Jump to content

GPER

Core Members
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

GPER last won the day on September 13 2012

GPER had the most liked content!

Community Reputation

129 Καλή

2 Followers

About GPER

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

1,857 profile views
 1. Σε κάθε περίπτωση εάν έχει οριστεί Πραγματογνώμονας από το Δικαστήριο, πολύ δύσκολα (δυστυχώς ή ευτυχώς) ανατρέπεται η άποψη που θα εκφράσει, ιδιαίτερα εάν είναι στοιχειωδώς τεκμηριωμένη. Όσο πιο καλά τεκμηριώσει την γνώμη σου τόσο περισσότερες πιθανότητες να εισακουστεί έχεις
 2. Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες του Τ.Α. δεν πρέπει να έχουν σαν κυρίαρχο στοιχείο το "παρουσιολόγιο".
 3. ο χρόνος κατανέμεται κατά (και όχι ανά) μήνα και δεν μπορεί να υπολείπεται των δύο ωρών ανά επίσκεψη και .... πάντα υπό την κρίση του επιθεωρητή εργασίας. Άρα αν κάτι είναι "δεσμευτικό" είναι μόνο το 2ωρο. Ορθώς διότι π.χ. σε εποχιακές εργασίες θα πρέπει να κατανεμηθούν μόνο το διάστημα που υπάρχει εργασία. Ορθώς λοιπόν μπορεί να γίνει κατανομή ανά 2μηνο ή και 3μηνο, με την προϋπόθεση να εξηγηθεί και γίνει κατανοητό από τον επιθεωρητή εργασίας Προφανώς και έχει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) η εν λόγω κατανομή και ιδιαίτερα - όπως ορθά αναφέρεις - σε επιχειρήσεις μικρού κινδύνου. Μήπως συνάδελφε ξεπερνάς το ετήσιο όριο των ωρών απασχόλησης ?
 4. Γιατί και τι πρόβλημα θεωρείς ότι μπορεί να δημιουργηθεί με βάση την εικόνα που έστειλες?
 5. Συνάδελφοι οι εισφορές αυτές είναι αυτές που παρουσιάζονται ως ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/12/2016 ?? Αν έχουμε να τις πληρώσουμε, πρέπει να πάμε από το ΤΣΜΕΔΕ ή μπορούμε και ηλεκτρονικά (δεν βγάζει κωδικό πληρωμής) ?
 6. Για εργοστάσιο ('όπως υποθέτω ότι είναι η περίπτωσή σου) κάθε δύο χρόνια αν υπάρχουν κίνδυνοι εκρήξεως ή κάθε επτά για τα υπόλοιπα.
 7. Η ασφάλεια εργασίας είναι πολύ σοβαρό θέμα και απαιτεί τόσο θεωρητικό υπόβαθρο στους τομείς που αναφέρεται, όσο και σχετική εμπειρία. Για το λόγο αυτό όπου π.χ. υπάρχουν Η/Μ εγκαταστάσεις απαιτούνται αντίστοιχοι Μηχανικοί. Επίσης επειδή το σύνολο των ενεργειών - παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας επιβάλλουν κυρίως παρεμβάσεις επί υλικών στοιχείων - εξοπλισμών - μηχανών, απαιτείται η γνώση αυτών από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει και εφαρμόσει το εν λόγω αντικείμενο. Θα δεχόταν κανείς να τον χειρουργήσει π.χ. ένας χασάπης επειδή και μόνο γνωρίζει από ανατομία κάποιων ζώων και ξέρει να κόβει καλά ? Στα ΕΛΠΕ (για παράδειγμα) μπορεί να είναι Τ.Α. ένας βενζινάς με σεμινάριο και πιστοποιητικό παρακολούθησης ? Πως εξασφαλίζεται η απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση και εμπειρία ? Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν αν θεωρούμε την Ασφάλεια σοβαρό θέμα και όχι κάποια ενοχλητική τρύπα στην αύξηση της παραγωγικότητας που πρέπει να κλείσει.
 8. Με βάση ποια νομοθεσία υπάρχει υποχρέωση απολογιστικής έκθεσης μεμονομένων Τ.Α. ?
 9. Θεωρώ ότι πριν την όρκιση πρέπει να έχει ο πραγματογνώμονας τουλάχιστον μια γενική γνώση για το υπό διερεύνηση αντικείμενο και μια εκτίμηση για την αμοιβή του, που θα την αναφέρει στον επισπεύδοντα, προκειμένου να αποφασίσει αυτός αν θέλει να συνεχίσει ή όχι την υπόθεση. Είναι μια ειλικρινής και ουσιαστική στάση. Κατά τα άλλα 50% μπροστά και τα υπόλοιπα πριν την κατάθεση.
 10. Αν τηρήσεις το γράμμα του Νόμου, τότε θα ορκιστείς για μια υπόθεση που μπορεί να μην είσαι σε θέση να γνωμοδοτήσεις, οπότε θα πρέπει να παραιτηθείς (και να γίνει δεκτή η παραίτηση) με αποτέλεσμα ο επισπεύδων να χάσει επιπλέον χρόνο. Τέλος θεωρώ ότι είναι τίμιο να κάνεις και να αναφέρεις στον επισπεύδοντα μια εκτίμηση της αμοιβής σου και όχι να την ανακοινώνεις στο τέλος, που υποχρεωτικά θα σου δώσει αν θέλει να προχωρήσει η υπόθεσή του. Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.