Μετάβαση στο περιεχόμενο

krisis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

836 profile views
  • ilias

  1. Αυτός δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι του κλείνω την δίοδο για το προκήπιό του;
  2. Όντως η ταμπέλα που είναι τοποθετημένη στο προκήπιο του δεν φέρει αριθμό έγκρισης δήμου. Ωστόσο για να καταλάβω το προκήπιο του θεωρείται κοινόχρηστος χώρος; Χρειάζεται να πάρει έγκριση από το δήμο για να παρκάρει στο προκήπιο του; Και θα επιμείνω. Δεν πρέπει να έχει κάνει και φύτευση στο προκήπιο γιατί αν το κάνει δεν θα μπορεί να παρκάρει.
  3. Καλησπέρα. Μια ερώτηση στο ίδιο θέμα. Σε ανοιχτό στο δρόμο προκήπιο το οποίο δεν έχει καθόλου φύτευση ο ιδιοκτήτης έχει βάλει αυθαίρετα μια ταμπέλα, όχι με έγκριση δήμου, με τον τίτλο << δυο θέσεις στάθμευσης>>. Αν εγώ παρκάρω στο δρόμο μπροστά στο προκήπιο , εμποδίζοντας ουσιαστικά την είσοδο στη μια θέση μπορεί αυτός να καλέσει τροχαία. Αν μπορείτε δώστε μου μια διευκρίνιση.
  4. Μιλάμε για ατομική μονάδα saturn 25000 Kcal. Την χρησιμοποιώ μόνο εγώ. Δεν μπορώ να πω πως με ταλαιπωρεί ιδιαίτερα στην κατανάλωση, αλλά σκέφτομαι για κάτι πιο οικονομικό.
  5. Δεδομένου ότι νομίζω πως είμαι στο σωστό θέμα εκθέτω τα εξής: Έχω ένα σπίτι γύρω στα 75 τ.μ ( όχι ενιαίος χώρος). Η θέρμανση που έχω είναι με λέβητα πετρελαίου με κατανάλωση ανά ώρα περί τα 3 λίτρα. Αν υποθέσω ότι το ανάβω περίπου 6 ώρες την ημέρα το ημερήσιο κόστος έρχεται αν δεν κάνω λάθος 3Χ6Χ0,83=14,94 ευρώ ημερησίως. Θέλω να πάρω μια Kerosun LC-52 , INVERTER ( κηροζίνης) για οικονομία αφού σκάφτομαι ότι με τις ίδιες ώρες λειτουργίας θα μου έρχεται ημερησίως 0,40Χ6Χ2= 4,8 ευρώ ( 0,40 είναι η κατανάλωση ανά ώρα που δίνει ο κατασκευαστής, και 2 η τιμή λίτρου κηροζίνης . Αξίζει τον κόπο η θα το μετανιώσω γρήγορα; Ακούω και διαβάζω ,αν εξαιρέσω την οσμή στο άναμμα και το σβήσιμο, καλές κριτικές. Δώστε μου μια άποψη.
  6. Ένα από τα δικαιολογητικά για την παραπάνω δραστηριότητα είναι και μια υπεύθυνη δήλωση ότι από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις επιτρέπεται η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης στο ακίνητο και ότι δεν έγινε αλλαγή της χρήσης του χώρου. Η μετατροπή από συνεργείο αυτοκινήτων σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών είναι αλλαγή χρήσης; Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα;
  7. Έστω Ο.Τ σε παλαιό σχέδιο πόλης ( 1936) το οποίο δεν επηρεάστηκε ούτε από μεταγενέστερη αναθεώρησή του αλλά ούτε και από το μεταγενέστερο Γ.Π.Σ( 1989). Η ερώτηση είναι η εξής: η χρήση γης σε αυτό το οικοδομικό τετράγωνο καθορίζεται από το Γ.Π.Σ; Αν ναι , έστω ότι στο Ο.Τ αναγράφεται στο χάρτη του Γ.Π.Σ η χρήση ως σκέτη κατοικία (στο υπόμνημα με μικρά τετραγωνάκια) θα πρέπει να την θεωρήσω αποκλειστική εφόσον πρόκειται για παλαιό σχέδιο και όχι για τις μεταγενέστερες επεκτάσεις του ΓΠΣ( μετά το 1987) .
  8. Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει αν τα καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών όπλων θεωρούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αν επιτρέπονται σε περιοχή που πριν το 2014 ( αλλαγή των κατηγοριών χρήσεων γης) επιτρεπόταν μόνο κατοικία.
  9. Οι περιοχές πριν το 1980 που υποδέχονταν μόνο κατοικία (αποκλειστική ή αμμιγή) επηρεάζονται από τις θεσπισθείσες υποκατηγορίες και πώς;
  10. Κάτι άλλο: Όταν σε μια πολεοδομική μελέτη καθορίζονται οικοδομήσιμοι χώροι , αυτοί αφορούν τα νέα οικοδομικά τετράγωνα που διαμορφώνονται ή περιλαμβάνονται και όλα τα παλιά οικοδομικά τετράγωνα του υπόλοιπου παλιού σχεδίου πόλης, στα οποία ήδη υπάρχουν κτίρια με διαμορφωμένες χρήσεις ; Ο δε πολεοδομικός κανονισμός που εγκρίνεται αφορά τα νέα οικοδομήσιμα τετράγωνα ή ισχύει και για τα παλαιά;
  11. Στο διάγραμμα κάλυψης αναγράφεται ως επιτρεπόμενος Σ.Δ : 650 τ.μ ενώ η άδεια οικοδομής αναγράφει κατοικια:610 τ.μ και κατάστημα:90τ.μ. Σύνολο:700 τ.μ.
  12. Σε μια άδεια οικοδομής το σύνολο των αθροισθέντων τετραγωνικών μέτρων όλων των χρήσεων μπορεί να είναι μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης; Και για να γίνω πιο σαφής .Έχω επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης 650 τ.μ. Μπορεί στην οικοδομική άδεια το σύνολο τετραγωνικών μέτρων για κατοικία και κατάστημα στο ισόγειο να φτάνουν τα 700 τ.μ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.