Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλενα

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Έλενα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση! Κι εγώ πριν λίγο μίλησα με την υποστήριξη, αποκλείουν παράταση αλλά μόνο δηλώσεις καταχωρηθείσες να επεξεργαστούν. Επίσης μου είπαν ότι θα είναι όλη μέρα και αύριο σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
  2. Καλημέρα! Έχετε δει κάποια διαφορά στο buildingcert? Επίσης έχει μάθει κανείς αν κλείσει αύριο τελικά και δεν μείνουν οι καταχωρημένες για συμπλήρωση, τι ώρα προβλέπεται?
  3. Η ανακοίνωση στη σελίδα λέει έως και 15 Μαρτίου. Η λογική λέει λοιπόν όλη τη μέρα. Στην υποστήριξη που ρώτησα βέβαια δεν ήξεραν να μου απαντήσουν... (συγγνώμη για το διαδοχικό post, μόλις το δημοσίευσα το σκέφτηκα..)
  4. Καλημέρα κι από εμένα ,ξενυχτισμένη κι εγώ , πρέπει να αρχίσουμε τηλέφωνα και mail σε όποιον μπορεί να κάνει ντόρο ή να επικοινωνήσει με κάποιον κάπου.. Είναι αυτή κατάσταση να ξενυχτάμε μέρες, να τρέχουμε και να εκτεθούμε κιόλας? Κάθε φορά τα ίδια, έχω κουραστεί.. Κι όπως λέει ο συνάδελφος παραπάνω κι η διαφήμιση ακόμη παίζει!!!
  5. Όλη η όψη είναι κοινόκτητη. Κανονικά θέλει εκτός κι αν προκύπτει κάτι διαφορετικό από τον κανονισμό της πολυκατοικίας-Σύσταση οριζοντίου. Έχει τύχει κι έχω βρει να γράφει ότι σε όλους τους χώρους αποκλειστικής χρήσης της οριζοντίου κι άρα και του εξώστη ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει επισκευές χωρίς τη συναίνεση. Βέβαια σε αναζήτηση μου έχω βρεί και το παρακάτω. Σίγουρα θα διάβαζα πολύ καλά τον κανονισμό-σύσταση. FAQ_22.pdf
  6. dimitris GM οι χώροι που καθορίζουν οι Δήμοι αφορούν τις καντίνες σε κοινόχρηστους. Σε ιδιωτικούς χώρους όπως είναι το γήπεδο του πελάτη μου σε απόσταση κάτω των 500μ. από την ακτή(γι αυτο και έγραψα σε αυτό το θέμα) μπορεί κάποιος να βάλει καντίνα και να τη λειτουργήσει. Τέλος πάντων έμενα η αρχική μου ερώτηση ήταν αν υπάρχει κάπου ο τρόπος εφαρμογής του συγκεκριμένου Π.Δ.. Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις απαντήσεις,αν βγάλω κάποια ακρη με οτιδήποτε θα ενημερώσω
  7. Didonis, όχι δε σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο. Τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά και μόνο αυτά που ανέφερα. Μόνο για περαστικούς τη νόμιμη άδεια που μπορεί να βγάλει για αυτοκινούμενη καντίνα και αν θα μπορούσε να έχει κι ένα πάγκο με κάποια τουριστικά είδη.
  8. Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να ενταχθώ σε αυτήν την περίπτωση βέβαια,η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να πιαστώ κι εγω από κάπου. Αυτό που θα ήθελε ο πελάτης είναι να έχει την καντίνα για αναψυκτικά,σαντουιτς κ.τ.λ. και με κάποιο τρόπο τουριστικά αναμνηστικά κ.τ.λ.
  9. Καλημέρα κι από μένα και ευχαριστώ για την ενασχόλησή σας με το θέμα. Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ συμφωνώ με τον Pavlos33, καθώς οι αποφάσεις είναι εξειδικευμένες και υποχρεωτικά εφαρμόσιμες για την περίπτωση που εξετάζουν. Αποτελούν πάντα επιχείρημα στις "διαβουλεύσεις μας" στην Πολεοδομία αλλά δεν είναι καθολικά δεσμευτικές... Pavlos33 κατάλαβα ότι υπάρχει η διαδικασία αλλά γενικά έχω βρει σε συζητήσεις τη διαδικασία που αναφέρεις σχετικά με τις ειδικές καλλιέργειες. Ήθελα να δω αν υπάρχει κάπου συνολικά το πώς εφαρμόζεται το συγκεκριμένο Π.Δ.. Το "Για οποιοδήποτε είδος περίφραξης απαιτείται άδεια που εκδίδεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου για τη χρήση του γηπέδου φορέα, που πρέπει να αιτιολογεί πλήρως την αναγκαιότητα και την απαιτούμενη έκταση της περίφραξης" που αναφέρει το αρ.4 του Π.Δ. είναι γενικό Οι "χώρων εκθέσεων και αγορών" από που θα πάρουν έγκριση δηλαδή?
  10. Καλημέρα σε όλους! Προσπαθώ να βρω τρόπο μέσω των εξαιρέσεων για περίφραξη εντός των 500 μ.. Θέλω να βάλω αυτοκινούμενη καντίνα σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.Δεν ξέρω αν μπορώ να πω ότι είμαι περίπτωση "Χώρων εκθέσεων και αγοράς" Ακόμη όμως και να ενταχθώ σε μία από τις εξαιρέσεις με προβληματίζει η διαδικασία. Εφόσον στην ΕΕΜΚ ζητάει βεβαίωση ότι δεν είναι εντός των 500μ. από το μηχανικό, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγάλω κανόνική άδεια δόμησής?Το έγγραφο στο παραπάνω link δε μου το βγάζει.. Η ειρωνεία είναι ότι είμαι γωνιακό γήπεδο. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσω πρόσβαση προς την παραλία.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα! Μπορεί και να έχω κολλήσει χωρίς λόγο αλλά...Στο παρακάτω σχέδιο το τμήμα του ισογείου που έχει κλειστεί και φαίνεται με hatch θα το βάζατε με παραβίαση πλάγιας απόστασης? Ρωτάω διότι το κτίριο όπως προβλέπεται στην άδεια και φαίνεται τμήμα του δεξιά της φωτογραφίας κολλάει στο όριο. Ευχαριστώ
  12. Συνάδελφοι Καλή Χρονιά! Όντως στην περίπτωση μου που είναι στο Ν. Ηρακλείου Κρήτης δεν ισχύει το Π.Δ.111/04. Εφόσον λοιπόν το υφιστάμενο δεν είναι προ του 1979 λαμβάνεται συνολικά το εμβαδόν (υφισταμένου και προσθήκης) για τον υπολογισμό απαίτησης θέσης στάθμευσης. Στην άδεια του 1982 δεν την είχαν εξασφαλίσει , άρα σήμερα απαιτείται σύμφωνα με το συνολικό εμβαδόν.
  13. Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αν ήμουν στις περιοχές που εμπίπτουν στο ΠΔ-111/04 (ΦΕΚ-76/Α/5-3-04) θα ήταν ξεκάθαρο ότι ελέγχω μόνο την προσθήκη. Η υπάλληλος που χρεώθηκε την άδεια μου λέει ότι κάνω έλεγχο σε όλο, βασιζόμενη στο ΚΒΠΝ αρ.312 που λέει: "Στην περίπτωση προσθήκης καθ' ύψος ή κατ' επέκταση σε υπάρχον την 25-8-79 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν-960/79) κτίριο, οι θέσεις στάθμευσης υπολογίζονται με βάση την επιφάνεια προσθήκης του κτιρίου, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα από τα διατάγματα του Αρθ-311. " και άρα το ισόγειο το δικό μου επειδή έχει ανεγερθεί μετά το 1979 εξετάζεται μαζί με την προσθήκη. Βέβαια δε βρήκα πουθενά αλλού για το τι γίνεται σε προσθήκες που το υφιστάμενο έχει ήδη ελεγχθεί. Γι αυτό ζήτησα τη γνώμη σας μήπως κάποιος είχε αντίστοιχη περίπτωση.
  14. Συνάδελφοι καλησπέρα! Μία ερώτηση κι από εμένα : Υφιστάμενο ισόγειο με χρήση κατοικίας 106 τ.μ. με Ο.Α. του 1982 στο οποίο έγινε έλεγχος για θέση στάθμευσης και δεν απαιτείτο. Προσθήκη καθ ύψος σήμερα 50 τ.μ. επίσης με χρήση κατοικίας. Έλεγχο κάνω για την προσθήκη μόνο, αφού για το ισόγειο έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος όταν έγινε η ανέγερσή του? Η΄κάνω για όλο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  15. Απ' όσο έχω καταλάβει κάνω την αίτηση και περιμένω. Δεν έχω διαβάσει να θέλει κάτι άλλο.
  16. Μπααα δε νόμίζω. Μάλλον δε βγαίνει χρονικά από τις επιτροπές που πρέπει να περάσει για μέσα στον Ιούνιο. (Συγγνώμη για τη διαδοχική δημοσίευση)
  17. skifx αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Για τον πρώτο είμαι σε εφάπαξ αλλά επειδή έχει προθεσμία και φοβάμαι μη χάσει κανενα παράβολο αν δεν την πληρώσει εγκαίρως γι αυτο σκέφτομαι να το κάνω σε τριμηνιαίες για να έχει περιθώριο τρεις μήνες ενώ ωστόσο θα έχει ψηφιστεί ο καινούργιος νόμος. Και στις δυο περιπτώσεις ουσιαστικά το πρόβλημά μου είναι τι γίνεται αν παρέλθει ο χρόνος που ορίζεται για την εφαπαξ καταβολή και δεν έχει πληρωθεί. Και αν το μόνο που διαφέρουν οι τριμηνιαίες από τις μηνιαίες είναι ότι στις τριμηνιαίες δίνεις μαζεμένες τρεις δόσεις-που αντιστοιχούν σε μήνα-ανά τρίμηνο.
  18. Παιδιά γεια σας κι από εμένα! 1)Εγώ έχω έναν πελάτη που βιαζόταν να κάνει συμβόλαιο και τώρα είμαι σε προσωρινή υπαγωγή με εφαπαξ καταβολή. Αλλά μετά τις αναλύσεις επι αναλύσεων σχετικά με τον καινούργιο νόμο θέλει να ρισκάρει να περιμένει γιατί όντως μπορεί να τον συμφέρει. Το ερώτημα είναι: Η εφαπαξ καταβολή έχει συγκεκριμένη προθεσμία. Άρα να του το μετατρέψω σε τριμηνιαίες ελπίζοντας ότι μέχρι τον ιούλιο θα έχει ψηφιστεί ο καινούργιος νόμος και θα έχουμε καταλήξει? Να του βάλω μηνιαίες, εξάλλου θα μπορεί να πληρώσει σε δυο μήνες δυο-τρεις μαζεμένες? 2) Πελάτης έτερος που έχει πληρώσει παραβολο άλλά δεν έχω κάνει υποβολή για να επιλέξω δόσεις ή εφαπαξ και επίσης θέλει να περιμένει να ψηφιστεί ο καινούργιος νόμος. Εγώ καταλαβαίνω από την ανακοίνωση του ΤΕΕ ότι δεν παίζει ρόλο η φάση της δήλωσης αλλά η πληρωμή του παραβόλου. Οποιαδήποτε σκέψη επί των θεμάτων θα μου είναι χρήσιμη. Εξάλλου όλοι ερμηνείες και μαντεψιές έχουμε καταντήσει να κάνουμε.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων (off topic: Ειλικρινά έχω κουραστεί με αυτό το άγχος κάθε φορά.. )
  19. Υποθέτω κι εγώ ότι η πρώτη περίπτωση σε καλύπτει για ακίνητο χωρίς κτίσμα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ και δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι το "Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια του ακινήτου (Οικοδομική άδεια, νομιμοποιήσεις κτλ)". Πόσο πρόχειρο φαίνεται το κ.τ.λ.??? Ή μήπως εγώ είμαι η παράξενη?
  20. Καλημέρα κι από εμένα! Αν είναι άρτιο και οικοδομίσιμο το ακίνητο και δεν έχει καθόλου άδεια. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνει παράβολο και μετα υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να βγάλει άδεια εντός τριών ετών. Αν έχουν δομηθεί παραπάνω μέτρα από την επιτρεπόμενη δόμηση πάλι δε θα έχω αυθαιρεσίες ακόμη κι αν εκδοθεί άδεια? Και αυτά τα κτίσματα τι θα κάνουν με τον ΚΕΝΑΚ? Δηλαδή θα πρέπει να δω τι θα καλύψω με την άδεια μέσα σε δυο μήνες για να προλάβω να δηλώσω τις αυθαιρεσίες?Ποιο αυθαίρετο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια οικοδομική άδεια?
  21. Εγώ κάπου μπερδεύτηκα από το έγγραφο: Η«ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ» είναι τυποποιημένο έντυπο στο οποίο αναφέρονται όλα τα στοιχεία του εντασσόμενου στη ρύθμιση αυθαιρέτου. Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει αναρτηθεί: "Για τις περιπτώσεις όπου ο πολίτης θελήσει την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έκδοση της βεβαίωσης ρύθμισης αυθαιρέτου, τότε στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρις ότου το σύστημα προετοιμαστεί για την ηλεκτρονική υποβολή μελετών και λοιπών στοιχείων η πληρότητα θα δηλώνεται με ηλεκτρονική δήλωση του μηχανικού «ότι έχει στη διάθεση του όλες τις μελέτες και λοιπά στοιχεία με υποχρέωση να τα υποβάλλει ηλεκτρονικά εντός δέκα ημερών μετά την ειδοποίηση του ότι το σύστημα δέχεται πλέον ηλεκτρονικά αρχεία δικαιολογητικών και μελετών» Εξουσιοδοτημένη αρχή (πολεοδομία) θεωρεί τη βεβαίωση με σφραγίδα με την οποία θα έχει εφοδιαστεί. Η θεωρημένη βεβαίωση είναι απαραίτητη και χρησιμοποιείται για τη μεταβίβαση του αυθαιρέτου." Από την άλλη όμως δεν αρκεί αυτή η βεβαίωση γιατί αναφέρεται σε στοιχεία και μελέτες και όχι πρόστιμα. Ο νόμος στο άρθρο 24 παρ.11 λέει ότι: "Μετά την ολοσχερή εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου, επιτρέπεται για το ίδιο χρονικό διάστημα, κατ’ εξαίρεση, η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος στο ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση, σύμφωνα και με την παράγραφο 2 περίπτωση στ΄ του άρθρου 23"
  22. Καλησπέρα κι από εμένα! Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, αλλά προβληματίστηκα: Σε διορθωτικό συμβόλαιου, επειδή για παράδειγμα δεν έχει συμπεριληφθεί το ρυμοτομούμενο τμήμα στην περιγραφή, ενώ δεν έχει τεθεί σε κοινή χρήση, θα ισχύουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ορίζει ο νόμος για τα καινούργια συμβόλαια,σωστά?
  23. Καλημέρα συνάδελφοι! Μόλις μπήκα στο Εθνικό Τυπογραφείο και βρήκα δημοσιευμένο το Νόμο: "Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος". Είναι Ν.4014/2011 (ΦΕΚ 209 Α). Κάποιο πρόβλημα έχουν όμως οι υπογραφές και δεν μπορώ να το ανεβάσω ως pdf.
  24. Ναι, ίσως έπρεπε να το πω δωμάτια-αποθήκες για να γίνει απολύτως κατανοητό και σαφές τι εννοώ. Το ερώτημα όμως παραμένει όσον αφορά το τι θα γίνει αν δε διορθωθεί. Μπορεί τα παράβολα να είναι τέσσερα αλλά επειδή το εμβαδόν "σπάει" στα τέσσερα είναι μικρότερος ο συντελεστής που πολλαπλασιάζονται σε κάθε υπολογισμό κι άρα προκύπτει μικρότερο το πρόστιμο αθροιστικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.