Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη εργασιών πριν την έκδοση άδειας


sonja

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω αναλάβει να βγάλω μία άδεια αλλαγής χρήσεως. Μόλις αυτή τη βδομάδα κατέθεσα το φάκελο στην Πολεοδομία..Ο πελάτης έχει ήδη πάρει την προέγκριση από το Δήμο και θέλει να ξεκινήσει από βδομάδα εργασίες στο χώρο, ξύσιμο σοβάδων, ξήλωμα κουφωμάτων κ.λ.π. Ενδέχεται να μπλέξω? Έχω κάποια κατοχύρωση εγώ εφόσον έχει πρωτοκολληθεί ο φάκελος? Δε θέλω να έχω κανένα μπλέξιμο με αστυνομία...

Ευχαριστώ :???:

Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες σε έργο του οποίου η έκδοση οικοδομικής αδείας εκκρεμεί. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Link to comment
Share on other sites

Η προέγκριση δίνεται από τη Δημαρχιακή επιτροπή και έχει σχέση με τη δυνατότητα χωροθέτησης του συγκεκριμένου κατ/τος

Link to comment
Share on other sites

Άρα συμβουλεύω τον ιδιοκτήτη να περιμένει μέχρι να βγει η αδεία αλλαγής?

 

Και κάτι τελευταίο, έστω ότι ο ιδιοκτήτης δεν με ακούσει και συνεχίσει τις εργασίες, εγώ έχω κυρώσεις? εφόσον η αδεία δεν έχει βγει ακόμα..

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τον συμβουλεύσεις να μη ξεκινήσει. Αν το κάνει και δεν σε ακούσει σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε κακό του κεφαλιού του . Εσύ κοιμήσου ήσυχα.

Link to comment
Share on other sites

πριν βγει η άδεια, οποιοδήποτε θέμα προκύψει βαρύνει τον ιδιοκτήτη. καλό είναι όμως να περιμένει, γιατί πολλές φορές οι υπηρεσίες αλλάζουν τα αρχικά σχέδια, οπότε ενδέχεται να κατασκευάσει κάτι το οποίο δε θα είναι σύμφωνο με τις τελικές μελέτες. τεσπα, όπως κ να 'χει, κακό του κεφαλιού του. εσύ, όμως, οφείλεις να τον ενημερώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Η προέγκριση αποτελεί δικαιολογητικό για τη χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔOΥ.Όσο για την ευθύνη θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες:Μέχρι να χορηγηθεί η άδεια, ο ιδιοκτήτης οποιαδήποτε εργασία κάνει, την κάνει με καθαρά δική του ευθύνη.

Link to comment
Share on other sites

H προέγκριση για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δίνεται από τη Δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου (Αρθρο 80 &3.του ΄Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων).

Δικαιολογητικά

Για τη χορήγηση της προέγκρισης ο ενδιαφερόμενος πρέπει να καταθέσει στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση

β) Υπεύθυνη Δήλωση

γ) Διάγραμμα της περιοχής

δ) Παράβολο

ε) Κανονισμός Πολυκατοικίας (Εφόσον στεγάζεται σε χώρο οριζόντιας ιδιοκτησίας)

στ) Επιπλέον δικαιολογητικά για κέντρα διασκέδασης και υπαίθρια κέντρα.

 

Αυτό που αναφέρεις Ελενα είναι η έναρξη επαγγέλματος που γίνεται στη ΔΟΥ και επίσης είναι δικαιολογητικό για την άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.