικών προσώπων, Ε3 , Ν , Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων ) παρατηρώ ότι οι υποβολές σε  αρχικές και συμπηρωματικές έφτασαν τα 13.270.118 δηλώσεις , οι οποίες θα αυξηθούν όταν εντός των ημερών θα αρχίσει η παραγωγική λειτουργία της ηλεκτρονικής υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων των Νομικών Προσώπων. Αυτό το πλήθος των δηλώσεων υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά , επομένως οι υπηρεσίες στις ΔΟΥ ούτε που ασχολήθηκαν με την παραλαβή , προέλεγχο και διορθώσεις  , κωδικογράφηση, αποστολή στο υπουργείο , αρχειοθετηση ....... Ο χρόνος που εξοικονομήθηκε (όπως είχε εξοικονομηθεί και πέρυσι και πρόπερσι , γιατί η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων δεν εφαρμόσθηκε χθες για πρώτη φορά ) γιατί δεν οδήγησε σε αποδεύσμεση προσωπικού από τα καθήκοντα αυτά ωστε να απασχοληθεί σε νέες δράσεις ? 

Δεν είναι οι ελείψεις σε προσωπικό , γενικά οι ελείψεις σε προσωπικό , ο ανασταλτικός παράγοντας που εμποδίζει τις νέες δράσεις για τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών , αλλά είναι  πολλά  περισσότερα τα εμπόδια . Ενα εξ αυτών είναι η ποιότητα του προσωπικού των υπηρεσιών του. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.