Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή συστήματος θερμανσης σε διαμέρισμα


Recommended Posts

Θα ήθελα τις γνώσεις όσων ειδικών ασχολούνται με συστήματα θέρμανσης.

Είμαι κάτοχος ενός οροφοδιαμερίσματος 112τ.μ. 2ου ορόφου στο Παλαιό Φάληρο Αττικής κατασκευής 2000.

Το διαμέρισμα είναι στο στάδιο των επιχρισμάτων και κάνω έρευνα για το καταλληλότερο είδος θέρμανσης.

Να αναφέρω ότι έχει την τυπική μόνωση οροφοδιαμερίσματος του 2000, δεν ακουμπάει με άλλες πολυκατοικίες και απο πάνω και κάτω υπάρχουν άλλα διαμερίσματα.

Δεν υπάρχει δέσμευση στο είδος θέρμανσης και μπορώ να βάλω ότι θελήσω, επίσης δεν έχω θέμα οικονομικό όσον αφορά το αρχικό κόστος κτήσης του συστήματος άρκεί να είναι value for money και όσο πιο γρήγορα αποσβέσιμο.,

Διαβάζοντας τόσα πολλά στο διαδίκτυο και εχοντας ρωτήσει κάποιους ''ειδικούς'' έχω αρχίσει και μπερδεύομαι.

Αντλία θερμότητας χαμηλών,υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση, καυστήρας φυσικού αερίου με ενδοδαπέδια θέρμανση ή σε συνδυασμό με σωματα, πάντα έχοντας ανάγκη και ζεστού νερού χρήσης?

Για την ψύξη θα πάω στην λύση των split κλιματιστικών ανά δωμάτιο.

Με ενδιαφέρει μόνο θέρμανση και διαβάζοντας ότι την ενδοδαπέδια την ανάβεις Νοέμβριο και την σβήνεις Απρίλιο, δουλεύει ασταμάτητα.

1ον Σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας , είναι πιο οικονομική σε σχέση με καυστήρα φυσικού αερίου?

2ον Κυρίως θέρμανση θα χρειαστούμε απο τις 4 μεσημέρι και μετά , έχει νόημα να είναι αναμμένο το σύστημα συνέχεια?

3ον Διαβάζοντας την μελέτη του Μετσοβίου Πολυτεχνείου , σε συγκεκριμένες συνθήκες, λέει για την αντλία θερμότητας ότι υπερέχει σε σχέση με τα άλλα συστήματα, τότε γιατί υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν αυτή την λύση που φαίνεται ιδανική , αν και μεγάλο αρχικό κόστος?

Παρακαλώ πολύ , η γνώμη σας μπορεί να με διαφωτίσει.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι από την στιγμή που έχεις επιλέξει για την ψύξη να πας σε σπλιτάκια και έχεις φυσικό αέριο στον δρόμο σου δεν θέλει και πολύ συζήτηση....

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Τι δεν καταλαβαίνω? Από την στιγμή που θα βάλεις split κλιματιστικών, γιατί δεν χρησιμοποιείς τα multi-splits με κασέτες και για θέρμανση? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεδομένου  ότι  νομίζω  πως  είμαι  στο  σωστό  θέμα  εκθέτω  τα  εξής:

Έχω  ένα  σπίτι  γύρω  στα 75 τ.μ ( όχι ενιαίος  χώρος). Η  θέρμανση  που  έχω  είναι  με  λέβητα  πετρελαίου  με  κατανάλωση   ανά  ώρα  περί  τα  3 λίτρα. Αν  υποθέσω  ότι  το  ανάβω  περίπου  6 ώρες  την  ημέρα  το  ημερήσιο  κόστος  έρχεται  αν  δεν  κάνω  λάθος 3Χ6Χ0,83=14,94  ευρώ  ημερησίως.

Θέλω  να  πάρω  μια Kerosun LC-52 , INVERTER ( κηροζίνης) για  οικονομία  αφού  σκάφτομαι  ότι  με  τις  ίδιες  ώρες  λειτουργίας  θα μου  έρχεται  ημερησίως  0,40Χ6Χ2= 4,8 ευρώ ( 0,40 είναι  η  κατανάλωση  ανά  ώρα  που  δίνει  ο  κατασκευαστής,  και 2 η  τιμή  λίτρου  κηροζίνης  . Αξίζει  τον  κόπο  η  θα  το  μετανιώσω  γρήγορα;

Ακούω   και  διαβάζω ,αν  εξαιρέσω  την  οσμή  στο  άναμμα  και  το  σβήσιμο,  καλές  κριτικές. Δώστε  μου  μια  άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Krisis

Το βασικότερο είναι ότι με τον λέβητα πετρελαίου έχεις θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια (μέσω των θερμαντικών σωμάτων), ενώ με την όποια σόμπα ζεσταίνεις τοπικά τον χώρο που αυτή βρίσκεται. Άρα μεγάλη διαφορά στην ποιότητα θέρμανσης. 

Δεν αναφέρεις τι λέβητα έχεις (πόσες θερμίδες), αν υπάρχουν άλλα διαμερίσματα, αν χρησιμοποιείται και από άλλους ο λέβητας. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ο λέβητας για τις 6 ώρες που θέλεις θέρμανση να δουλεύει 6 ώρες. Με λίγα λόγια είναι προτιμότερο να "επέμβεις" στον λέβητα που ήδη έχεις παρά να κάνεις άλλη κίνηση. Για σωστή επέμβαση απευθύνσου με Μηχανολόγο Μηχανικό (όχι εταιρεία ειδών θέρμανσης ή υδραυλικό). Τον καλό πιστοποιημένο υδραυλικό ή καυστηρατζή  θα τον χρειαστείς στη συνέχεια για να εφαρμόσει σωστά τις όποιες τροποποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε  για  ατομική  μονάδα  saturn  25000 Kcal.  Την  χρησιμοποιώ  μόνο  εγώ. Δεν  μπορώ  να  πω  πως  με  ταλαιπωρεί  ιδιαίτερα  στην  κατανάλωση, αλλά σκέφτομαι  για  κάτι  πιο  οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Ακούω   και  διαβάζω ,αν  εξαιρέσω  την  οσμή  στο  άναμμα  και  το  σβήσιμο,  καλές  κριτικές. Δώστε  μου  μια  άποψη.

 

 

Τι καλές κριτικές και αηδίες....
Θα γεμίσει το σπίτι σου υγρασία.......
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λέει o aithilenio είναι (υγρασία από τα προϊόντα καύσης που μένουν στο χώρο σου). "Καλές" κριτικές από ποιόν ? Για ποιες συνθήκες ? Για ποια ποιότητα θέρμανσης ?

Ατομικός λέβητας 25,000 θερμίδες για 75 τ.μ. ? και να δουλεύει 6 ώρες συνέχεια ? Αυτό μάλλον δε γίνεται ούτε με ανοικτά παράθυρα. Κάπου έχεις πρόβλημα με την εγκατάσταση - εκτός τον τεράστιο λέβητα.

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω κλιματιστικά 30αρια με καλό συντελεστή COP στην θέρμανση και όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος για το φορτίο αυτό.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.